Професия учител - 2

• 116 459
  • 1 180
  •   1
Отговори
# 945
  • Балчик
В Наредба 4, където са новите програми, не е ли записано кои точно ще са избираемите предмети?

Пак казвам това са избираеми часове. Но по тези, които са в плана какво да им разширявам? Те са несъществени за професията. Им предмети, които искаме да заложим, но са с друго наименование от задължителните. Затова не знам възможно ли е да е така?

# 946
  • Пловдив
Лили, ИУЧ в 8 клас е старият ЗИП. Доколкото бях гледала миналата година още учебните планове, във всички профили ги има заложени.

# 947
  • Ямбол
Знам какво е ИУЧ. Ние сме с профили, "Хуманитарни науки", „Обществени науки" и „Софтуерни и хардуерни науки“ с интензивно изучаване на език и в осми клас няма ИУЧ.
Ето от наредбата какво може да се учи в ИУЧ:
Чл. 8. (1) В избираемите учебни часове
на учебния план може да се осъществява
обучение за придобиване на :
1. профилирана подготовка;
2. отраслова и специфична професионална
подготовка;
3. разширена подготовка по общообразова-
телни учебни предмети, включени в раздел А;
4. разширена подготовка по общообразова-
телни учебни предмети, които не се изучават
в раздел А в съответния клас, но се изучават
в процеса на училищно обучение;
5. разширена професионална подготовка
по учебни предмети/модули;
6. специализирана подготовка;
7. подготовка по учебния предмет на чужд
език, различен от посочените в държавния
образователен стандарт за общообразовател-
на подготовка и в държавния образователен
стандарт за профилирана подготовка;
8. подготовка по учебния предмет майчин
език;
9. подготовка по учебния предмет хорео-
графия;
10. подготовка по учебния предмет религия;
11. подготовка по учебни предмети от об-
ластта на глобалното, гражданското, здравното
и интеркултурното образование, предприема-
чеството, управлението на личните финанси
и програмирането, защитата на родината,
населението и околната среда, учебни пред-
мети, които формират национално самочувст-
вие, патриотичен дух и родолюбие в децата
и учениците, като разширяват и допълват
съдържание, което присъства интегрирано в
други учебни предмети.

# 948
Всички ли сте на работа, че и съвет правите? Ние май ще се съберем за съвет чак на 11ти.

Вижуъл Студиото тръгва на осмица. Програмирането не е ли само един срок, както беше досега в девети клас? Може да си разменяте кабинетите на срокове.

При нас е профил и има ЗП в 8-ми клас 2 часа ЗП. А как точно ще смогнем толкова много материал да се предаде за тези 2 чАса още не ми е ясно. Не става да сменяме кабинети, имаме 2 кабинета предвидени за старите програми 11 и 12 клас, които са плътно заети за С#, още 2 които бяха за С++, който вече не се преподава в новите класове, но все още си върви в старите профили, и останалите за ИТ.
ИУП нямаме и ние в 8 клас, но пък има в едната паралелка факултативна подготовка ли се казваше, старият СИП 1ч.
При нас всяка година първият съвет е на 1.9 следващият на 14-ти, и ако си отпуска я прекъсваш и се явяваш на съвета. Сега като се замисля, колегите от другата гимназия с която делим сградата не бяха на работа днес  newsm78 защо ли си бях въобразила, че всички винаги имат съвет на 1-ви  Embarassed

# 949
искаш да кажеш типично българското да играем хокей с ограничен брой екипировка Simple Smile

# 950
  • у нас
Аз съм в 5 клас и по английски език ще ползвам разпределението наготово. Все пак в издателството са се потрудили да го направят с попълнени осем графи и ще си спестя доста работа, а и си е добре направено. Само в графата за учебните седмици ще си заложа датите, както ги направих и на 7 клас.

Кой учебник избрахте?

# 951
  • Ямбол
И ние обичайно сме от първи на работа, но заради това, че е петък, го отложиха за четвърти - понеделник.

# 952
  • Пловдив
Аз съм в 5 клас и по английски език ще ползвам разпределението наготово. Все пак в издателството са се потрудили да го направят с попълнени осем графи и ще си спестя доста работа, а и си е добре направено. Само в графата за учебните седмици ще си заложа датите, както ги направих и на 7 клас.

Кой учебник избрахте?

Your Space на Клет.

Лили, явно аз съм се омотала при плановете с интензивно изучаване на език.

# 953
Здравейте, търся учители в детска градина, за да се свържа с тях Simple Smile

# 954
От 8 до 16.30ч.  сме. Дано да има и при нашата община промяна в КТД.

# 955
  • Балчик
Да, разширената ни е точно ИУЧ, но въпросът с предметите си остава неразрешен засега. Явно всичко ще ни е предпоследната минута.

# 956
При кандидатстване за работа като учител без стаж по специалността как попълвахте професионалната автобиография и представихте ли копие на трудова книжка? Съмнително ми изгледа да включвам избирателно фирмен стаж, още по-несериозно - лятно сервитьорстване от преди 10 години.

# 957
  • Пловдив
Аз реално имах само едни пет месеца в социологическа агенция, обаче пък бях на 25, бях завършила на 24. През моите студентски години - 1999/2004 - Славянска филология беше единствената филология, в която излизахме директно магистър.

# 958
Благодаря.

Последна редакция: сб, 02 сеп 2017, 19:02 от Анонимен

# 959
  • Майничка
Да, разширената ни е точно ИУЧ, но въпросът с предметите си остава неразрешен засега. Явно всичко ще ни е предпоследната минута.

Нашето РУО иска до 8.09. да са внесени програмите за ИУЧ.

П.П.
При кандидатстване за работа като учител без стаж по специалността как попълвахте професионалната автобиография и представихте ли копие на трудова книжка? Съмнително ми изгледа да включвам избирателно фирмен стаж, още по-несериозно - лятно сервитьорстване от преди 10 години.
Ако има изискване за представяне на трудова книжка при кандидатстването, тогава би следвало да я представиш. Иначе в професионалната си биография можеш да пропуснеш нещо, което смяташ за несъществено. На твое място обаче бих писала всичко - в крайна сметка, сервитьорстването е професионален и социален опит, който със сигурност би бил от полза на един учител. Laughing

Последна редакция: сб, 02 сеп 2017, 11:44 от gargamela

Общи условия

Активация на акаунт