Професия учител - 2

• 115 453
  • 1 180
  •   1
Отговори
# 1 140
  • European Union
DeLLtaA, може би учителката е имала предвид Уча.се . Може да се ползва за някой урок, но не това да е основното място за подготовка. Така или иначе част от учениците се абонират там и си ги гледат.

# 1 141
Благодаря ви за отговорите! Simple Smile Ще разледам Уча.се и ще се радвам да обменям опит с всички вас.

# 1 142
Глорче, в СУ има квалификация за учител по АЕ. Приемът е с изпит, като кандидат-студентския, ако те интересува мога да ти пратя ел. поща на организаторката. Обикновено изпитът е краят на ноември, началото на декември, цената е около 1600лв  Crazy

# 1 143
Във ВТУ до края на месеца тече прием за дистанционно обучение, има за учител по английски - 2 семестъра х 475 лева.

# 1 144
".. които съгласно  Приложение № 1 към чл. 24 на Наредба № 12 от 1.09.2016 г. за статута и професионалното развитие на учителите, директорите и другите педагогически специалисти, обн., ДВ, бр. 75 от 27.09.2016 г. отговарят на условията за придобиване на допълнителна квалификация." как ли се превежда. щото някои очевидно няма да отговарят на изискванията на Приложение № 1 към чл. 24 на Наредба № 12 от 1.09.2016 г. за статута и професионалното развитие на учителите, директорите и другите педагогически специалисти.

# 1 145
Плащаш си 20 лв. такса за кандидатстване и ти превеждат Simple Smile

# 1 146
но е добре де. трябва да има във всеки университет подобни СДК.

# 1 147
Здравейте! След курс за педагогическа правоспособност, когато имаш дипломи в различни сфери, коя от тях ще се вземе предвид, за да се впише "учител по..."? Завършила съм икономика-бакалавър със специализация по бизнес английски, също така съм завършила и туризъм, а освен това имам и свидетелство за професионална квалификация по професия "организатор интернет приложения" Grin По какво бих могла да преподавам - икономика, туризъм, английски, информационни технологии? Laughing

# 1 148
  • European Union
~desex~, за да ти издадат документа за педагогическа правоспособност, ще искат диплома за висше образование. Ти решаваш коя диплома ще дадеш, ако имаш повече от една. Свидетелството за професионална квалификация няма да го вземат предвид. Когато започнеш работа, директорът ще решава кои предмети можеш да преподаваш.
Аз мога да преподавам предмети от три различни области, но никога не ми дават и от трите - всяка година е различно.

# 1 149
  • Stuck in a moment
Момичета, ползвали ли сте интерактивна бяла дъска? Какъв модел? В нета има за 300 и 1000 и нагоре.
Към нея трябва ли да се купуват други устройства?
Улеснява ли ви при работа и прави ли учебния процес по-успешен, въобще за какви работи я ползвате?
Видях, че има клипчета, но предпочитам информация първо от тук.

# 1 150
Здравейте, колеги!
 Реших да оставя за почивните дни работата по тематичните разпределения за Твоят час и съжалих няколко пъти, а ми е неудобно да звъня на колеги сега...
Ще водя група за преодоляване на обучителни затруднения. Включват се 70 часа, нали така?
 До кога продължаваше дейността на клуба, до 30.06 ли? Значи трябва да имам мин.2 часа седмично...много ще роптаят мързеливичките ми ученици Simple Smile
Нали не греша в изчисленията? 70 часа, които вкл. и 4 часа екипна работа с родители и 2- публични изяви.
Приемам всякаква помощ относно разпределението на тематичните ядра. Колега ме посъветва само да се ръководя от разпределението за задължителната подготовка.
 Съжалявам, че се наех с този клуб, не ми трябваше да се захващам Sad

# 1 151
  • Майничка
... Включват се 70 часа, нали така?
 До кога продължаваше дейността на клуба, до 30.06 ли? Значи трябва да имам мин.2 часа седмично...много ще роптаят мързеливичките ми ученици Simple Smile
Нали не греша в изчисленията? 70 часа, които вкл. и 4 часа екипна работа с родители и 2- публични изяви.
Приемам всякаква помощ относно разпределението на тематичните ядра. Колега ме посъветва само да се ръководя от разпределението за задължителната подготовка.
 Съжалявам, че се наех с този клуб, не ми трябваше да се захващам Sad

Два часа седмично, да, при мен са в модул. Аз пиша само една представителна изява, а работата с родители я слагам в дните с родителска среща, иначе е абсурд да ги събера.
За темите - зависи от предмета и групата. Миналата година водих 3 образователни степени и заложих основно на граматика и конструкции, като делях материала на 8 и 10-11 клас. Тази година вземам само една степен и ще се водя по тематичното разпределение на основния преподавател.

Представителната изява миналата година беше дискусия, но тази ще е посещение на филм/театрална постановка.

# 1 152
Много благодаря, Гаргамела! Значи да не пиша в началото работа с родители?
Това за театралната постановка ми хареса много, ще го заема Simple Smile

# 1 153
  • Майничка
А, можеш и в началото да го пишеш + една родителска. Ако не й нацелиш датата - пишеш заявление за смяна на дата. Laughing

# 1 154
  • Балчик
Здравейте! След курс за педагогическа правоспособност, когато имаш дипломи в различни сфери, коя от тях ще се вземе предвид, за да се впише "учител по..."? Завършила съм икономика-бакалавър със специализация по бизнес английски, също така съм завършила и туризъм, а освен това имам и свидетелство за професионална квалификация по професия "организатор интернет приложения" Grin По какво бих могла да преподавам - икономика, туризъм, английски, информационни технологии? Laughing

Аз съм с икономика и туризъм. Два семестъра ми беше педагогиката преди две години в ДИКПО Варна. Като първият е общ, вторият е по специалността. Паралелно изкарах и туризъм, и икономика втория семестър, като платих общи три такси и се явих на двойно повече изпити съответно. Всъщност педагогиката за туризма не е туризъм, а география. Имах колежка, която се яви и на трети семестър английски.

За всяка диплома отделна педагогика, защото се учи методика, която е специфична за предмета.
Не пише " учител по...", а" квалификация  учител към диплома еди си коя".
За двете дипломи получих две свидетелства съответно.

Последна редакция: сб, 28 окт 2017, 20:02 от Джемма

Общи условия

Активация на акаунт