За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

  • 75 364
  • 742
  •   1
Отговори
# 705
  • Пловдив
  • Мнения: 44 318
Аз да попитам...Срам ме е,че след като не послушах i_peych за пастармата  Blush и отлежаването и в солта,сега като я опитахме се оказа,че не е достатъчно солена.Няма как да се поправи тая грешка,нали?

# 706
  • Русе
  • Мнения: 6 164
Купих телешко от един човек, който гледа крави. Сготвих част от него по тази рецепта, но месото е много жилаво. Аз ли съм объркала нещо или са ми пробутали говеждо?

http://vkusnoikrasivo.com/recepy/195/%D0%A2%D0%B5%D0%BB%D0%B5%D1 … D1%81%D0%BE%D1%81

Ако месото е нарязано на по едри парчета, времето - 2 часа на 190 градуса е малко за изпичането му. В рецептата е дадено време за месо - 500 г нарязано на порции.
Зависи също от коя част на животното е месото, както и от възрастта на самото животно.

http://ipeychev9.blogspot.bg/2015/06/blog-post.html

# 707
  • Русе
  • Мнения: 6 164
Аз да попитам...Срам ме е,че след като не послушах i_peych за пастармата  Blush и отлежаването и в солта,сега като я опитахме се оказа,че не е достатъчно солена.Няма как да се поправи тая грешка,нали?

Може да опитата, но е играчка и със съмнителен резултат. Друг вариант е да вложите месото от пастърмата в някое ястие.

Измива се пастърмата /ако не е много изсъхнала/, намазва се с кашичка от сол /не много/, червен пипер, бяло вино, пасиран чесън,чимен и чубрица. Оставя се за няколко дни да изсъхне на проветриво място. но не давам пълна гаранция, че месото ще е поело солта във вътрешността си.

# 708
  • Пловдив
  • Мнения: 44 318
Мерси!
Ще се яде така...

# 709
  • Мнения: 9 461
Купих телешко от един човек, който гледа крави. Сготвих част от него по тази рецепта, но месото е много жилаво. Аз ли съм объркала нещо или са ми пробутали говеждо?

http://vkusnoikrasivo.com/recepy/195/%D0%A2%D0%B5%D0%BB%D0%B5%D1 … D1%81%D0%BE%D1%81

Ако месото е нарязано на по едри парчета, времето - 2 часа на 190 градуса е малко за изпичането му. В рецептата е дадено време за месо - 500 г нарязано на порции.
Зависи също от коя част на животното е месото, както и от възрастта на самото животно.

http://ipeychev9.blogspot.bg/2015/06/blog-post.html

Както и това, дали телето е хранено на ясла с комбинирани фуражи, или ходи с кравите на паша и яде обща храна Simple Smile тогава със сигурност е с по-жилава месо. Макар 2 часа да са си доста време, но и зависи дали се броят от поставяне във фурната, или от момента, в който закъкри вътре.

# 710
  • Мнения: 6 308
Нарязах на тънки филета мекото и сложих тавата в загрята фурна. След 1 час я извадих, за да видя как са нещата и не ми хареса. Прехвърлих ги в тенджера и под капак задушавах още 1 час. Според мен, след толкова задушаване месото трябваше да се топи в устата, ако беше телешко.

# 711
  • Sofia
  • Мнения: 29 121
Правих суши,но ориза нещо не ми е много сварен,варих го 1:1...
Опасно ли е да се яде недобре сварен ориз?

# 712
  • Мнения: 23 357
Правих суши,но ориза нещо не ми е много сварен,варих го 1:1...
Опасно ли е да се яде недобре сварен ориз?
Не ,колежка яде напълно суров с кисело мляко за отслабване.

# 713
  • Sofia
  • Мнения: 29 121
Ооо,супер,имам огромна нужда от отслабване Party

# 714
  • Мнения: 2 855
Здравейте, Честита Коледа на всички Simple Smile

Моля, дайте рецепта за торта, подходяща за Нова година  chef

Мерси предварително  bouquet

# 715
  • София
  • Мнения: 12 222
Здравейте, Честита Коледа на всички Simple Smile

Моля, дайте рецепта за торта, подходяща за Нова година  chef

Мерси предварително  bouquet
Приготвям тази с Дулсе де Лече - Йоли


http://recepti.gotvach.bg/r-30430-Торта_с_Дулсе_де_лече
или тази
http://recepti.gotvach.bg/r-49317-Торта_с_бисквитен_блат,_шоколад_и_Мока_крем
или тази
http://recepti.gotvach.bg/r-44855-Класическа_торта_Естерхази

или тази
http://recepti.gotvach.bg/r-24569-Виенска_торта_с_шоколад
или тази
http://recepti.gotvach.bg/r-23443-Лесна_и_бърза_шоколадова_торта

Избери си една и започвай... Simple Smile Всичките са много добри.




# 716
  • Мнения: 8 429
Здравейте, Честита Коледа на всички Simple Smile

Моля, дайте рецепта за торта, подходяща за Нова година  chef

Мерси предварително  bouquet

Препоръчвам "Френска селска торта". Правила съм по тази рецепта.
http://www.vkusnoteka.bg/2013/11/blog-post_5.html

# 717
  • София
  • Мнения: 11 198
Здравейте, Честита Коледа на всички Simple Smile

Моля, дайте рецепта за торта, подходяща за Нова година  chef

Мерси предварително  bouquet

Препоръчвам "Френска селска торта". Правила съм по тази рецепта.
http://www.vkusnoteka.bg/2013/11/blog-post_5.html

Още един глас за Френската селска, и още една изпитана рецепта:
http://www.supichka.com/%D1%80%D0%B5%D1%86%D0%B5%D0%BF%D1%82%D0% … D0%BD%D0%BA%D0%B8

# 718
  • WonderLand
  • Мнения: 3 896
Здравейте, Честита Коледа на всички Simple Smile

Моля, дайте рецепта за торта, подходяща за Нова година  chef

Мерси предварително  bouquet

Препоръчвам "Френска селска торта". Правила съм по тази рецепта.
http://www.vkusnoteka.bg/2013/11/blog-post_5.html

Още един глас за Френската селска, и още една изпитана рецепта:
http://www.supichka.com/%D1%80%D0%B5%D1%86%D0%B5%D0%BF%D1%82%D0% … D0%BD%D0%BA%D0%B8

Френската селска торта е и в моето новогодишно меню  Peace

# 719
  • Русе
  • Мнения: 6 164
Здравейте, Честита Коледа на всички Simple Smile

Моля, дайте рецепта за торта, подходяща за Нова година  chef

Мерси предварително  bouquet

Торта Гараш

Торта "Бакы"

Торта Медовик

Общи условия

Активация на акаунт