WIZZ AIR - 24

• 84 715
  • 742
  •   1
Отговори
# 240
  • Германия
Не гарантирам за 100% сигурна информация, НО аз съм летяла с дете над 2 години и количка, която беше взета безплатно. Полетът беше от Дортмунд, само лепнаха стикер на количката и това беше всичко, сгънах я преди стълбичката, предадох я на товарачите и готово.

# 241
Да се оплача публично: Семейството ми е седем членно (имам пет деца). Купуваме си билети и два дни преди полета правя опити да чекирам. Системата ми дава "няма свободни места едно до друго" и отказва да ме пусне по-нататък.
Скрит текст:
На телефона, който са дали никой не отговаря. Пиша им оплакване, на което също никой не реагира. Идва датата на полета, печатам оплакването (те пращат автоматичен отговор, че са го получили на съответата дата) и с него отивам на летището (преди това правя още три-четири пъти опити да се чекирам - същия резултат). Пътуваме от САЩ през Париж. Летището на Буве е едно от най-мизерните, на които някога съм била. На служителят изобщо не му дреме, че му показвам "доказателство" че съм правила неуспеншни опити за чекиране. Праща ни да си платим глобата. На касата никоя от картите ми не минава, та се налагам да тичам до банкомата да тегля пари в брой. Всичко това се разиграва около половин час преди полета и нямам време изобщо да реагирам на място - правя, каквото ми кажат само и само да потеглим навреме към заветна София (вече ден и половина пътуваме). Като се върнахме багополучно пиша оплакване с описание на ситуацията. След няколко седмици любезно ме молят да им изпратя  доказателството за грешка и фактурата от платените глоби (която е на стойнността на билетите ни). Оказва се обаче, че искат скрийншот на съобщението за грешка, когато съм правила резервацията и че няма да признаят оплакването ми направено два дни преди полета (и получено в тяхната система) като такова. Аз не съм се сетила да направя въпросния скрийншот и съответно нищо не могат да направят по въпроса. А същия ден, в който пробвах да чекирам съвсем добросъвестно (и без проблем) си платих два кабинни багажа с идеята да бъда максимално изрядна. За тях имам фактура и пр., т.е. могат да проверят, че съм имала достъп до компютър и изобщо истинността на историята ми.
Неприятно ми е, защото наистина направих всичко, за което се сетих, за да си организирам нещата - просто това не зависеше от мен. Не знам и другия път като пътуваме седем души наведнъж дали няма да се получи същото. Обратната им връзка с клиентите хич я няма. А глобата е по 30 евро на човек - много голям непридвиден разход се получи. Освен това причината за отказа да ми уважат искането е меко казано странна. Чудя се към кого мога да заведа оплакването си (някакъв тип арбитраж или съд на европейско ниво ?)
[/spoiler]
Много неприятна история! И аз имах подобна и трябваше да си платя чекиране на летището. Много ме беше яд! Можете да подадете оплакване до европейската комисия за защита на потребителите, прилагайки доказателствата, които имате. На мен ми върнаха 14 евро. Не беше пълната сума, но от сърце! Някъде 6 месеца ги чаках да се развият нещата. Дали не беше и повече... Успех!

Детска количка може да се превозва и от над 2 годишни. Няма упоменато ограничение, но имайки предвид, че в чужбина децата ги возят до 4-5 годишни...

