Египет 2017

• 149 536
  • 844
  •   1
Отговори
# 540
  • Добрич
И аз от няколко дни се чудя на една еднодневна екскурзия от Шарм ел-Шейх до Йерусалим? Гледам пътя - 7 часа само в едната посока ... Отделно там има разглеждане, даже гледах включен обяд. Кога има време за това, не знам. Някой ако е ходил нека сподели.

# 541
Ами за Кайро се ставаше в 1 през нощта и се връщаш след 24часа. Имаше и опция със самолет, но беше скъпо.

# 542
Ами за Кайро се ставаше в 1 през нощта и се връщаш след 24часа. Имаше и опция със самолет, но беше скъпо.
Вариант би била почивка с включена нощувка в Кайро.

# 543
Най-добре.  Peace

# 544
И аз от няколко дни се чудя на една еднодневна екскурзия от Шарм ел-Шейх до Йерусалим? Гледам пътя - 7 часа само в едната посока ... Отделно там има разглеждане, даже гледах включен обяд. Кога има време за това, не знам. Някой ако е ходил нека сподели.
Във файла видях, че е със самолет екскурзията.
В екскурзиите над един ден, къде се спи?

# 545
  • Добрич
Във файла видях, че е със самолет екскурзията.
В екскурзиите над един ден, къде се спи?
Аз помня, че беше с автобус и нямаше нощувка никъде. Определено с преспиване е по-добре, иначе ще се убием от път. $135 беше цената.

# 546
  • тук-там
Оставете Йерусалим за отделна екскурзия.  Peace Полетите до Тел Авив са на смешни цени вече. Има още много какво да се види там, а само за един ден си е убийствено. От умора ще пропуснете удоволствието.
В Израел има и разкошни плажове, та си струва цяла почивка за там.

# 547
В момента сме в Шарм и вчера се върнахме от екскурзия до Петра. Петра е фантастична, но пътят е убийствен. От Шарм тръгнахме към 1-30 през нощта с автобус до Таба(в него бяха и няколко човека до Йерусалим), пътят е гаден. После в Таба с ферибот до Акаба (Йордания), където се разделихме с хората за Израел. От йорданските пътища и автобуси оплаквания нямам. Към 7-30 вечерта беше обратният ферибот от Акаба (тук се събраха и двете групи пак за Петра и Израел), едвам изтраях трите часа в Египет до хотела. Прибрахме се към 11 пребити. Сега оставащите пет дни ще лежа.
Цената при нехотелските гидове е по-ниска. Хората с нас бяха дали под над 300 долара на човек за Петра, а ние намерихме от една рускиня-турагент за 215, даже като ни поемаше един египтятнин от входа на хотела ни попита дали сме й приятели и ни помоли да не казваме цената за нас на другите. Намерих я в Трипадвайзър.

# 548
  • Sofia, Bulgaria
Здравейте Бихте ли ми препоръчали фирма която предлага екскурзии до Египет която да е от тип круиз. От вчера се опитвам да чета темата Но нямам време да ги върна всичките назад искаме да се ориентираме за да се подготвим тъй като планираме пътуването за септември октомври.😊https://www.bohemia.bg/p/Круиз-по-река-Нил-3-нощувки-на-круизен-кораб/6000003390/
Спрели сме се тази фирма  като екскурзия Ако някой е пътувал и даде мнение ще бъда много благодарна.

Последна редакция: чт, 10 май 2018, 09:07 от Rozita Petrova Rozita

# 549
  • Пловдив
Здравейте,
подходящи хотели за са тези с аква парк, хотелите са на огромна територия. Особено от веригата Albatros - този  в Шарм е буквално като град, огромен аква парк. Има и малки минуси, пишете - ще ви споделя, ако имате интерес:)
Jaz Aquamarine  - също много подходящ за деца,
още няколко има според бюджета.
Има по - ниски ценови възможности по настаняване, но на втора линия или други детайли...

Току що се завърнах от поредния инфотур с Тез Тур - запозната съм  със  всичките им хотели Simple Smile

Здравейте, имате ли мнение за Хилтън, знаете ли дали има интернет и като цяло какво е качеството?

