Професия учител - 2

• 115 488
  • 1 180
  •   1
Отговори
# 1 065
  • в огледалото на живота
За съжаление ,да.

# 1 066
Втори ден минават да търсят отпаднали от училище деца, за чието съществуване никой от адреса не знае. Една баба услужливо осведомява, че тук отпаднали няма, сигурно са в чужбина. А къде са всъщност тези деца, само те си знаят. Не е ли работа на полицията да си актуализира регистрациите и тогава да ви пращат да обикаляте?

# 1 067
Бихте ли ми разяснили тези съкращения?
ЦДО, ЦОУД, ПИГ, ПДГ.

# 1 068
това е смешно. с тия бюджети, с тия задължителни неща. като му се отпада да отпада. ше ходи учител да търси на бай мангал отпадналото дете. е*аси важния мангал, е*аси чудото. вместо да преподават на останалите те ще търсят отпадналите.

# 1 069
Колеги, някой има ли и иска ли да сподели с мен разпределение за БЕЛ, 8 клас, ЗИП Simple Smile Хвърлиха ме в дълбокото, а времето ми е до утре сутрин и блокирах...

# 1 070
  • Ямбол
Вземаш една задължителна подготовка и по всяка тема даваш някакво разширение, почти повтаряш, но и малко надграждаш. Издателствата имат примерни разпределения.

# 1 071
  • Луната ни пази
ЦДО, ЦОУД, ПИГ, ПДГ.

1. Целодневна организация
2. Целодневна организация на учебния ден
3. Полуинтернатна група (тя остана само в общежитията), а в училище вече е ГЦОУД- група за целодневна.....
4. Полудневна група

# 1 072
За пореден път благодаря, Лиляна Simple Smile
Извиках неволята и се оказа, че не е чак толкова страшно. Сътворих някаква компилация, да мога да го предам утре, дано не си скубя косата през годината Simple Smile

# 1 073
ЦДО, ЦОУД, ПИГ, ПДГ.

1. Целодневна организация
2. Целодневна организация на учебния ден
3. Полуинтернатна група (тя остана само в общежитията), а в училище вече е ГЦОУД- група за целодневна.....
4. Полудневна група
Благодаря!
Каква е разликата между 1 и 2? 😊

# 1 074
  • Пловдив
Едно и също е. Става въпрос за занималнята. Освен това има и ГЦДО и други варианти - всяко училище си е избрало или измислило някакъв  Laughing В нашето е  ГЦДОУД - група за целодневна организация на учебната дейност. ПИГ беше до преди 2 години и в някои училища все още си им казват така.
ПДГ при нас е подготвителна детска градина.

# 1 075
Колеги, искам да разбера доколко е законно директор да възлага на учител с правоспособност единствено по история и цивилизация да взима часове по етика и право.

# 1 076
  • в моя гьол
Ако в училище няма правоспособен учител по предметите от философския цикъл, (а на много места няма, защото са малко часове и не формират норматив) напълно е законно да ги възложи на друг специалист, като в образеца се отбелязва с отметка неправоспособността на съответния предмет. Обикновено тези часове се възлагат на историците или българиците или с тях допълват норма колеги, на които не им достигат часове.

# 1 077
  • Балчик
Колеги, желая на всички успешна и спокойна учебна година!

# 1 078
И от мен успешна нова година на всички. Пожелавам на всички здраве, огромно търпение и железни нерви!

# 1 079
  • Майничка
Спорна и ведра година на всички ви, колеги и нека Силата и Гласът бъдат с вас!  Hug

Общи условия

Активация на акаунт