Дрешки за бебе?

• 19 144
  • 106
  •   1
Отговори
# 15
Само нощници му трябват на малкото бебе, за мен пък гащеризоните и блузите бяха много излишни (и трудни за обличане). Като стане на 3 месеца и вратлето му укрепне, тогава вече може да се облича като голям човек  Simple Smile . Та бих обобщила - 5 бодита, 5 пижамки, 3 чифта чорапки, 1 космонавт, 1 шапка за навън (за след баня не е нужна, бебето седи на топло), 2 чаршафа, друго важно не се сещам. Всичко останало, по преценка на майката, може да се набави при нужда. Първите месеци бебето може да се къпе на чешмата, та дори и ваничката не е спешна. Терлиците и елеченцата са при желание, бебето през повечето време спи и е завито.

# 16
  • Пловдив
Нещата които си написала изобщо не са много. Има деца, които повръщат много, има случаи когато памперсите пропускат (понякога се случва редовно). Понякога когато го събличаш да му смениш памперса или след баня го обличаш много обичат да пишкат (особено момченцата). Много зависи какви са условията в дома ви - топло ли е, студено ли е, имате ли сушилня!?
Понеже аз вече съм имала едно зимно бебе и сега отново чакам такова нека ти кажа, че с каката без сушилня и с центрофуга на пералнята от 600 оборота (навремето) имах по 7-8 бр. от вид камизолки, ританки, гащеризони, блузки, чорапки. Отделно ти трябват и комплекти пелени бархет и тензух (имат различни приложения), трябват ти поне две хавлии за баня (аз навремето бях с 3). Размерите вземи си 56 см. по-малки не ти трябват, дори бебето да се роди 48 см. само след 3-4 седмици вече ще сте +4-5 см. Трябват ти чаршафи, одеяло, пелена - тънка, космонавт най-добре 62 см. (него можеш само да си го набележиш и капарираш, а когато се роди бебо някой да отиде и да вземе 56 или 62 см. според размера ви). Трябват ти поне 2 шапки за след баня и една по-дебеличка за разходка. Чорапчета поне 3-4 бр. или буйки, елече и терлички също е добре да ви се намират поне по 1 бр. ако в цялото ви жилище е топло и се поддържа еднаква температура елечето не ви е толкова спешно, но ако например в стаята на детето е топло, а вие го вземете в хола където е чувствително по-хладно е добре да има нещо като елече.

# 17
  • Sofia
Според мен гащеризон е много по-удобно от ританки и блузка. И за майката и за бебето. Иначе не са много. Всичко зависи от това дали имаш сушилня или не. Ако нямаш тези бодита са малко, според мен.
Чорапи не знам за какво са му на бебето. Аз не съм ползвала. И ританките, и гащеризоните имат "крака" отдолу. Ако е студено отгоре слагаш терлички. Чорапи започнахме да ползваме чак към 4-5 мес, когато започнаха да носят дънки.

# 18
Чорапките се обуват под пижамката (гащеризончето), много по-удобно от терлички. Ама какви са тия шапки след баня, моля ви се, напълно излишно. Гледала съм зимно бебе без сушилня, не е било драма със съхненето. По-добре да се купи само най-необходимото, пък после да се набавя в движение. Все пак вече и в супермакретите продават детски дрехи и пособия.

# 19
Имах много подарени дрехи от всякакъв тип за новородено през февруари, имахме сушилня и слава богу, защото постоянно имахме напишкани и опорвъщани дрехи и пропуснали памперси Simple Smile

Бебето беше 3.500, 49 и растеше с адска скорост, така че 0-3 определено беше по-добрия вариант за нас, не знам и като новороден дали щеше да влезе в дрехи за новородено, особено ако се свият малко при прането...

Най-полезното нещо при нас беше бебешки ромпер с копчета отпред. Сега бих купила поне 10 такива, ако очаквах бебе. Освен тях, не са излишни 2-3 жилетки, ако става по-хладно у вас понякога, 1 космонавт за разходките навън, памучна пелена или голяма памучна кърпа за баня (просто обикновена, мека, квадратна кърпа, не се лъжете по бебешки халатчета, омаляват за отрицателно време), 1-2 дебели шапки за навън, за първите 3 месеца за мен това е достатъчно. Вече напролет може да разнообразите с бодита, панталонки, чорапки и т.н. Спалният чувал също може да е добра идея, при нас го въведохме чак на 9 месеца, но спи много по-спокйно оттогава. Но първите 3 месеца спеше при нас под нашето одеало и не е било нужно така или иначе.

# 20
Аз имах 2 спални чувала за новородено, и съм ползвала такъв точно 2 пъти, а бяха много хубави. Просто се разбра, че нощем както ставам н на брой пъти да храня и сменям памперса на бебето, вместо да дръпна одеалцето и да взема бебето, аз имам да отварям и затварям още няколко копчета и цип. То малко бебе не се върти да се отвива много, та махнах чувалчето и толкова. Но има майки, които си ги ползват.

Последна редакция: пн, 21 ное 2016, 14:24 от Анонимен

# 21
Да, напълно съм съгласна за чувалче за новородено, че е неудобно и ненужно, сега се сетих, че и аз имах, но не съм ги ползвала, защото бебето спеше при нас, но то се будеше на всеки 1-2 часа в началото, сменяхме огромно количество памперси, неудобство си е да откопчаваш и закопчаваш постоянно. Сега като е на 9 месеца и спи по 12-13 часа вечер с от 1 до 0 прекъсвания, чувалчето си е оферта, защото вече се върти постоянно и не търпи одеало и 5 секунди. Но първите 3 месеца няма къде да ходи Grinning

# 22
И моят чувал си остана неизползван, но го пробутах на сестра ми и на нея й беше много полезен. Та си е до дете  Simple Smile.