# 550
Бях се спряла на Алф Лейла Ва Лейла, но прочетох, че е далеч от плажа. Аз тотално се изгубих в морето от хотели, коментари и снимки от клиенти...
Търся хубав хотел, с голяма територия и на широк пясъчен плаж, ситен пясък, плавно да става дълбоко, подходящ за дете. Искаме почивка, простор и хубава храна. Моля за конкрети предолжения Sweat Smile

# 551
Ние бяхме на първа линия, пясъка беше гаден, но е плитко 150-200 м и тогава става 1,50 дълбоко.

# 552
Бях се спряла на Алф Лейла Ва Лейла, но прочетох, че е далеч от плажа. Аз тотално се изгубих в морето от хотели, коментари и снимки от клиенти...
Търся хубав хотел, с голяма територия и на широк пясъчен плаж, ситен пясък, плавно да става дълбоко, подходящ за дете. Искаме почивка, простор и хубава храна. Моля за конкрети предолжения Sweat Smile

И аз търсех това, но накрая резервирах Палма де Мирет в Хургада, вече 12 дни сме тук. Първият ден бях тотално отчаяна, даже исках да се преместим Ел Паласио, но, слава богу, останахме в Палма. Ел Паласио е пълен с араби, адски са нагли и шумни, жените влизат с бурки в басейна. При нас е много тихо, храната е ок, персоналът е много приятелски настроен. Плаж има, но не е нищо особено. Хора, които са били на повече места в Египет, а и работещите тук, казват, че Марса Алам е в пъти по-добре от Хургада като хотели и плажове. Цените там са по-ниски, защото има отлив на туристи. Около Хургада има хубави плажове в Макади бей, на около 30 км от Хургада. Ходихме в делфинариума там, районът изглежда доста спокоен.
От хотелите, които видяхме, докато обикаляхме града, най ни харесаха Арабела и Бел вю, поне отвън изглеждат доста прилично.
Да си кажа честно, Хургада е място за хора без капризи и огромни претенции и очаквания. Ние сме много доволни от почивката, остават ни 2 дни, но с удоволствие бихме останали поне още една седмица, пълен релакс е. И ако решим да почиваме пак в Хургада, ще дойдем отново в Палма де Мирет.

# 553
Да ви кажа и моите впечатления от круиз по Нил с Бохемия. В Хургада бяхме в Хаваи Ле Жардин. Пълно с араби и руснаци. Руснаците се държаха като висша аристокрация в сравнение с арабите, които не стига че се бутат на опашките за храна, предреждат се, влизат във водата с буркини и кърпи на лицето, ами и като ядат с децата - децата седят на масата, буквално. Хотелският персонал беше любезен.

Платихме по 1100лв на Бохемия и се оказа, че всичките 180 пътника на БХ еър бяхме за тази лодка, или поне мин 100 от 180 пътници. С нас бяха Караджъ турс, Оникс травел и Марлбро - 3 пълни автобуса от по 40 човека. Представете си да платите тези пари и да сте на едно и също място с тези, които са платили по 600лв за същото нещо, по същото време, когато и вие сте платили, и получават същите условия.

Културният шок е неописуем - бутащи се възрастни: да се качат по-рано в автобуса, да си запазят седалката, която им е харесала във влакчето, да заемат най-хубавият шезлонг  на палубата; после търсят за какво да се скарат, за какво да нахокат, кой да им е виновен, кой да им е длъжен. Имаше пушещи в каютите, във фоайето на лодката, в автобуса, в самолета. Представете си все едно се пренасяте още с качването в самолета в среда на нискокултурни диваци с претенции, мрънкане и най-важното: изисквания другите да им се съобразяват с техните желания и капризи. Най-жалкото от това е не, че това прости хора, някои от които не бяха на повече от 40... и че тези хора са ни сънародници. Не, най-жалкото беше, че екскурзоводът на нашия автобус беше мошенник, който постоянно ни ушушкваше за пари.

