Професия учител - 2

• 115 409
  • 1 180
  •   1
Отговори
# 1 155
Джемма, благодаря!  Hug А каква е продължителността на един семестър и колко горе-долу изпити се държат?

# 1 156
  • Балчик
Започнахме през октомври първия семестър, изпитите бяха през декември и януари- педагогика, психология, компютърни методи в педагогиката, математически методи и гражданско образование. Като гражданското беше да се напише реферат само и да се предаде. Вторият семестър започна през февруари и изпитите бяха методика по еди си какво (в моя случай по икономика и втората по география), разработване на 10 урока, практика по училища и държавния изпит- изнасяне на урок в реално училище, през юни. Свидетелствата дадоха чак през декември, защото официално държавния се водеше през октомври. Но ние реално свършихне за една учебна година.

# 1 157
Здравейте момичета! Леля ми е учителка в детска градина на първа група и ми възложи задача да ѝ потърся песнички за гимнастика и да се пее да покажеш очите, ушите и т.н. Ако може малко помощ ще съм много благодарна!

# 1 158
Здравейте момичета! Леля ми е учителка в детска градина на първа група и ми възложи задача да ѝ потърся песнички за гимнастика и да се пее да покажеш очите, ушите и т.н. Ако може малко помощ ще съм много благодарна!
Някъде във форума имаше тема за инструментали и песнички, там ще ти помогнат.

# 1 159
Пишете в ютуб образователни песни. Излизат много. Една от песните е "рамене и колене".

# 1 160
Здравейте!
Имам един въпрос и ако някой ми отговори ще съм много благодарна.Когато замествам колежката по икономика,часовете ми се заплащат по програма "Без свободен час".Но на другите колеги,като заместват им се заплащат лекторски.Как и кой определя да ти се плащат часовете?В случая за мен е по-изгодно да са лекторски,а те винаги са ми по програмата.

# 1 161
  • Майничка
Заместването по програмата е обвързано с определени случаи - първите дни на болничния, които се плащат от работодателя, отпуск при задочници, магистратури и докторантури, синдикални дейности и допълнителните дни за майки с деца до 18г.възраст. Също и случаите, когато няма правоспособен учител и се запълва дупки с учител, който няма педагог.правоспособност по предмета, специалист без педагогическа правоспособност или педагог.съветник, директор и т.н. администрация /но там май е до определен брой дни/.
Предполагам, че там, където могат да минат по програмата - използват, в други случаи няма как да го правят. Когато аз замествам колега по същия предмет, ми плащат лекторски, но когато часовете ни се дублират и колега по български, примерно, влезе инцидентно в час по история - тогава получава пари по програмата.

# 1 162
И аз и колежките,които съм замествала сме учители,теоретично обучение.И трите сме по икономика.Когато една отсъства с другата си делим часовете кой когато има дупка.На мен са по програмата,а на другата колежка са лекторски.Ето това не разбирам.Единствено аз имам недостиг на часове.Друга разлика няма между нас.

# 1 163
  • Ямбол
Аз искам да попитам - мога ли да откажа посещение от експерт от РУО.
Имам основание да не искам все аз да съм изкупителната жертва и да посетят този, заради когото ще идват при нас и който му знае много устата до степен, че да има известни негативни нагласи спрямо нашата гимназия. Не съм сигурна още дали мен ще искат да посещават, но ей така ми се иска предварително да знам какво имам право да правя.
И ако някой знае, къде мога да почета за тези посещения - от директор и от експерт.

# 1 164
  • Пловдив
А директорът има ли право да влиза без предварително да предупреди за посещението си? При нас до миналата година се правеше график и шефът и заместниците си бяха разпределили кой по кои предмети ще влиза на посещения. Тази година обаче искат направо преди часа да ни кажат или направо да влязат без предупреждение.

# 1 165
  • Всеки ден трябва да се инжектираме с малко фантазия, за да не умрем от реалност: Рей Бредбъри
А директорът има ли право да влиза без предварително да предупреди за посещението си? При нас до миналата година се правеше график и шефът и заместниците си бяха разпределили кой по кои предмети ще влиза на посещения. Тази година обаче искат направо преди часа да ни кажат или направо да влязат без предупреждение.

За 17 години учителствуване винаги така са ми влизали на посещение Simple Smile "Сега имаш с ... клас. Имаш ли нещо против да влязя?" Ами, не Simple Smile Нямам против Simple Smile Не обичам сценките и ролите. Винаги всичко е минавало много добре Simple Smile

# 1 166
  • European Union
Здравейте. Къде е описано как се организират еднодневните пътувания на учениците? В Наредбата за пътуванията пише, че те не са обект на тази наредба. Къде мога да прочета какви документи са необходими?

# 1 167
  • Майничка
Здравейте. Къде е описано как се организират еднодневните пътувания на учениците? В Наредбата за пътуванията пише, че те не са обект на тази наредба. Къде мога да прочета какви документи са необходими?
В Наредбата за организация на дейностите в училищното образование и в правилника за дейността на училището.
чл.15 (2) Редът и начинът на организиране на посещенията на природни обекти, прояви, изяви и мероприятия в обществени, културни и научни институции се определят в правилника за дейността на
училището, а провеждането им се контролира от директора.

Иначе обикновено се пуска предварително заявление до директора, уведомяват се родителите и подписват декларация за информирано съгласие, а учениците - инструктаж.

# 1 168
  • European Union
Благодаря, Гаргамела. Излиза, че не трябва да се уведомява РИО. Ще прегледам пак нашия правилник, но се съмнявам, че там е разписано подробно.

# 1 169
Предложете интересни сайтове, от който черпите идеи или се готвите за ситуациите в детските градини?

Общи условия

Активация на акаунт