# 242
# 243
  • Емаесесаесесапипиа
Charmony,
аз изобщо нямах претенции къде ще седим. Просто системата не ни даваше места, защото явно имаше някакъв бъг. Понеже сме на една резервация, не може да се чекираме поотделно човек по човек (поне аз не видях такава възможност). Не ни даде опция и да се чекираме без места (макар да пишеше, че има такава опция). Не даваше също съобщение за грешка, а просто пращаше от една страница към първоначалната и после обратно - в един кръг.... Аз изчаквах преди полета, защото не знаех какъв багаж ще имаме (в крайна сметка платих два големи кабинкови допълнително), а и честно повечето авиокомпании правят чек-ин ден преди полета - дори не се бях усетила, че може по-рано. Няма значение подробностите - не беше моя грешката, че системата е бъгава. Аз направих всичко възможно според техния регламент. Имах най-добросъвестно намерение да направя чек ин навреме (да, два дни преди полета е все още навреме). Исках да се свържа с някой от тях за съдействие, но тяхната връзка с клиенти е много ненадеждна. Вярвах, че на летището ще мога да обясня ситуацията и да се разберем, но служителят в Буве беше един от най-грубите и некомпетентни служители (всяка втора дума беше френска ругатня), с който съм си имала работа.
Нафнаф, благодаря ти за съвета. Мисля да се обърна към някой Европейски орган за съдействие, защото се чувствам онеправдана Crossing Arms Колкото и време да отнеме.
Иначе - нямам никакви оплаквания от бордовото обслужване. Полетът беше чудесен. Стюардесите наистина разместиха пътници, за да ни настанят заедно (не че съм имала някакви претенции) -  ние сме свикнали да си пътуваме разделени, не беше това проблем изобщо. Но просто има толкова очебийваща разлика между качеството на обслужване, което нашият (български екипаж) се стреми да поддържа в самолета и цялата маркетингова стратегия на компанията - всичко да говори за ефтиния, мизерия (визирам летищното обслужване), желание да те прецакат при всяка отдадена възможност. Има и други нискобюджетни авиокомпании, но там нещата правят повече смисъл.

# 244
  • София, България
Някой, който е пътувал през октомври до Мадрид, може ли да ме ориентира горе-долу за изгодна цена? В момента намирам двупосочен за 213 лева/човек с карта Wizz discount, което ми се струва множко...  newsm78 Отделно ще имам такса за резервиране на място и за багаж...

# 245
fapua, разбирам.  Peace Дано ти дадат някакво обезщетение.

# 246
  • София
Може ли да се купят места както багажа след платена резервация и преди чекинг? Peace

# 247
  • Емаесесаесесапипиа
Може ли да се купят места както багажа след платена резервация и преди чекинг? Peace

Може. Просто си влизаш в резервацията и допълваш каквото ти е нужно (от всички възможни допълнителни опции за полета).

# 248
  • с/у ОколоМръсТното
Привет и ЧНГ!

За много години  bouquet

Дете под 14г може ли да лети самО с тази авиокомпания?

мерси  Hug

# 249
Привет и ЧНГ!

За много години  bouquet

Дете под 14г може ли да лети самО с тази авиокомпания?

мерси  Hug
Не.
Цитат
Деца, които не са навършили 14, могат да пътуват само ако са придружавани от възрастен, който е навършил поне 16 години и поема пълна отговорност за детето.

# 250
Благодаря Ви за отговорите. Ще си взема количката, че без нея няма как. Все пак ще съм благодарна, ако се включи някой, летял на скоро с тях и носил количка.

# 251
  • с/у ОколоМръсТното
Кофти...  Sad

мерси, Мимии  Hug

# 252
Момичета, извинявам се ако задавам тъп въпрос, но само няколко пъти сме летели с Уиз и не ми се  е налагало Hug Мога ли да сменя дати за пътуване и в какъв срок преди полета трябва да стане/ в резервацията прочетох че с/у такса може да стане промяна 3 часа преди полета, предпочитам да попитам тук за по сигурно!  Купила съм билети, с места, багаж  за сина ми за 24.01- за Кипър /двупосочни/, но ако нещо с времето се обърка да зная докога мога да реагирам HugБлагодаря предварително на отзовалите се:bouquet:

# 253
Момичета, извинявам се ако задавам тъп въпрос, но само няколко пъти сме летели с Уиз и не ми се  е налагало Hug Мога ли да сменя дати за пътуване и в какъв срок преди полета трябва да стане/ в резервацията прочетох че с/у такса може да стане промяна 3 часа преди полета, предпочитам да попитам тук за по сигурно!  Купила съм билети, с места, багаж  за сина ми за 24.01- за Кипър /двупосочни/, но ако нещо с времето се обърка да зная докога мога да реагирам HugБлагодаря предварително на отзовалите се:bouquet:

Може.
Таксата е следната: 50% oт първоначалната цена. Между 10 евро и 60 евро.

# 254

Мимии много  благодаря bouquet

Общи условия

Активация на акаунт