Професия учител - 2

• 116 459
  • 1 180
  •   1
Отговори
# 915
  • Пловдив
Всичко ми излиза точно - появи ми се само ден в повече, но не ми е проблем. Става въпрос чак за 22.05. - единствен учебен ден в онази седмица. Засекох си седмиците не от понеделник до петък, а просто да са с по пет дена. Е, някои са си стандартни седмици, от понеделник до петък, но пък половинките няма как иначе да станат и затова са примерно от петък до четвъртък, от сряда до вторник - според как са ваканциите. И честно казано, всичко този път ми излезе точно. Даже в едното разпределение в графата Месец/Седмица си ги заложих и по дати, за да не се бъркам.

# 916
Нормално ли е след като си кандидатсвал за учител в начален етап, след одобрение да те сложат директно за учител в 1 клас, а не първоначално на занималня?

# 917
  • Луната ни пази
Нормално ли е след като си кандидатсвал за учител в начален етап, след одобрение да те сложат директно за учител в 1 клас, а не първоначално на занималня?
И какъв е проблема? Така е било обявено мястото, а не за учител ГЦОУД.

# 918
И какъв е проблема? Така е било обявено мястото, а не за учител ГЦОУД.
Не, няма проблем. Просто питам.😉

# 919
  • Пловдив
То май изобщо няма такова правило, но за някои директори може би е по-удобно по някаква причина. Обаче какво ще стане, ако изкараш една година в занималнята, а на следващата година няма място за начален учител в същото училище?

# 920
По програмата " Твоят час" няма минимален брой деца, а само максимален, но директорите държат групите да са пълни на макс, за да се получава пълното заплащане по проекта. Иначе парите са по-малко и никой няма сметка да се занимава.

# 921
  • Пловдив
От днес в Пловдив има нов КТД. Една от точките е, че в неучебно време работното време е 8 часа, като минимум 5 са в училище, а останалите на избрано от учителите място.

# 922
  • Ямбол
Браво на вас. А нас ни карат да стоим плътно осем часа в неучебно време и мисля, че сме единственото училище в града, което го практикува. Дано и нашата община помисли за следващото КТД.

# 923
звучи нормално ако кандидастваш за учител да те назначат учител.

# 924
  • Пловдив
Браво на вас. А нас ни карат да стоим плътно осем часа в неучебно време и мисля, че сме единственото училище в града, което го практикува. Дано и нашата община помисли за следващото КТД.

Тук в доста училища се стои по цял ден, включително и нашето. Днес (въпреки, че още съм в отпуска) с огромно удоволствие отидох в 8 часа да дам екземпляр на шефа и лично да му отворя тази точка, за да не я пропусне  Laughing

# 925
  • Пловдив
Явно аз съм късметлийка в Пловдив, че и досега сме седели по 5 или 6 часа в училище.

Днес ми е първи ден и използвам компютъра в кабинета ми, та да пооправя малко разпределенията и списъка на класа ми.

Миме, между другото при мен всичко се нареди както исках аз.

# 926
  • Пловдив
Браво!

# 927
  • Балчик
Ние сме на смени- първа от 8 до 14 и втора от 10 до 16. Редуваме първа, втора. Аз съм на работа на 5-ти, започвам с първа смяна.

Имам въпрос към колеги, преподаващи професионална подготовка. Часовете по разширена подготовка са дадени само като общ брой, а в указанията пише, че са според желанията, интересите на учениците и възможностите на училището, т. е. като бившите ЗИП. Та въпросът ми е наименованията на предметите може ли да са други, не като тези в специфичната подготовка? Защото там нищо съществено няма за 8 клас, а разширената е цели 7 часа садмично. Така го разбираме с колегите, че сами си определяме предметите.

Никой нищо не знае, да не говорим, че и за дадените в плана няма още програми за някои предмети.

# 928
  • European Union
Дано в следващия национален КТД вземат идеята от Пловдивския. Харесва ми.

Джемма, нямате ли някъде конкретна програма за вашата специалност? През пролетта се събираха специалисти по отделните направления, точно за да разработват програмите по специалности. За нашите специалности гледах скоро в сайта на МОН (още бяха проекти тогава) и там нямаше никакъв избор за 8 клас, всички часове бяха разпределени, пишеше си точно специалните предмети, които се изучават.

# 929
Дано в следващия национален КТД вземат идеята от Пловдивския. Харесва ми.
Или да я подобрят с 2 часа / ден.

Общи условия

Активация на акаунт