Идеи за стартиране и развитие на бизнес 24

  • 138 924
  • 752
  •   1
Отговори
# 495
  • русе
  • Мнения: 1 317
Близо до центъра т.е до главната пешеходна улица .В станична уличка на спокойно място ,незнам дали ще има пияници,но майки с бебешоци има.
Не зависи ли от нас,доколко ще допускаме местни пиянки,те ще отблъскват клиентите?
Днес ще ходим пак да говорим и да постоя малко ?!

# 496
  • София
  • Мнения: 22 756
За местоположението на магазин, кафе или заведение е ясно. Имала съм магазин в ТЦ, който не беше много посещаван и бях на загуба.

Искам да започна бизнес по ИТ. Още съм в чуденка какво точно да бъде

# 497
  • Мнения: 5 508
Аз не знам защо въобще се заговори за 'местните пияници' като сред редовните клиенти има и съвсем нормални.
Аз лично с компания през годините сменихме три такива заведения заради смяна на собствениците и/или персонала. А бяхме компания, която беше там и сутрин на кафе, и вечер на по бира, че понякога и обед за хапване. Ами гадно е когато дойде нов човек, най-вече без опит, и реши да прави промени Simple Smile

# 498
  • русе
  • Мнения: 1 317
Дали са капаро за “нашето “ кафене😭😭😭На човек като не му върви...

# 499
  • Мнения: 4 208
Дали са капаро за “нашето “ кафене😭😭😭На човек като не му върви...

И кое е това толкова вървежно кафене?  Може и на ЛС.

# 500
  • Мнения: 72
Не знам защо ви се струва толкова нереално човек да иска да продаде печеливш бизнес. Аз самата имам кафене от 8 години, добре направено и добре работещо. Остава ми прилична сума чиста печалба всеки месец, и въпреки това напоследък се замислям дали да не се разделя с него.  Така че невинаги има нещо гнило, когато се каже че се продава работещ и печеливш бизнес.

# 501
  • Варна
  • Мнения: 5 204
Ама то всичките бизнеси, дето се продават, са "работещи и печеливши". Никой няма да ти каже, че бизнесът му не върви и го продава, преди да е излязъл на минус.

# 502
  • Мнения: 3 610
Не знам защо ви се струва толкова нереално човек да иска да продаде печеливш бизнес. Аз самата имам кафене от 8 години, добре направено и добре работещо. Остава ми прилична сума чиста печалба всеки месец, и въпреки това напоследък се замислям дали да не се разделя с него.  Така че невинаги има нещо гнило, когато се каже че се продава работещ и печеливш бизнес.
Ако НЕ е тайна защо се замисляш за отказване?

# 503
  • Мнения: 4 808
Аз имам познати, които държат пет успешни магазина по черноморието. Тази година в началото на сезона жената каза, че догодина ще си оставят само два магазина, защото вече им е писнало с проблемите с персонала. Дават прилични заплати, осигуряват квартира, идват да им се молят за работа, а после не се появяват. Или напускат без предупреждение по средата на сезона. Други мои близки държаха хранителен магазин. Умориха се да работят почти без почивка, въпреки че имаха прилични доходи. Така че и печеливш бизнес има причини да се продава.

# 504
  • Мнения: 72
Ама то всичките бизнеси, дето се продават, са "работещи и печеливши". Никой няма да ти каже, че бизнесът му не върви и го продава, преди да е излязъл на минус.
Е, аз няма да Ви го продавам, та да Ви убеждавам, че наистина е работещ. Даже под "да се разделя с него" имам предвид по-скоро да го отдам под наем или да го преотстъпя на някой мой близък. Не съм решила още на 100%.
Причините поради, които се замислям за това не са тайна и са следните:
1. Това не е основното ми занимание и основен източник на доход. Имам си друг бизнес, който ми е т.к. "на сърце".
2. Текучеството на персонал в тази сфера и все по-трудното намиране на нови качествени кадри, въпреки доброто заплащане. В другия ми бизнес хората ми са едни и същи от години.
3. Сравнително честите промени в законодателството относно тютюнопушенето. Пример - преди 2 години вложих пари в покриване и остъкляване на голяма площ, която да бъде пригодена за пушачите, а според последните промени, които се обсъждат и най-вероятно ще бъдат приети това става незаконно.
4. Достигнала съм до момент, в който съм задоволила напълно материалните си потребности и сега гледам да си спестявам нерви.

# 505
  • Мнения: 5 508
Ама естествено, че има и добре работещи.
Нима не мислите, че всеки чака само на кварталното кафене? Повечето имат и друг бизнес, по-доходоносен, и решават да наливат пари само в него.
Други имат основна работа и кафенето е нещо временно докато им писне, докато съберат пари за нещо и т.н, на трети просто спира да им се занимава.
Познавам хора, хотелиери, които хем се пукаха по шевовете на морето (хотел, който работеше с детски групи от чужбина, детски лагер) и пак го продадоха за да обърнат посоката към строителство. Е, по-добре им е сега, и новият собственик на хотела е доволен и го доразвива.

# 506
  • Мнения: 160
Здравейте!
Ще отварям заведение за бързо хранене, проверката от ОДБХ мина и казаха, че мога да зареждам и да отварям.
Питането ми е- мога ли да отворя без регистрация в общината за работно време?
Идеята ми е в понеделник да отворя и във вторник да се опитам да подам документите със копие от Удостоверението за регистрация в ОДБХ, тъй като оригинал ще имам след 25 октомври.
Предварително благодаря!

# 507
  • Мнения: 99
Здравейте, в момента уча предучилищна педагогика, работя в детска градина от месец, и имам идея за откриване на детска занималня - предимно за деца в предучилищна възраст, а в последствие и начална  училищна.  Искам да има арт терапия, йога за деца, детска работилница и пр. Някой може ли да ме посъветва откъде да започна...

# 508
  • Мнения: 838
Здравейте. Има ли право човек без да е завършил във ВУЗ съответната козметична специалност, химия, или биология да произвежда козметичен продукт? Лицето е изкарало 2 годишен курс в Англия и има сертификат, който е възможно нищо да не значи тук. Идеята е да се съсредоточи само върху конкретен продукт, който да е легален тук. Та питам има ли право без съответната диплома ?

# 509
  • Варна
  • Мнения: 5 204
Ако работи заедно с лицензирана лаборатория, мисля, че няма значение от образованието му.

Общи условия

Активация на акаунт