Зима на вратата чука, а в ръцете ОКТОМВРИйче гука!- 1 тема

• 30 812
  • 742
  •   1
Отговори
# 600
А тези бебоци, които са само на АМ ,за колко време си изяждат съответното количество, защото ние под 30мин не падаме и ми се струва, че не си изяжда всичко просто защото накрая се изморява да дърпа.

# 601
Моята лакомница за няма и 10мин е ицокала всичко, а уж е с 1чка биберон.
Де да заспиваше и при нас в 20.00, ама нъцкии по рано от 22.30-23.30 няма

# 602
При нас зависи кое шише използвам. Ако е Авент или Мам, за около 10 минути. С Калмата на Медела се плюнчи по 30 минути, то е подходящо за смесено хранене, за да дърпа повече бебето и да не отвиква от гърда. В моя случай ползването му е излишно и май само дразни бебо, та може би ще го махам вече и ще преустановявам ползването му. И ние сме с 1 биберони.

# 603
Ох, да ви се оплача, много се мъчи нашият бебок и ми стана много жал, че не може нормално да се изходи. Едни напъни, лицето му почервенява, напряга се. Едвам си свърши работата милото и сега му олекна и е весел и доволен. Консистенцията е по-твърда от нормалното и леко зеленееща, поне знам, че не е болен, днес лекарката го преслушаме и му гледа гърлото преди ваксината.
Всъщност ние колики май вече нямаме, успокои се детето. Проблемът идва от трудното изхождане и твърдо коремче.

# 604
Ели, аз понякога ползвам ректалния термометър да ускоря процеса, като я видя, че се напъва, събира очите и приплаква, проверявам температурата с ректалния термометър и тя върши по лесно голямата работа.

Сега пак ще досаждам с тази люлка, но се люлее на нея, гука, хили се и пръцка, а по това време се превиваше от болки, пищеше докато станеше виолетова и се задъхваше и беше просто един АД

# 605
Chuby, с тази люлка силно ме заинтригува. Може ли да дадеш линк да я видим?
Аз в Ринг мол съм виждала на витрината на Кидо едни жестоки люлки, но са по 300-400лв и не знам дали ще си оправдаят парите. Ние сме с много прост шезлонг, който не се люлее сам и това не ме спасява, трябва аз да люшкам.
И ректалния термометър ме интересува какъв ти е, аз не съм купила, виждала съм на Чико.

# 606
Ани, днес педиатърката ми го предложи този чай, съставките са все едни и същи, копър и анасон. Честно казано не видях смисъл да давам повече пари за едни и същи продукти с различни търговски наименования.
Оле, не искам да ви плаша, но такова писъци и такъв рев, както днес след двете ваксини, на всяко краче по инжекция, не бях чувала. Сърцето ми спря за момент, сигурна съм. Сега Патето е супер нервна и дори гушкане не я успокоява. Стряска се, пищи, някакъв ужас е. Сложих й охлаждащи лепенки на мястото на инжекциите и доза 5мл панадол, уж това да я успокои. ММ след половин час, каза да лягам на леглото, да я гушна и да й дам цица за успокоение. Близо час цока нервно, е, днес ще й позволя да ме ползва за залъгалка. Не успя да се успокои напълно, но огладня.
Едит -2мл панадол, объркала съм по-горе

# 607
Ани, днес педиатърката ми го предложи този чай, съставките са все едни и същи, копър и анасон. Честно казано не видях смисъл да давам повече пари за едни и същи продукти с различни търговски наименования.
Оле, не искам да ви плаша, но такова писъци и такъв рев, както днес след двете ваксини, на всяко краче по инжекция, не бях чувала. Сърцето ми спря за момент, сигурна съм. Сега Патето е супер нервна и дори гушкане не я успокоява. Стряска се, пищи, някакъв ужас е. Сложих й охлаждащи лепенки на мястото на инжекциите и доза 5мл панадол, уж това да я успокои. ММ след половин час, каза да лягам на леглото, да я гушна и да й дам цица за успокоение. Близо час цока нервно, е, днес ще й позволя да ме ползва за залъгалка. Не успя да се успокои напълно, но огладня.
Едит -2мл панадол, объркала съм по-горе
Ох милото,дано по бързо мине неразположението Hug
Ние другата седмица сме на ваксина... направо не ми се мисли Sad

# 608
Не издържам вече с тази помпа... само мисля ще ми остане ли време да изцедя достатъчно или не... и до днес всички ми казваха ако искам да спра... а днес като казах аз, че мисля да спирам и взеха да ми правят физиономии....

