Професия учител - 2

• 115 536
  • 1 180
  •   1
Отговори
# 285
neznae6ta, ще започтеш като учител ЦДО възпитател.

# 286
  • Пловдив
В нашето училище постоянно се търсят възпитатели начален етап. Дори и сега имаме конкурс за такъв. Места има в Пловдив много, свестни учители за тях няма. Пореден възпитател си отива и се надяваме да е последният. А дано, ама ...  Mr. Green

Ние кандидатстваме за иновативно, но съмненията си ги имаме, дано не се оправдаят, или поне не всичките  Laughing

# 287
ЗлаВещица, в Пловдив чувам двете крайности - няма работа за учителите, работа бол. В шок съм.  Laughing

# 288
  • Ямбол
Работа наистина има. И търсене има. Но не всеки завършил учител успява да се справи.

# 289
Работа има, ако човекът е бил дългогодишен преподавател или поне е някакъв ценен и рядък кадър( феномен).Без стаж и практика не е лесно.Ако нямаш опит, едва ли и ще те вземат някъде или просто няма да издържиш.  Stop

# 290
  • Пловдив
Работа има за възпитатели начален курс. За други специалности е малко по-трудно.

И да не съм голословна - ето свободните места в Пловдив - 5 възпитателски в начален курс(говоря за града, не смятам тези по селата), едното е в нашето училище, обявено е миналата седмица, до днес имаме само един кандидат.

http://www.ruobg.com/jobs/page/1/order_by/date_publish/order/DESC

Последна редакция: вт, 31 яну 2017, 00:05 от ЗлаВещица

# 291
  • Burgas
Има ли такива, които да кандидатстват за иновативно училище?
Струва ми се, че ще си вземем беля на главата, ако вземат да ни одобрят.
Не, отказахме се. Твърде много условности и ограничения, които не си струват писането и брисането.

И ние така Simple Smile + много неясноти по финансирането и функционирането. Не се знае какви бъгове ще даде в реална работна обстановка. След 2-3 години ще мислим пак.
А какво е финансирането? Детски градини могат ли да се включат? Не намирам подробна информация в интернет.

# 292
Доскоро се чудих дали изобщо да уча за учител, вече взех решение. Ще. Сега проблемът е друг - каква специалност. Дали да се занимавам с начална и предучилищна педагогика или да уча филология. Имам няколко познати директори - всички казват едно и също. Трудно се намират начални учители, а с филолози било пълно. И се чудя. Времето си минава, юли ще кандидатствам, а не съм взела решение.
 newsm78
Знам, че няма кой да вземе решение вместо мен. Просто споделям.

# 293
  • Пловдив
И за филолози много зависи - често се търсят учители с език, защото не всеки с чужда филология ще влезе в училище. Има го и този момент, че от тази есен нататък може би ще се търсят всякакви специалисти, ако наистина се пенсионират всички, които отговарят на условията.

# 294
Ами, дано. Пловдив е голям град и не вярвам да е толкова зле положението.
Лошото е, че аз се колебая между БФ и НПУП.
 От друга страна, ако си избера началната педагогика знам ли дали няма да съжалявам. Защото начални учители се търсят сега, но след пет години може да е друго. Защо да мисля лошото?  Rolling Eyes
Още нещо, което за мен е радостно - учителите, с които си общувам страшно много си харесват професията и по някакъв начин успяват да мотивират.
Да, ниски са заплатите, но все имало нещо, което си струва.
Рядко някой реагира положително. Масовото е: "Ти луда ли си?"
 Joy
Всичко това исках да напиша, когато се включих в темата, но писах, писах и телефона се рестартира.
Благодаря за отделеното време.  Joy

# 295
Преди години и аз се чудих м/ у БФ и ПНУП. Избрах българска и сега не съм много happy с реализацията. Пък и бъл.ез се подценява от самите българи. Търсене, според мен, винаги ще има в началната степен за учители. От др.страна, по - леко и приятно се работи с малки деца. Впоследствие всяко дете и семейство си преценя къде да насочи детето си, а за жалост българският език не е приоритет там. Просто по- големите деца избират професия.С български език каква работа ще си намериш... newsm78
Когато аз учих, ми беше приятно да уча литературата, имах много добри и сладкодумни преподаватели. Това обаче не ми даде реализация и съм преминала през какво ли не.
Човек трябва много добре да помисли, когато избира професия. Много е важно просто. bowuu

# 296
Моя приятелка завърши БФ. Много години не успя да си намери работа. Само тук там по заместване, но много за кратко. В последствие завърши ПНУП и сега е възпитател в начален курс. Точно за Пловдив става въпрос.

# 297
И аз съм с БФ и безработна.Сега записах СДК Предучилищна педагогика и се надявам да си намеря работа в някоя ДГ скоро.С бф няма голям шанс, поне в Бургас.

Последна редакция: вт, 31 яну 2017, 21:53 от НоваМама

# 298
  • Бургас
Как седи въпроса с отпуските.....Трябва ли за междусрочната ваканция другата седмица да пускам молба за отпуска......

# 299
Попитай директора във вашето училище. Нашият понякога ни кара да пускаме молби за отпуск, а понякога ни съобщава, че ще пусне обща заповед за излизане на целия педагогически персонал в отпуск.

Общи условия

Активация на акаунт