Египет 2017

• 149 729
  • 844
  •   1
Отговори
# 390
Здравейте. И аз мога вече да се похваля - днес резервирахме пакет на Тез Тур с ТА Белпрего- гр. Пловдив.
7 нощувки в Hilton Long Beach Resort 4*, Хургада с полет на 05 май.
Малко се ядосахме, понеже преди една седмица бяхме в офиса да разпитаме и за въпросния пакет ни дадоха една цена като ни увериха, че тя ще е такава до 30-ти март... и пет дни по-късно вече е с 80 евро нагоре.
Сега остана да се надяваме да съберат бройката и датата да се потвърди. Simple Smile
Ако някой има пресни впечатления от хотела, нека споделя. Simple Smile

# 391
  • Beyond the Frontiers
Здравейте. И аз мога вече да се похваля - днес резервирахме пакет на Тез Тур с ТА Белпрего- гр. Пловдив.
7 нощувки в Hilton Long Beach Resort 4*, Хургада с полет на 05 май.
Малко се ядосахме, понеже преди една седмица бяхме в офиса да разпитаме и за въпросния пакет ни дадоха една цена като ни увериха, че тя ще е такава до 30-ти март... и пет дни по-късно вече е с 80 евро нагоре.
Сега остана да се надяваме да съберат бройката и датата да се потвърди. Simple Smile
Ако някой има пресни впечатления от хотела, нека споделя. Simple Smile

Няма защо да се ядосвате, това ще става практика. Както в Букинг - цената е динамична, може да се промени по всяко време. Гарантирана е само при направена резервация. Цените на Тез тур се обновяват всеки петък вечер.

# 392
Здравейте,нова съм в групата и на 23.03.18 ще пътувам до Египет-круиз и после хотел в Хургада.Някой ползвал ли е Karaci Tours.за тази дистинация? Ако има такива,моля споделете впечатления

# 393
Благодаря за бързият отговор.Бихте ли ми казали-тук в България ли да платя допълнителните екскурзии които съм си избрала или там на место? Има ли случай да са платени а да не се състоят / поради една или друга причина /?

# 394
  • София
Не купувай екскурзии от Бг, защото цените са значително по-неизгодни. На място в Египет ще ви предложат далеч по-атрактивни цени на всичко.

# 395
Много благодаря.

# 396
Здравейте и ние сме в очакване на нашата екскурзия в Египет. Резервацията ни е към Тез тур за 31.03. с една нощувка в Кайро и 6 в Хургада- Hilton long beach. Надявам се на топло море и поносими горещини. Мислим основно да наблегнем на екскурзиите. След като разгледах възможните екскурзии предлагани допълнително от ТА, никъде не срещнах възможност за посещение на Абу Симбел и с това е свързан въпросът ми: Някой посещавал ли го е с този вид екскурзия/1+6 н./, как я заявихте и къде?
Здравейте, ние вчера резервирахме такава почивка 1нощ в Кайро и 6 в Хургада в същия хотел но за дата 05.05. Моля ви като се върнете да напишете впечатления от почивката ви. И аз мисля да наблегнем на екскурзиите. Аз резервирах през топ травъл. Кой е хотела в който ще сте в Кайро?

# 397
Здравйте приятели,
Моля ако някой е бил в този хотел Le Meridien Piramids 4 в Кайро  да изкаже мнение, преди да направя резервация. Благодаря предварително Simple Smile

# 398
  • Beyond the Frontiers
Не купувай екскурзии от Бг, защото цените са значително по-неизгодни. На място в Египет ще ви предложат далеч по-атрактивни цени на всичко.
Това не е така.
По програмите на Абакс цените за резервация от България е по-ниска от цената при резервация на място в Египет.
При Тез тур се плаща и резервира на място в Египет.

Цените на екскурзиите от местни, египетски фирми може да е по-ниска, но не за всеки е ок обслужване на английски, руски, немски език. За дългите, обиколни екскурзии например до Кайро, Луксор - по-добре с българска фирма, на български език. За кратките тип сафари, гмуркане, лодки - местните са ок - но пак внимавайте.