# 609
Не издържам вече с тази помпа... само мисля ще ми остане ли време да изцедя достатъчно или не... и до днес всички ми казваха ако искам да спра... а днес като казах аз, че мисля да спирам и взеха да ми правят физиономии....
Прави нещата, както ги усещаш, бебето се нуждае от спокойна майка.  Hug не ги мисли, кой, какво, как и защо. И слънцето не огрява навсякъде, а ти трябва да огрееш само бебето си.  Hug

Шо, благодаря  Hug
Ох, патето ми заспа на рамото, дано поспи поне час, защото е много кисела.

# 610
Най важното е да си спокойна,за да е ок и бебето.А заради рефлукса ли не му даваш от гърда Hug

# 611
Аз незнам какво й става на мойта,но е толкова кисела,че...капнаха ми ръчичките от разнасяне.Вече е близо 6 кг и много ми тежи.Иска само на ръце и да обикалям апартамента,а тя да разглежда.Като спра да ходя и започва един рев... А сложа ли я в леглото или кошара е някакъв ад.Реве та чак се засинява.Период ли е ,какво ли? Съмнявам се да са колики...
Оплаках се и аз, връчих я на ММ сега да се оправя с нея, пък аз даже нямам и време да погледна какво сте писали  Grinning

# 612
Я да ви разкажа нещо весело, че се сетих. Преди няколко вечери се занимавам да приготвя голямата за лягане и сме в нейната стая, а бебето съм го сложила на едното легло (кротичко си лежи човекът). Тя ми разказва неща, пее, абе, вдига шум и вярва. По едно време се обръщам към леглото и него го НЯМА. Първата ми реакция беше ужасен страх, сърцето ми се качи в гърлото и стомахът ми стана на топка. Явно тялото ми реагира преди мозъка, защото почти веднага осъзнах, че сигурно мъжът ми се опитва да се пошегува с мен и тихичко го е взел. Така беше, намерих ги пред вратата на детската стая да се хилят по мъжки. Е, не му оцених шегата на момента, отнесе едно конско. Сега ми е смешно.
Нещо подобно направи и ММ миналата седмица. След като се върнем от детската бебето обикновено спи и го оставям в коша за кола докато се събуди. Оставям го в коридора, защото е по-хладно. ММ се е прибрал без да го чуем, бяхме се заиграли с баткото, взел е бебето и го преместил в банята. Първия момент изтръпнах, но после се сетих какво може да е станало. А и след около 30сек и бебето се обади.
При нас коликите се завърнаха. Почти седмица нямаше.

# 613
Аз незнам какво й става на мойта,но е толкова кисела,че...капнаха ми ръчичките от разнасяне.Вече е близо 6 кг и много ми тежи.Иска само на ръце и да обикалям апартамента,а тя да разглежда.Като спра да ходя и започва един рев... А сложа ли я в леглото или кошара е някакъв ад.Реве та чак се засинява.Период ли е ,какво ли? Съмнявам се да са колики...
Оплаках се и аз, връчих я на ММ сега да се оправя с нея, пък аз даже нямам и време да погледна какво сте писали  Grinning
Същата работа и при нас днес, не само иска нон-стоп да обикаляме, а и да е в по-изправена поза, за да зяпа. Той не е и много по спането, но днес съвсем - от 10 до 11 и нещо спа и толкоз, вечер си се кърмим на 2-3 часа и вече съм без сили. Чакам ММ и аз да го връча и поне да се изкъпя. Ако е период, дано е еднодневен Mr. Green, че иначе утре ще заспивам по ъглите..

# 614
  • Пловдив
Gery, нямаш представа колко ти завиждам за тези 5 хранения, за разлика от нашите8. ССигурно съм те питала, но той сам ли си ги разреди?
И аз много се радвам на късмета с храненията, още повече, че той е супер лаком, а и в болницата бъркаха коликите с глад и му даваха доза всеки път щом реве  #Cussing out

Нощното сам си го спря,  всъщност аз не го събудих по съвет на педиатъра и той не стана, и така си останахме.
Другите хранения ги разреждах през половин час повече , от момента,в който вдигнех дозата. Описала съм точно в кои часове в предишния пост.

Общи условия

Активация на акаунт