За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

  • 75 336
  • 742
  •   1
Отговори
# 720
  • Варна
  • Мнения: 2 026
А най-лесния чиизкейк за  в селски условия? Освен тази на пеп-чо която ми допада: http://pep-4o.blogspot.bg/search/label/%D0%A7%D0%B8%D0%B9%D0%B7% … 5%D0%B9%D0%BA?m=0
Какво крема сирене популярно да потърся в селския магазин  newsm78

# 721
  • Бургас
  • Мнения: 4 103
Имам 3 белтъка, останали от крема вчера, какво да ги правя  newsm78 newsm78 newsm78 някаква идея, само сурови да не са. Благодаря предварително  bouquet

# 722
  • Мнения: 2 855
Имам 3 белтъка, останали от крема вчера, какво да ги правя  newsm78 newsm78 newsm78 някаква идея, само сурови да не са. Благодаря предварително  bouquet

Направете забравените сладки

http://www.receptite.com/%D1%80%D0%B5%D1%86%D0%B5%D0%BF%D1%82%D0 … D0%B4%D0%BA%D0%B8

# 723
  • Мнения: 454
Момичета как правите баклава?
Искам да е хрупкава и да не е твърда и да не се кашва като я залея със сиропа.
Ако утре вечер я изпека и сиропирам дали до 31 ще и стане нещо?

# 724
  • Мнения: 9 460
Имам 3 белтъка, останали от крема вчера, какво да ги правя  newsm78 newsm78 newsm78 някаква идея, само сурови да не са. Благодаря предварително  bouquet

направи сирена във фолио, но в алуминиеви, или силиконови формички нареди и сложи по белтък вътре. Че и яйце още може  Тъкмо леко  хапване  между празниците

# 725
  • WonderLand
  • Мнения: 3 896
Имам 3 белтъка, останали от крема вчера, какво да ги правя  newsm78 newsm78 newsm78 някаква идея, само сурови да не са. Благодаря предварително  bouquet

Омлет,  ореховки,  целувки,  вложи ги в кекс или сладки Simple Smile

# 726
  • Мнения: 454
Има ли разлика между корите на БЕЛА фамилия и кори за баклава.Ако има от къде си купувате?

# 727
  • София
  • Мнения: 4 659
Кифлички със сирене

Плънката се състои от белтъци и сирене. Много са сполучливи и вкусни.
Единствената ми забележка е, че маята според мен е много. На толкова брашно слагам около 1/3 кубче или пакетче суха.

# 728
  • Мнения: 765
А най-лесния чиизкейк за  в селски условия? Освен тази на пеп-чо която ми допада: http://pep-4o.blogspot.bg/search/label/%D0%A7%D0%B8%D0%B9%D0%B7% … 5%D0%B9%D0%BA?m=0
Какво крема сирене популярно да потърся в селския магазин  newsm78

За чийзкейк аз взимам сирене Крема.Става супер,а и е сиренето е евтино.
Да допълня и рецепта:
Натрошавам бисквити(на Еверест,тези с дупка по средата),обърквам ги с разтопено масло и ги слагам като блат в тавичка.От горе крема сиренето+захар,разбъркано на пухкав крем.И последно слагам 1 бурканче сладко,каквото обичате,с разтворено половин пакетче желатин в него.Много вкусен и лесен чийзкейк.

# 729
  • Мнения: 1 567
Здравейте, правих кокоски с 3 яйца, 200 г кокос и 150 г захар. Изпекох ги до порозовяване, но станаха трошливи и сухи. Съвет къде сбърках? В купените кокоски усещам сироп и не са толкова сухи. Благодаря! bouquet

# 730
  • сф
  • Мнения: 561
не съм мн по пържене/паниране, но днес направих картофени крокети. всичко точно, първите които изпържих бяха супер на вкус, цвят и форма, но вторите и третите се разпаднаха. някакви идеи на какво може да се дължи това и как да го избегна?
благодаря предварително

# 731
  • София
  • Мнения: 336
За Нова година ще правя пуешки руладини. Някои от присъстващите (мъжа ми и сина ми) са капризни по отношение на плънката и тя ще се състои само от горчица, прошуто и чедар.
Чудех се какъв сос да направя и ми попадна тази рецепта, в която ме поблазни това, че соса се приготвя едновременно с руладините.
Според вас дали ще се получи добре?
Благодаря  bouquet

# 732
  • Мнения: 4 859
Kristalin,ето по тази рецепта правя баклава,в моето семейство много се хареса.За кори не мога да помогна-купувам си обикновени на Фамилия.
http://veroniquevecco.com/%D0%B3%D1%83%D1%80%D0%BC%D0%B5-%D1%80% … 0%B0%D0%B2%D0%B0/

# 733
  • София
  • Мнения: 10 825
За Нова година ще правя пуешки руладини. Някои от присъстващите (мъжа ми и сина ми) са капризни по отношение на плънката и тя ще се състои само от горчица, прошуто и чедар.
Чудех се какъв сос да направя и ми попадна тази рецепта, в която ме поблазни това, че соса се приготвя едновременно с руладините.
Според вас дали ще се получи добре?
Благодаря  bouquet
моят опит ми казва, че няма да се получи сос

# 734
  • София
  • Мнения: 336
Благодаря! Simple Smile
И аз го виждам някак си пресечено и може би загоряло... Май ще е най-добре да си забъркам един бешамел отделно  Wink
Ако се сещате за друг подходящ, ще съм ви благодарна, ако споделите.

Общи условия

Активация на акаунт