# 23
Моят списък е следния:

- боди с дълъг ръкав- 15 бр.
- боди с къс ръкав- 15 бр.
- боди- ританки- 10 бр
- имаше подарък  панталонки на ластик, но му ги слагах след месец
- космонавт- 2 бр. (единият подарък)
- чорапки - има много и в момента, не съм ги броила, доста подариха
- шапки- само за навън, вкъщи не обича да носи
- чаршафчета- много, голяма работа ми вършат и сега
- тензухени кърпи
- непромокаеми подложки за повиване - 6 бр.
- одеалце

В началото памперсите, много изпускаха и го преобличах постоянно.

# 24
Нашият младеж е лятно бебе, но макар дрешките да съхнеха за час-два, пак не ни стигаха.
Случвало ми се е в началото да се опишка, наака и да се оповръща поне 4-5 пъти в рамките на час. При всички случаи на нас ни трябваха 10 комплекта дрешки. Понеже всяко бебе е различно, и каквото е удобно на един, не е удобно на друг, най-добре вземи от примерно 3 броя от вид - да кажем 3 ританки, 3 бодита, 3 жилетки/поларени якенца, 3 гащеризона. Вземи от по-евтините /ританки и бодита/ размер 50, останалите 56. Един космонавт/после може да вземеш още един

# 25
Зависи колко често искаш да пускаш пералня Simple Smile

Аз имах така:

- боди с дълъг ръкав- 15 бр.
- боди с къс ръкав- 15 бр.
- пижамка цяла - 15 бр
- Камизолки - уникално неудобно..
- космонавт- 2 бр.
- чорапки - не ти трябват всичко изритват до 5-6 месец Simple Smile
- шапки- само за навън
- чаршафчета - 3-4
- тензух - 5-6-8
- непромокаеми подложки за повиване - такова не съм позлвала
- одеалце - 1-2

Така е ако искаш да переш на 3-4 дни.. Ако ти се пере всеки ден си вземи по 3 бр Simple Smile

# 26
Да, аз в момента ползвам 10 гащеризона /ромпери - пера всеки ден. Имам и към 6 броя лигавници - зависи от детето, но ние ги ползвахме от самото начало Simple Smile Имам 3 чаршафа и 3 протектора за матрак, не знам колко памучни пеленки /попиват по-добре от хавлия, а ние мием дупе всеки ден/, хавлия, сега купих и 2 поларени якенца. Поларът съхне много бързо и е много мекичък, това е единствената изкуствена материя, която одобрявам.

# 27
  • София
Моят син се роди Декември.
Имах доста дрешки, и по-малки, и по-големи. Винаги съм предпочитала да имам повече  Peace Случвало се е памперси да пропускат и съм сменяла по 4-5 комплекта дрехи на ден.Или да се лигави много.
За космонавтите съветвам да са 2, защото се е случвало да омажем единия с нещо или памперсът и там да пропусне и да го хвърлим за пране.
Камизолки...ако са блузки-ок. Нормални или с копчета.Но такива с връзки  Crazy Имах една такава камизолка и горнище на пижама, ужасно неудобно нещо.
Вече с времето ще прецениш кое ти е по-удобно-цяло боди/гащеризон или ританка/панталонче и блуза.За второто казват, че е практично ако памперса пропусне, за да не сменяш целия комплект.
Моят син, макар че е роден началото на Зимата, първите три месеца почти изкара само по боди с дълъг ръкав, с голи крака и чорапи. Той спеше почти през цялото време, завивах го с пелена и му беше добре.Спяхме заедно и му беше достатъчно топло, че да му навличам цели неща за през нощта.
Но целите гащеризони/бодита ми бяха удобни и лесен избор.
Пижама специална обличах 2-3 седмици, после спеше с дрехите(то всичко им е меко като пижама), докато не ги намокри/оповръща  Laughing 

# 28
Моето бебе много повръщаше първите месеци и за това се оказа,че ми трябват повечко дрешки.В този случай ако си купила основно гащиризончета ,ще ти се наложи да смениш цялото.Ако е боди+горна дрешка+ританки,ще е по-лесно да смениш само намокрената дрешка,а да не го преобличаш цялото.

# 29
[
Аз имах 2 спални чувала за новородено, и съм ползвала такъв точно 2 пъти, а бяха много хубави. Просто се разбра, че нощем както ставам н на брой пъти да храня и сменям памперса на бебето, вместо да дръпна одеалцето и да взема бебето, аз имам да отварям и затварям още няколко копчета и цип. То малко бебе не се върти да се отвива много, та махнах чувалчето и толкова. Но има майки, които си ги ползват.

Никога не съм вадила бебето от чувала, за да го храня - гушвах го заедно с чувала и му давах шишето. Спящо бебе преобувах само ако е наакано, което се е случвало сравнително рядко и не повече от първите два месеца. Ако е пишкал в памперса, караше до сутринта. Ако чувалът се отваря отдолу нагоре, спокойно го отварях само в долната част, откопчавах долните копчета на пижата и така го преобувах.

Аз съм мързелива майка и през нощта действията ми бяха сведени до абсолютния минимум - хранене и преобуване, ако е крайно наложително.

Общи условия

Активация на акаунт