Зима на вратата чука, а в ръцете ОКТОМВРИйче гука!- 1 тема

• 30 764
  • 742
  •   1
Отговори
# 645
И аз давам Вигантол, но докато капне тая капка сто пъти се мъчим. Иначе детето стои с отворена уста, но бавно пуска капкомера.
Днес реших, че ще се мъчим да суче цял ден, защото няма разлика АМ ли давам или кърма - все повръща, та това със сгъстяването и тем подобни вече ще си го пускам покрай ушите. Стискайте ми палци да успеем да започнем да се кърмим успешно и да караме само на кърма.
Само да попитам освен пълните памперси, мога ли да разчитам и на спокойния сън, че е хапнал. Като го накърмих в 06:30 спа спокойно чак до 09:30, това значи, че не е бил гладен, нали?
Да разбира се!.Спокойно и смело напред и нещата ще се получат Hug

# 646
Лид, спри да се наказваш с тая помпа и не се притеснявай,  мляко имаш достатъчно явно Wink

# 647
Хехе много бебета са яли около 6.Аз отивам на гинеколог ще си купя лактил за увеличаване на кърмата да видим ще има ли ефект

# 648
37°C ON, Sho_82 благодаря.  Hug
 Ще пиша как се движим през деня.
А лакирате ли се? Аз нещо не смея да почна, тъй като и през бременността бях спряла.

# 649
А лакирате ли се? Аз нещо не смея да почна, тъй като и през бременността бях спряла.
Аз знам, че няма проблем - АГ през бременността и педиатърката сега казаха да се лакирам спокойно, освен това повечето ми лакове са 5-free или поне 3-free. Обаче и аз бременна бях спряла, и сега мисля да изчакам още месец-два поне, че ръцете ми са все наврени в него и да не му мирише. На краката слагах два пъти, че тук си е за сандали. Потупвам се по рамото за търпението, от 6ти клас не бях ходила повече от 3 дни без лак Mr. Green

# 650
  • Sofia, Bulgaria
Какво освен ядки хапваш за подпомагане на кърмата?

орехи, жито, бадеми, ябълков сок, сусамки, мюсли с кис. мляко
като цяло белтъчините са важни, но при нас прясното мляко макар и не повече от 100мл веднага му предизвиква колики  ooooh!
Иначе предимно цедя и така давам за да си взима дозата иначе е неспокоен. Само през нощта го кърмя от гърда директно, но тогава има кърма в изобилие и е по-сънлив.

# 651

* при нас също имаше зелено ако, според моето педи било защото лактозата в Лактаната е повече и да давам пробиотик, давам Флора Бимби и пак си стана горчица, но аз четох, че позеленява от капките за колики и наистина в дните с по-тежки кризи, като съм давала повече капки е по-зелено, от други когато не съм, така, че това ми се струва по-точно
Добре де, нали уж невъзможността на бебетата да усвояват лактозата предизвиква колики, а сега изведнъж разбирам, че в Лактана тя е повече...
Но при нас зеленото ако не е от млякото, защото то е зелено още преди да взема Лактана. И от капките според мен няма как да е, защото аз от седмици вече давам Колийф и Лефакс, не съм вкарвала нищо ново... остава да е настинал, което пак ме съмнява, защото за 1 седмица щеше да си покаже, ако е настинал, а то нищо (недай Боже). Единственото, което се сещам, е да е зелено, защото малко е запечен и от това, че акото стои повече време в организма му, докато го изхвърли, за това да позеленява...не знам дали има логика.... просто търся такава...
Иначе тези люлки шезлонг и аз ги гледах, добре ми изглеждат и мисля, че в нашия случай ще вършат работа, защото малкия иска постоянно да е в шезлонга и да го люлям, но парите малко ми идват в повече.
И аз давам вит.Д на Джеймсън... определено мисля, че марката е доста добра. Била съм ан техни презентации и други продукти техни съм пила...

# 652
  • Пловдив
Плаченето по време на ядене при нас се случва понякога, забелязах, че е когато се напъва да ака или от силни газове.
Шейната-количка много ми харесва, особено тази, която Chuby е постнала с тези еленчета Heart Eyes но се чудя дали като няма много сняг и навсякъде ще се движи лесно newsm78
За увеличаване на кърмата, може би не съм точно аз човекът да дава съвети Joy защото не кърмих много, но преди раждането бях много ентусиазирана и бях изчела всичко по темата, сок касис според мен е най ефективното средство, буквално за минути имах чувството, че ми се пълнят гърдите Crazy На Капи и Гранини лично най ми допада вкуса.
* Не спрях да кърмя заради липса на кърма, имах си доста Peace
Вигантол давам в лъжичка с мляко, така ми каза педи. Не вярвам да има голяма разлика в качеството им в сравнение с тези на Джеймисън, все пак е витамин, няма как да е с различни съставки Thinking
За краката при носене е по-добре да са разчекнати, затова ерго раниците са по-скъпи Peace
Ние още сме с биберон единичка и изсмуква 170мл за 10-тина минути. Сега се сещам, че и това може да е причина да плачат по време на ядене, ако са много гладни, а тече бавно Thinking

