За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

  • 75 333
  • 742
  •   1
Отговори
# 735
  • Русе
  • Мнения: 6 156
За Нова година ще правя пуешки руладини. Някои от присъстващите (мъжа ми и сина ми) са капризни по отношение на плънката и тя ще се състои само от горчица, прошуто и чедар.
Чудех се какъв сос да направя и ми попадна тази рецепта, в която ме поблазни това, че соса се приготвя едновременно с руладините.
Според вас дали ще се получи добре?
Благодаря  bouquet

Ако ще правите ПУЕШКИ руладини, посочената в линка рецепта е за ПИЛЕШКИ. Времето за печене на двата вида месо е различно. За пуешките Ви предлагам ето тази рецепта- сори на руски е.

http://gotovim-doma.ru/forum/viewtopic.php?t=13082

# 736
  • София
  • Мнения: 12 220
Момичета как правите баклава?
Искам да е хрупкава и да не е твърда и да не се кашва като я залея със сиропа.
Ако утре вечер я изпека и сиропирам дали до 31 ще и стане нещо?
Това е моята коледна баклава. Тази година направо обрах точките с нея. Чудна стана.
Сега ако я направиш трябва да постои една нощ за да поеме маслото и после я залей със сироп.
http://recepti.gotvach.bg/r-57461-Моята_коледна_баклава

# 737
  • София
  • Мнения: 336
Благодаря Пейч Simple Smile
Горе-долу така си мислех да направя и аз, само вместо кардамом, щях да намажа леко месото с горчица.

# 738
  • Русе
  • Мнения: 6 156
Благодаря! Simple Smile
И аз го виждам някак си пресечено и може би загоряло... Май ще е най-добре да си забъркам един бешамел отделно  Wink
Ако се сещате за друг подходящ, ще съм ви благодарна, ако споделите.

http://ipeychev9.blogspot.bg/2015/01/blog-post_15.html

# 739
  • WonderLand
  • Мнения: 3 896
Здравейте, правих кокоски с 3 яйца, 200 г кокос и 150 г захар. Изпекох ги до порозовяване, но станаха трошливи и сухи. Съвет къде сбърках? В купените кокоски усещам сироп и не са толкова сухи. Благодаря! bouquet
 

Мисля,  че ако замениш захарта със кондензирано мляко ще ти се получи по-добре.  Кокоските хем ще се слепнат добре, хем ще поемат влага от млякото.

Bibs, а има ли сода в рецептата? Според моя опит содата кара каквото и да е картофено тесто да стане ронливо и да се разпада лесно.

# 740
  • Мнения: 1 813
Здравейте,имам въпрос.Искам да направя едни мъфини,рецептата ми е добра и винаги се получават чудесни.Но този път ще правя за семейно събиране и ми се иска всички да могат да хапнат,а имам роднина диабетик.По рецепта се слага чаша захар.Знаете ли дали би се получило ако я заменя със захарин?И какво количество,че до колкото знам,захарина е много по-сладък  newsm78

# 741
  • Sofia
  • Мнения: 29 118
Не слагай захарин,а по-добре стевия.На опаковката пише колко се слага.

# 742
  • Мнения: 9 460
Ако не намериш стевия, сложи си подсладител - Жоро Бордовски ползваше дълги години течен Суитли и един друг  newsm78 захарта се дели на 6 част за Суитлито,  но ако прекалиш с подсладителя - нагарча. Така че започни с малко и опитвай тестото. Аз също ползвах подсладител над година за сладкиши  Peace

и новата тема, заповядайте там http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=958323

Общи условия

Активация на акаунт