Да ви разкажа какво да очаквате от местният партньор - Алекс, на фирма Бохемия:
- Ще ви продаде чай, който струва 2 долара за 5 и ако никой не иска - ще го повтори още 10 пъти, за да стане ясно, че трябва да му се дадат пари не неговата бездънна алчна мошеническа дребнава душа
- Ще ви таксува по 1 долар за влизане в пирамидата на майката на хеопс, който вход е включен в билета, който е закупен като част от пакета за екскурзията ви. В същото време ще ви каже на никой да не си показвате билета, т.к. покажете ли го - ще ви кажат, че входът за пирамидата на майката е безплатен.
- Ще ви разказва 3 дни под ред за едни местни нубийчета, как трябва да ги съжаляваме - били породени, сирачета, не ходели да учат, нямали никакви перспективи в живота, как трябва да им дадеме по някой и друг долар, да им купиме от сандаловите гривнички и т.н. Това, което няма да ви каже, че от тези подаръци и продажби, той печели пари
- Ще ви се оплаква от местните превозвачи, които осигуряват сигурността на туристите, ще ги обвини че те взимат комисионни от магазина за парфюмерия, а в следващия момент, ще гледа много внимателно кой какво и колко си купува, за да не го излъжат после в комисионните му
- Ще продаде шнорхелинг за 60 евро на човек на кораба, докато в хотела същият хнорхелинг струва 40 долара за двама.
- Ще кара жените да се обличат с къси поли и да се държат предизвикателно - да намигват на местните, да се плезят. 100 на 100 получава пари за това леко поведение в очите на местните.

Даже имаше две жени в автобуса, които му се бяха хванали. Аплодирам ги за глупостта им и за това, че разнасят лоша слава на българките благодарение на подстрекателството на Алекс.

- Алекс също изведе туристи - пак тези 2те предизвикателно облечени жени, на нощен пазар, където я няма охраната ни. Там обаче се оказа, че единият екскурзовод си уговорил едната улица за получаване на комисионна - 10-15%. Нашият си уговорил другата улица, и когато двечките отишли да се правят на маймуни на другата улица нашият си ги привикал на неговата. Съответно другият екскурзовод му се развикал, на другия ден не искаше да пусне двете негови търговчета на лодката и накрая хаглият Алекс му казал, че ще направи всичко възможно той да не е повече екскурзовод.
- НАЙ-голямата наглост е следната. В каютите нямаше вода като част от нещата вътре. Имаше сапун, шампоан, лосион за тяло, кабелна телевизия, но вода не... за да може да си купуваме от неговият проверен човек по 2 бутилки за 1 долар.  
- Да не говорим за пълната липса на каквато и да е обща култура от този така наречен екскурзовод с многогодишен опит. Навсякъде казваше, че християните дошли в 1ви век да вандализират обектите, а по обектите имеше малтийски кръст, който е от много след 1-2-3-5 век. Постоянно ни казваше, как едни оформени фикуси са  бонсаи.. на по 2 метра минали покрай бонсаите. Явно в градина не е влизал. Самият му начин на изказване. Представете си как в 4те часа път към свинкса той ви повтаря как ще има публично опозорение, за това, че ще се снимаме със сфинкса. Дори и от другите автобуси бяха забелязали колко неадекватно се държи и как говори.

Жалкото в цялата работа е, че местният екскурзовод, който говори на руски, и нашият беше там само за да превежда, си се стараеше да разказва и да показва. Просто нашият, който го и обиждаше пред всички е пълен идиот, който на всичкото отгоре 100 на 100 прави пари от това да склонява към престъпление жените от автобуса чрез разголване и непристойно поведение. Радвам се, че само две му откликнаха, но може би те са по свободолюбиви по отношение на морал и какво е прието и какво не в дадена страна.

В заключение - ако ще ходите на круиз по Нил, ходете с Марлбро на ниската цена. Тогава повече ще си заслужава да се търпи дивотията и неприкритият пладнешки обир на екскурзовода.

Последна редакция: пн, 14 май 2018, 12:35 от OneDayorAnother

# 554

Виж Албатрос Аква Виста, от същата верига хотели, едната част от плажа беше хубава - ситен мек пясък, кристална вода, плавно става дълбоко, в началото е подходящо за деца. Спокоен хотел, с 90% германци и с много развлечения за деца.
От храната лично за мен има какво да се желае, можеше и да е по разнообразна, особено на закуска, но всичко което опитахме беше прясно и вкусно.

@OneDayorAnother съжалявам за лошите преживявания, и ние му се чудихме на този промоционален круиз, но в крайна сметка избрахме 7 нощ. в Хургада с Тез Тур и може да се каже, че нямаме забележки. Освен местните , които се опитват по всякакъв начин да изкарат някой долар от теб, не са ни карали да плащаме за нищо допълнително като вода и т.н.

Общи условия

Активация на акаунт