# 399
  • Beyond the Frontiers
Здравйте приятели,
Моля ако някой е бил в този хотел Le Meridien Piramids 4 в Кайро  да изкаже мнение, преди да направя резервация. Благодаря предварително Simple Smile
Там имате 1 нощувка. Хотелите в Кайро не са особено добри. За една нощувка е ок.
Мисля обаче, че Абакс смениха хотела и в Кайро настаняването е в Mercure Cairo Le Sphnix 5

# 400
Това не е така.
По програмите на Абакс цените за резервация от България е по-ниска от цената при резервация на място в Египет.
При Тез тур се плаща и резервира на място в Египет.

Цените на екскурзиите от местни, египетски фирми може да е по-ниска, но не за всеки е ок обслужване на английски, руски, немски език. За дългите, обиколни екскурзии например до Кайро, Луксор - по-добре с българска фирма, на български език. За кратките тип сафари, гмуркане, лодки - местните са ок - но пак внимавайте.

абсолютно съгласна
да по-евтино е но кой и с какви квалификации ще ви разхожда,с каква осигуровка впредвид страната

импровизираните местни агенции всички знаят че не заслужават доверие,ако нещо стане те ли ще ви помогнат-много се съмнявам,докато т.о са европейци,със стабилни връзки на място и осигурени полети при нужда
както и да гледаме е несигурна страна,не съм чувала другаде из средиземноморието да убиват туристи на плажа,или да взривяват самолети -сигурността им куца сериозно,но ниските цени надделяват над страха определено,всеки сам си преценява естествено

# 401
  • Beyond the Frontiers
Мойте доводи са по прозаични.
Ако решите да ползвате местна агенция, поне ползвайте тези, които са представени в хотел, на рецепция.

# 402
  • София
Относно цената на екскурзиите... Преди да заминем ни предложиха цена от 80 евро на човек за дадена екскурзия, докато пътувахме в автобуса към хотела ни раздадоха брошури, в които същата екскурзия струваше 75 евро. Пристигайки в хотела, Тез тур организира среща с техен местен представител, който ни направи презентация на всички техни мероприятия. Цената на екскурзията, за която говоря, ни беше продадена за 60 евро. Информацията е от ноември 2017. Аз също имам резерви към местни египетски фирми с непозната репутация, но в случая говоря за Тез тур.

# 403
За тези, които пътуват с Абакс, препоръчвам да се запишете от България. Когато ние бяхме, се оказа, че почти всичко е запълнено от тук още.

# 404
Преди 3 г. бяхме в Египет, с българска фирма, продаваща пакети на Тез Тур. Тогава в програмата цената на допълнителните екскурзии беше посочена, но заявяването и плащането беше в Египет. Не си спомням да е имало разлика в посочената предварителна цена и платената на мястото. За Абакс не мога да коментирам. Но, по отношение на сигурността и качеството на обслужване, което получихме - при екскурзията до Луксор имахме български екскурзовод, перфектен /особено за мен, защото аз имах личен проблем и той реагира много адекватно/. До Кайро - беше ... май не си спомням да съм разбрала националността му, но говореше лош английски и лош руски /и двата езика ги знам много добре/. Освен това, явно беше много изморен и горе-долу преспа по-голямата част от пътуването. Но, това не беше толкова важно. След като приключихме всичко, което трябваше да видим в Кайро, на път за Хургада  ни спряха в магазин за папируси. Времето за тръгване не беше много точно обяснено, но, да кажем, че нещо е било споменато и ние не сме го чули или не сме разбрали. В момента, в който излязохме от магазина, просто видяхме "опашката на автобуса" - но, този екскурзовод не ни беше дал нито името си, нито телефонен номер в случай на спешност, нито номер на автобуса, нито контакти с Тез Тур офиса на място. За около 5 мин. бяхме в неописуем шок - как да се свържем и да спрем автобуса, защото до Хургада са 500 км. - беше абсурдно след това да направим нещо. Но, хубавото беше, че имаше хора от нашата група, които са видели, че ни няма, и са казали на т.н. екскурзовод. Та, автобуса беше спрял на 100-ина метра от нас и ние успяхме да потичаме до него. Аз, все още не мога да си представя, че екскурзовод, знаещ че има 40 човека в автобуса, преди да напусне дадено място няма да провери, че 40 човека са се качили.

Така че... май е по-добре малко повече пари, но с известна сигурност, отколкото с местна фирма, която качва 30-40 човека от различни хотели и с различна националност, които не се знаят поне по лице или по седалки. Е, местният гид може и да брои в началото, и в края, и да не забрави никого, но, дали има гаранция?

Общи условия

Активация на акаунт