До момичетата в Бургас - информация за гинеколог - 7

• 142 085
  • 766
  •   1
Отговори
# 645
А С Д-р Парушева някой правил ли е уговорка,  дали би се съгласила да води нормално раждане без да си се следил при нея?

# 646
Аз лично съм доволна. Родих при него, но със секцио, защото бях с плацента превия. За проследяването в ЖК си пуска всичко по каса, два пъти ми взима секрет извънредно по мое настояване и аз си го плащах. Както съм писала вече ходих няколко пъти за ултразвук при Мануелян и той нямаше против, даже питаше какво е нейното мнение. За раждането се уговорихме около месец по-рано, беше ми казал да му звъня по всяко време ако тръгне по-рано или ако получа кървене. Усмихнат и спокоен е, което мен доста ме успокояваше. От операцията се възстанових бързо, без някакви усложнения.

# 647
Аз лично съм доволна. Родих при него, но със секцио, защото бях с плацента превия. За проследяването в ЖК си пуска всичко по каса, два пъти ми взима секрет извънредно по мое настояване и аз си го плащах. Както съм писала вече ходих няколко пъти за ултразвук при Мануелян и той нямаше против, даже питаше какво е нейното мнение. За раждането се уговорихме около месец по-рано, беше ми казал да му звъня по всяко време ако тръгне по-рано или ако получа кървене. Усмихнат и спокоен е, което мен доста ме успокояваше. От операцията се възстанових бързо, без някакви усложнения.
Аз ходя при него от 2 месеца.През 20 дни ми запазва час.Плащам си ,нищо че по здравна каса.Само веднъж не платих преглед.То незнам колко безплатни прегледна се полагат за тия 9 месеца.Той самия ме праща при Манулеян,защото не гледал на 4д.Доволна ли си и от нея?Или по-добре при Троянчев?

# 648
Аз ходя при него от 2 месеца.През 20 дни ми запазва час.Плащам си ,нищо че по здравна каса.Само веднъж не платих преглед.То незнам колко безплатни прегледна се полагат за тия 9 месеца.Той самия ме праща при Манулеян,защото не гледал на 4д.Доволна ли си и от нея?Или по-добре при Троянчев?
Аз лично бих препоръчала Троянчев, заради по-големия опит. Това, което беше видял при мен, Парушева го беше пропуснала, а друг лекар също ми го потвърди. Макар че като ходих при Сигридов, той спомена, че е била на обучение там. Преди време, когато Панайотова преглеждаше в Девата, Мануелян беше редовно при нея и гледаха заедно.

# 649
При регистриране в ЖК безплатните прегледи са по един в месеца, т.е. един за 30 дни. Ултразвуците са два безплатни за цялата бременност и три при рискова. Поне на мен ми обясни така в началото. Иначе аз се регистрирах в 14г.с. и дотогава ходех през две седмици пак за мое спокойствие:blush:.
При д-р Троячев не съм ходила и нямам впечатление, но за Мануелян мога да кажа само хубави неща.Обяснява подробно, отговаря на въпроси, изпрати ми резултатите от прегледа на и-мейл, така че нямам забележки.

# 650
При регистриране в ЖК безплатните прегледи са по един в месеца, т.е. един за 30 дни. Ултразвуците са два безплатни за цялата бременност и три при рискова. Поне на мен ми обясни така в началото. Иначе аз се регистрирах в 14г.с. и дотогава ходех през две седмици пак за мое спокойствие:blush:.
При д-р Троячев не съм ходила и нямам впечатление, но за Мануелян мога да кажа само хубави неща.Обяснява подробно, отговаря на въпроси, изпрати ми резултатите от прегледа на и-мейл, така че нямам забележки.
  Ясно.А в коя седмица ходи за първи път при Манулеян.Минчев ме изпраща чак  в 20-та седмица.Фатално ли е ?И чакам резултати сега от Бхц и ми е притеснено какво ли ще излезе

# 651
Не мисля, че е фатално. Аз бхс в 13г.с. седмица не съм правила, защото бременността ми беше ин витро и имам генетично изследване на ембрионите. В 20г.с. ходих да първата ФМ при проф. Марков в София. Обаче получих контракции от пътуването и той като видя и плацентата ми препоръча следващите морфологии да ги направя в Бургас при Мануелян или Стоилов.  Затова ходих при д-р Мануелян в 28 и 32 седмица.

# 652
Не само, че не е фатално, но е и силно препоръчително да се отиде около 20-та седмица, защото тогава органите на бебето са достатъчно големи, за да има смисъл да бъдат подробно разгледани.
При Троянчев не съм ходила, от Мануелян съм много доволна и там ходя за профилактични прегледи.

# 653
  • град-държава
Каква е цената на профилактичния преглед при д-р Мануелян + ехограф и цито?

# 654
Vermilion, винаги ми е пускала по каса и цитонамазката, и микробиологията, преглежда ме с 2 ехографа и колпоскоп. Заплащам само потребителската такса 2,90. Отивам с направление и не зная колко е прегледа на частно.

# 655
Ако не се лъжа 50 лв. беше на частно.

# 656
  • град-държава
Аз съм правила при нея фетална, но я имам предвид за следващия профилактичен, че при д-р Татарова ми идва в повече 70лв само прегледа.
А някаква информация д-р Костова кога се връща на работа?

# 657
Аз, честно да ви кажа, останах малко разочарована от прегледа при Татарова.
Не знаех какво да очаквам, защото за първи път ползвам направление за такъв специалист, но ми направи само цито и преглед със спекулум. Всичко приключи за точно 5 Мин., а аз имах няколко оплаквания също и въпроси, които тя малко неглижира.
Преди да отида, може би в началото на декември, пък звънях на Мануелян, но ми казаха, че записвала с направления след нова година чак. Но другият път сигурно ще пробвам пак при нея.

# 658
  • Burgas, Bulgaria
Офелия  - наистина ли ползва колпоскоп?Аз само в Сф и то в Онкогинекологията на ВМА при Ковачев съм виждала да се прави и колпоскоп при преглед  с направление .
Още се моткам за профилактичния годишен ,  ама ми се  свидят 150лв.  , защото миналата година толкова ми излезе  преглед с колпоскоп и микрибиология ,  след съмнително цито ,  което правих при друг лекар и минах с талон .

# 659
 Vermillion, Д-р Костова я срещнах в морската градина с количката преди около месец:smiley:.  Понеже й се нахвърлих да я питам същото ми каза, че планира да се върне на работа пролета на 2019.  

Общи условия

Активация на акаунт