Професия учител - 2

• 116 459
  • 1 180
  •   1
Отговори
# 930
  • Пловдив
Hulk1, много от работата си я вършим в къщи. Сега се правят разпределения, програми, различни подготовки, ами много по-удобно ми е да седна в къщи с лаптопа и да си ги направя на спокойствие. И 8 часа да съм в училище, после пак тези неща си ги правя у дома.
Някои от колежките също предпочитат да си вършат работата в къщи, а не в училище (естествено тази, която може). Дори и през учебно време има такива, които остават след обяд до късно в училище да си проверяват тетрадките, а други с торбите си ги носят в къщи. Лошо ли е човек да избере къде е по-продуктивен и къде му е по-леко да работи?

# 931
всеки иска да работи у дома.

# 932
  • Пловдив
Ами не, казвам ти, че имам колежки, които предпочитат да си свършат всичко в училище и в къщи да не носят нищо от там. И все пак у дома може да се свърши само част от работата, все пак сме учители и мястото ни е в училище, там минава основното, което вършим Simple Smile
Лично аз, както казах си правя доста от нещата, които мога в къщи, но примерно разни синбеци, разучаване на песни и акомпанимента им го правя в училище, едно, защото не ми се носи синтезатора в къщи, второ, защото като се затворя в кабинета си се чувствам по-спокойна, и трето, не ми се иска да безспокоя съседите си Simple Smile

# 933
  • Ямбол
Като иска, да стане учител. Места има.

Аз съм в понеделник на работа и не знам още къде и какво ще преподавам. А учениците ми вече започнаха да звънят за да питат кои учители ще са им тази година.

# 934
  • Пловдив
Аз много се бях притеснила също за моя норматив, но се оказа, че е имало в крайна сметка кой да помисли за мен в това отношение и всичко ми е както го исках.

Разпределения и тестове аз също си правя вкъщи, защото ми е удобно да си работя на моя лаптоп и принтер.

# 935
Като иска, да стане учител. Места има.
велик отговор както винаги.

обещаха 20-25% догодина. моля не казвайте те все обещават.......защото видяхме че не е точно така!

# 936
  • Майничка
Абе, важно е интрига да има!
Както се казва:"Никой не може да ти даде толкова, колкото аз мога да ти обещая!" Mr. Green

# 937
айде, айде.

# 938
Днес шефа каза, че тези 15%, не са заложени в увеличението на единният разходен стандарт, та не се знае дали ще са 15  Mr. Green  Да се запиша, като отличник ние сме прословути с дългите си съвети, но днес и на нас ни се видя дълъг от 9 до 13:15 с 10 мин почивка по средата. Като казахте разпределения, това май днес не го споменаха, сигурно ще е на 14-ти, дано е по-дълъг срока, че в 8-ми клас още нищо не знаем, нито какво ще преподаваме, нито учебник.  Confused Има ли колеги, които вече знаят в 8-ми клас по информатика, какъв език ще преподават? При нас се оказва, че няма свободни кабинети, в които VS да тръгва без проблеми и C# който бяхме избрали няма как да се преподава. Интересува ме, дали ще тръгне на Win 8 newsm78

# 939
  • European Union
Всички ли сте на работа, че и съвет правите? Ние май ще се съберем за съвет чак на 11ти.

Вижуъл Студиото тръгва на осмица. Програмирането не е ли само един срок, както беше досега в девети клас? Може да си разменяте кабинетите на срокове.

# 940
  • Пловдив
Аз съм в 5 клас и по английски език ще ползвам разпределението наготово. Все пак в издателството са се потрудили да го направят с попълнени осем графи и ще си спестя доста работа, а и си е добре направено. Само в графата за учебните седмици ще си заложа датите, както ги направих и на 7 клас.

# 941
  • Балчик

Джемма, нямате ли някъде конкретна програма за вашата специалност?

Не са излезли още всички програми, писах. Но за разширвната подготовка няма да има такива, те са като ЗИП- овете, ние трябва да си правим програмите. Тези часове са дадени само като общ брой. Та въпросът ми е какви да са предметите по тях? Дали може да са други, бе като задължително изучаваните в класа?
Досега никога нашият инспектор не ни е викал на съвещания, подозирам, че и сега няма. Започват да се правят катедри и програма, а неясноти колкото искаш.

Пример за готвачите досега имаше твхнология на кулинарната продукция и ЗИП- ът беше същият. Но сега в 8 клас има предприемачество, долекарска помощ и гостоприемство. Три предмета, по един час седмично. Та в тази разширена подготовка, която е 7 часа седмично дали може да си сложим примерно материалознание на хранитрлните продукти.
Не знам какво са умували колегите, но изобщо не ми харесва планът за професията. Или поне да вземат да дадат разяснения какво са имали предвид.

Последна редакция: пт, 01 сеп 2017, 20:41 от Джемма

# 942
  • Ямбол
В Наредба 4, където са новите програми, не е ли записано кои точно ще са избираемите предмети?

# 943
  • Пловдив
Ние в 8 клас имаме две паралелки с профил Предприемачество, с неинтензивно/неразширено изучаване на чужд език. Не съм много сигурна какъв беше броят на часовете за ИУЧ в учебния им план. Като правехме по обединения вариант-предложение за проектощат, разбрах само, че ще имат два часа ИУЧ-БЕЛ тази година. Оттам насетне изобщо не знам какво са залагали, защото нямам поглед в другите обединения.

# 944
  • Ямбол
Ние в осми клас нямаме ИУЧ.

Общи условия

Активация на акаунт