Професия учител - 2

• 115 444
  • 1 180
  •   1
Отговори
# 1 125
Дали е възможно да държат учител, който явно е изкукал, не изкарва целия час, децата не са доволни, майки се оплакват? Някак не ми се вярва. Връзки, връзки, колко връзки да има ако не си спазва работното време все пак.

# 1 126
лектор с около 380 часа

# 1 127
Здравейте! От  известно време обмислям да се пренасоча от ИТ сектора към училищна професия - завършила съм психология с педагогически профил и имам право да преподавам предметите от философски цикъл. Тъй като не съм сигурна дали само с часовете по Психология ще се достигне нужния минимум, се замислям за преподаване на английски, защото ми е на високо ниво. Въпросът ми е курс, езиков сертификат или цялостна преквалификация е нужна за учител по чужд език?

# 1 128
  • Пловдив
Май скоро говорехме за философския цикъл, че на места може да има проблеми да се направят нормативи на колегите, защото не е ясно дали и колко часа ще има в профилираното обучение в 11 и 12 клас.

За АЕ за мен си е най-сигурно с диплома от университет. В ПУ има разширена магистратура, вероятно в други ВУЗ-ове също.

# 1 129
  • Майничка
Здравейте! От  известно време обмислям да се пренасоча от ИТ сектора към училищна професия - завършила съм психология с педагогически профил и имам право да преподавам предметите от философски цикъл. Тъй като не съм сигурна дали само с часовете по Психология ще се достигне нужния минимум, се замислям за преподаване на английски, защото ми е на високо ниво. Въпросът ми е курс, езиков сертификат или цялостна преквалификация е нужна за учител по чужд език?

Като начало, изкарайте сертификат В2 или С1 по английски и имате право да преподавате предметите от философски цикъл на английски. В момента всяка езикова гимназия, която иска да запази статута си, трябва да осигури преподаване на чужд език поне на 3 предмета. След това вече можете да помислите за разширена магистратура.

# 1 130
  • Някъде по Дунава
А къде трябва да се яви кандидатът на изпит за този сертификат, за да бъде валиден в училище. Аз преди около 10-12г исках да изкарам такъв за полски език и ми казаха , че мога само към полското посолство.

# 1 131
  • Майничка
Зависи от езика - за някои няма представител в страната, който да е сертифициран да провежда изпити.

# 1 132
  • Луната ни пази
  Според мен въобще не ти е нужен. Особено с тенденцията във всяко училище да се назначава психолог/ педагогически съветник и средствата, които ще се отпуснат за това от началото на 2018 г.,  проблеми за намиране на работа няма да имаш.

# 1 133
  • Луната ни пази
  Според мен въобще не ти е нужен. Особено с тенденцията във всяко училище да се назначава психолог/ педагогически съветник и средствата, които ще се отпуснат за това от началото на 2018 г.,  проблеми за намиране на работа няма да имаш.

# 1 134
  • Някъде по Дунава
А къде трябва да се яви кандидатът на изпит за този сертификат, за да бъде валиден в училище. Аз преди около 10-12г исках да изкарам такъв за полски език и ми казаха , че мога само към полското посолство.
За английски питам. Имам ниво пето от езиков център в града ни, ниво С1 Advanced. В училище съм го  представяла, но ме водеха нередовен учител.

# 1 135
  • Майничка
Николаева, аз имах предвид, че при наличие на такъв сертификат, момата може да преподава философски цикъл на английски. За редовен учител по език ще й трябва допълнителна магистратура.

# 1 136
Завършила съм българска филология(бакалавър).Стаж като учител нямам.Единствено практиката,която съм изкарала,заложена от програмата в университета.Магистърската ми степен е в съвсем друга насока и съответно работата ми не е била свързана с учителската професия.Но сега,след като родих децата си преоткрих тази професия и имам за цел да започна работа като учител по БЕЛ.Силно се надявам,че липсата на стаж няма да бъде пречка.Запознах се с годишното разпределение на часовете,с програмата и заложените теми по БЕЛ от 8 до 12 клас.Спомням си,че на практиката ми една от учителките ми беше казала ,че мога да черпя информация и да си подготвя урока от някакъв сайт.Търсих информация в интернет,но не открих нищо конкретно.Обръщам се към вас-има ли виртуално място,от където може да си помагате за уроците,които предстоят да преподавате?Предполагам,че тези,които имате дълъг стаж изобщо не се нуждаете от такова място,но начинаещите като мен.....май ще имат нужда от едно рамо.До края на майчинството ми има година и няколко месеца.Иска ми се да се запозная много добре с всичко и да бъда максимално подготвена за своите бъдещи ученици!Ще съм благодарна за всеки съвет!!! bouquet

# 1 137
Аз си подготвям ден за ден уроците, информация черпя от всевъзможни места, за да им направя урока интересен и да им предизвикам интерес, че на моите ученици все им е скучно. Не знам да има специализиран сайт...

# 1 138
  • Някъде по Дунава
Николаева, аз имах предвид, че при наличие на такъв сертификат, момата може да преподава философски цикъл на английски. За редовен учител по език ще й трябва допълнителна магистратура.
Благодаря. И аз така си мислех.

# 1 139
  • Ямбол
Делта, имаш учебните програми, целите, какво искаш да постигнеш и какво трябва да се усвои. от там учителят е свободен, поне аз се чувствам така, да поднесе уроците си така, че да се постигне необходимото. При различните ученици, се действа различно. Аз също ползвам разнообразни методи, материали, често си правя и сама, че да са ми разнообразни и интересни уроците.

Общи условия

Активация на акаунт