Отговори
# 510
  • София

Купих капки за нос и ми подариха ето тези капсули  .Как се ползват ?Имам инхалатор които ползвам с физиологичен разтвор дали може да ги сложа вътре в разтвора?Или трябва от тези специалните малки инхалаторчета за вдишване? .Благодаря
Ако става въпрос за инхалатор тип небулизатор, който се ползва за лечение на дихателните пътища не, не може да се ползват масла и други освен физиологичен разтвор и лекарства предвидени за този уред.

# 511
  • Edinburgh-UK
Благодаря ,да точно такъв имам .Въпроса е сега как мога да ги ползвам тези капсули ?

Последна редакция: вт, 16 фев 2021, 10:29 от bubanka

# 512
  • София
Аз бих ги ползвала в тенджерка с вряла вода - както се правят инхалации с пара. Или с подобна сауна за лице
https://olele.bg/product/sauna-za-litse-23964/

Последна редакция: вт, 16 фев 2021, 10:30 от bubanka

# 513
Тенджерка с вряла вода - да - аз така съм ги ползвала.

# 514
  • Edinburgh-UK
Момичета,много ви благодаря ,но трябва ли да ги разтворя преди това в базово масло ?

# 515
  • София
Момичета,много ви благодаря ,но трябва ли да ги разтворя преди това в базово масло ?

Няма смисъл - директно така, може би само трябва да се среже капсулата.

# 516
  • София
Наминавам да споделя с вас една рецепта за болно гърло.
Тази седмица имах хрема и силни болки в гърлото, а една сутрин беше направо нетърпимо (явно и дишането цяла нощ с отворена уста още повече беше влошило положението), както и уголемени линфни възли на шията. Та си спретнах следната рецепта, която много приятно загрява мястото и даде незабавен резултат.
В 1 суп лъжица сусамово масло разтворих
1 капка ЕМ от лимонов евкалипт (Eucalyptus citriodora)
1 капка ЕМ от чаено дърво (Melaleuca alternifolia)
1 капка ЕМ от мащерка линалол (Thymus vulgaris L. linaloliferum)

Мазах 3 дни по веднъж, сутрин, както и леко около синусите и на китките и на третия ден съм напълно здрава.
Предполагам, че лимоновия евкалипт може да се замени с евкалипт радиата, но аз харесвам повече първия, заради по-мекия му аромат и силното му имуностимулиращо действие. Мащерката може също да се замени с мащерка с тимол (ако не е оказано друго е точно с тимол), просто трябва с по-голямо внимани при деца под 6 г и повече разреждане.

# 517
  • Edinburgh-UK
pkrassimiraмного искам да ти благодаря за съвета който ми даде за проблемното ми лице с белещи участъци .Купих си от арома зона овесеното масло и немска лайка .Направо от първото намазване се видя подобрението .Heart
Мащерката на мене много ми помога за суха кашлица .

# 518
  • София
pkrassimiraмного искам да ти благодаря за съвета който ми даде за проблемното ми лице с белещи участъци .Купих си от арома зона овесеното масло и немска лайка .Направо от първото намазване се видя подобрението .Heart
Мащерката на мене много ми помога за суха кашлица .

Супер, swetla99! Много се радвам, че толкова бързо си усетила подобрение.

Да, и аз знам мащерка за суха кашлица, може да се съчетава с горчив портокал (Citrus aurantium ssp aurantium) за облекчаване на спазмите за кашляне.

За влажна кашлица - евкалипт радиата и лимонов евкалипт, които изсушават секретите, сибирска ела.

# 519
Здравейте,

от скоро ми се появи проблем, така наречения бунион или изпъкнало  кокалче на крака под палеца. Дали има някакви подходящи масла, които да облекчат проблема, защото започна да ме наболява, а не нося нито токчета, нито тесни обувки. Знам, че тук има много компетентни хора, от които съм видяла само полза, за каквото и да било. Ако някой знае нещо по въпроса, моля да го сподели!

# 520
  • In the light side of the Moon!
Здравейте,

от скоро ми се появи проблем, така наречения бунион или изпъкнало  кокалче на крака под палеца. Дали има някакви подходящи масла, които да облекчат проблема, защото започна да ме наболява, а не нося нито токчета, нито тесни обувки. Знам, че тук има много компетентни хора, от които съм видяла само полза, за каквото и да било. Ако някой знае нещо по въпроса, моля да го сподели!

и аз го имам,
облекчава ме бленд от лимонена трева (Cymbopogon flexuosus), майоран (Origanum majorana), wintergeen (Gaultheria fragrantissima), лавандула (lavandula angustifolia), джинджифил (Zingiber officinale) разредени в база.
Ако има антикуаголанти, премахни wintergeen

# 521
MegiTeo, много ти благодаря! Ако имаш време ще съм ти благодарна да напишеш и по колко капки да сложа! Две от маслата ги нямам и ще трябва да си ги набавя.

# 522
  • In the light side of the Moon!
MegiTeo, много ти благодаря! Ако имаш време ще съм ти благодарна да напишеш и по колко капки да сложа! Две от маслата ги нямам и ще трябва да си ги набавя.
и други комбинации могат да се направят, кажи какви масла имаш, за да съчетеам.
Иначе за тези, които предложих за 30 мл база, (хубаво е базата да е  Тrauma oil, което е съчетание от St. John’s wort, calendula и arnica базови масла) бих позлвала 5-6% концентрация, което е 30-36к общо ЕМ
лимонена трева 4
лавандула 8
Майоран 9
wintergreen 5
ginger 7

отначало болката ще е по-силна, мажи често ако се налага, като отшуми мажи по 2 -3 пъти на ден.
В интерес на истината мен с 1 мазане ме облекчава и подържа през целия ден, но при всеки е различно разбира се. Ти сама ще си усетиш, кога да мажеш.  Аз мажа вечер преди лягане, дори често пропускам точно този бленд, когато не ме боли не се сещам за него, но задължително нанасям бленд за спокоен сън по стъпалата, който обхваща и буниона.
Имам дни, когато се налага повече нанасяния, но това са 1 път на месец да речем.
Също искам да вмтна, тъй като започнах да ползвам маслата за тази цел още от самото начало, буниона не расте, просто се е заковал на едно положение и не мърда. Моя не е така изразен и почти не се забелязва, а го имам от около 5-6 год.

# 523
  • София
Здравейте,

Освен ЕМ, има силиконови фиксатори, които могат да облекчат състоянието, както и гимнастика като тази
https://youtu.be/x2L2yRAxtZo

# 524
  • Варна
Здравейте, взех си дифузер, накупих си 10-тина масла, но вече искам да правя блендове за рол он и инхалер за нос. От къде си купувате шишенца за блендване, кутийки за инхалери и подобни?

Общи условия

Активация на акаунт