# 653
Лид, аз хапвам и варено жито, и кисело мляко. Може да пробваш и натурални сокове или компоти, ако имаш

# 654
  • София
Добре де, нали уж невъзможността на бебетата да усвояват лактозата предизвиква колики, а сега изведнъж разбирам, че в Лактана тя е повече...
Някои бебета не усвояват добре лактозата и имат колики, но далеч не всички. То и немалко възрастни също не я усвояват добре всъщност - получават подуване, газове и се разхлабват като пийнат повечко прясно мляко. Някъде бях чела дори, че е наследствено.

Ние ще излизаме тоя следобед и ще ви кажа как е. А неделята ще ходим на планина за няколко часа, ще носим бубето в ергораничка. ММ и един негов приятел си купиха професионални фотоапарати и сега пъргавеят да ходим да правят снимки Laughing И като знам, че струва колкото памперсите на бебето за цяла година напред, ми се вижда като безкрайно ненужен разход, ама кой ли ме пита, здраве да е. Money Crossing Arms

# 655
Момичета, завърнах се от разходка успешно Simple Smile От 12 до сега бяхме навън, количката ни е желязна, премина всички препятствия успешно с огромните си гуми. Бебо спа през цялото време, много му беше добре. Аз подгизнах и краката ми са лед, защото бях с кожени ботуши. Имам апрески, но са заточени в мазето, а ключът за него е у мъжа ми. Ще ги подготвя за идните дни. Давайте смело навън, щом спънат човек като мен се справи, ще се справите и вие.

# 656
  • София
И аз се завърнах от разходката Simple Smile Много е готино времето тук - слънчево и без вятър. Количката премина всички препятствия. Малкият спа чудесно, а слънце му напичаше бузите  Heart Eyes На мен ми подейства страхотно.  Simple Smile

# 657
Ох...аз не знам кой ден съм заточена вкъщи, тук е топло, но има ужасен северен вятър и за това не посмях да го извадя... но... мисля утре да е нашия ден, иначе има риск мама да влезе в психото Simple Smile

# 658
ох, ние бяхме само на балкона, но се усещаше, че времето е страхотно, тя спа и се кефи много. За съжаление нашата количка ни е подарък, купувана е за бебе, което е родено март и гумите и са направо летни - никакъв шанс няма да гази баирите на селото, в което живеем. Щем не щем ще купуваме нова количка, но 900 лв направо ще ни разкажат играта на бюджета ... ще ходим в събота и ще умуваме какво да правим. Няма шанс да се заточа цяла зима в къщи, направо ще откача и без това съм си депресарка ....
Момичета какви колички имате? Мисис Роузи каква е твоята количка - давайте идеи, поне да не си хвърлям парите на вятъра  Crazy

# 659
Добро утро и от нас. Ще изкарвате ли бебоците днес, тези, които са в София, че на другите места не знам какви са метеорологичните условия? Аз много искам да излезем, виждам, че изгря слънчице, но и много ме е страх от поледици и дали ще може да се движи добре количката.
Моля, споделете какъв витамин Д давате. Педиатърката ни изписа на Джеймисън, но е голяма мъка капането на една капка директно в устичката, редовно излиза извън устата или падат наведнъж две капки. С вграден капкомер са уж. Предпочитам някакъв, който да слагам с пипета.
От климатика носната лигавица явно изсъхва и бебо има засъхнали сополки в носа, с аспиратора обаче нищо не излиза. Сложих назо либеро, дано ги размекне.
Снощи след храненето в 4ч, беше мъка заспиването на бебо Sad
Аз реших да не излизаме, точно заради заледяването. Тротоарите изобщо не са почистени и бях като на ски. С количка пък изобщо не искам и да си помисля.
Ползвам Вигантол - махам капкомера и ползвам пипета.
Слагам и аз разтвор в нослето, преди да ползвам аспиратора. Иначе нищо не излиза Mr. Green

Аз от днес давам най-голямата биберона на Нук и се наяде за 6 мин 120 мл
Кой е най-големият размер?

Аз не съм спирала.

Момичета какви колички имате?
Аз съм с Carra Tesoro. Доволна съм засега, върви много леко и се оправя перфектно по разбитите улици.

Общи условия

Активация на акаунт