Идеи за стартиране и развитие на бизнес 24

• 143 820
  • 752
  •   1
Отговори
# 690
Аз, ако предприемам нещо, искам да е абсолютно законно. Не ме кефят скатавките. Нямам намерение да бъркам нещо вкъщи, освен ако не мога да създам нужните условия, а и като се замисля пак не е удобно от гледна точка на съхранение и организация на продуктите и готовите неща. Мислите са ми хаотични, просто идеята още не ми е избистрена на 100%, не знам и откъде да започна. Ще прочета Закона за храните, благодаря.
Покрай останалите нелегални ще потънеш преди да си започнала.Смртни си всички разрешителни после осигуровки данъци а в ,,сивия сектор" ги няма ще трябва да продаваш по-скъпо спрямо другите и сама се сети везната в коя посока се накланя.

# 691
БАБХ предлагат безплатни и платени консултации, можеш да се възползваш от тях, след като огледаш закона и поне основните наредби. Освен това една бърза консултация със счетоводител ще ти избистри доста от финансовите въпроси. Първата често е безплатна също.
Но сбито - нямаш право да предлагаш каквато и да е храна без съответните разрешителни, категорично от дома си не можеш да приготвяш хранителни изделия. Трябва ти обект, който отговаря на изискванията на БАБХ за съответната дейност -  примерно 2 мивки - 1 за продукти, 1 за персонала, тоалетната да е с предверие, в което отново да има мивка, неща от този сорт. Не съм сигурна, но за такъв тип цех/обект е възможно и да изискват и  ХАСЕП система. Договор с ДДД фирма, пожарогасител, трудова медицина няма да ги пропуснат и поне още 10 неща...

# 692
Напоследък съм хвърлила око на една страница във фейсбук - Мистик фешън, имат и интернет страница. Наясно съм, че нямат налични дрехите, които предлагат и се чудя от къде ги взимат (не само те, а по принцип в търговията онлайн на дрехи)? Имате ли представа?
Искам да започна да продавам дрехи онлайн, но не знам как стоят нещата с дрехите. Това момиче(от Мистик) си снима сама дрехите, продава си ги, но се чудя каква договорка има и как точно стават там нещата...

# 693
Ами може да са от Али Експрес.
Да е поръчала, и после да ги продава тук. От първа ръка ли знаеш, че ги няма в наличност?
Колкото до уговорките - тя трябва да ти го каже. Ние не сме тя Wink

# 694
Аз знам, че вие не сте тя. Просто си мислех, че може да има някой запознат със схемите. Не са от Али експрес дрехите и ги няма налични..

# 695
А колко време се чака за доставка?

# 696
А колко време се чака за доставка?

4-5 дни.. Мисля, че тя поръчва или взима от някъде дрехите и след това ги изпраща.. Но аз вече се ориентирах към дропшипинга. Мисля, че ще успея да развия фейсбук страница и да докарам приличен доход Simple Smile

# 697
Здравейте момичета. Вдъхновена от вас реших и аз да развия хобито си.
Доста познати ми казваха,че харесват тортите ми и трябва да опитам...Та се престраших да предлагам торти по поръчка.
Живея в малко градче и тук вече има дама,която прави торти по поръчка,но нейните  са различни вкусове ( тя използва типичния американски frosting) и като цяло имаме различен вкус и поглед над нещата (все торти са си,но не са еднакви).Само цените й взаимствах,защото така ми се вижда редно.
 Исках да предлагам торти със сметна, но по тукашните закони у дома мога да правя само торти и скадки,които да могат а се съхраняват извън хладилник. Та затова изпробвам различни видове рецепти за маслени кремове).
Не разчитам на финанси от тортите,но се надявам да има интерес и да заделя пари за нови молдове,Kitchen Aid миксер и т.н. (като цяло да печеля достатъчно,за да развивам хобито си)-това ми е засега целта.
Моля ви за съвети,критики,идеи....

Последна редакция: чт, 21 фев 2019, 10:51 от bubanka

# 698
Здравейте, имам едно малко помещение, в което мисля да си отворя магазин за ядки. Знаете ли дали популярните брандове Rois или Mr Almond са на франчайз и какви са им условията? Не намерих никаква информация в интернет.

# 699
Здравейте, имам едно малко помещение, в което мисля да си отворя магазин за ядки. Знаете ли дали популярните брандове Rois или Mr Almond са на франчайз и какви са им условията? Не намерих никаква информация в интернет.
Франчайз чак за ядки Simple Smile
Купуваш не едро от производството им и продаваш....

На сайтове им има данни - свързваш се и питаш за цени.
Щом ще продаваш храни пак ще ти трябва регистрация в БАБХ и НССР система на помещението - дори да са пакетирани пак имаш ККТ температура и влага най-малкото, хигиена и др. карти задължителни...

# 700
Не съм сигурна дали "Торнадо" нямат франчайз, ядките им са хубави, пекат се на място, сигурно има доста изисквания. Но можеш да си го направиш в твой стил. Знам едно такова малко магазинче, което освен ядките предлага захарни изделия и здравословни храни. А повечето фирми за ядки предлагат разни витринки, даже някои са подгряващи. Франчайзът е доста обвързващ и изисква повече средства.

# 701
Но е по-лесно да се започне, когато някой ти казва кое как да правиш. До човек си е кой от двата начина ще избере, дали в началото ще му е по-трудно и след това ще е независим или по-лесно в началото, но да трябва да се съобразява с чужди правила

# 702
В крайна сметката идеята на франчайза е да се плати за марката и ако тя е попурярна и оборотна защо не?Има франчайз за ядки, гофрети, форнети....

Последна редакция: пт, 22 фев 2019, 12:43 от ginger37

# 703

Франчайз чак за ядки Simple Smile

Rois са точно франчайз.

# 704
Хелп. Психически не издържам на работата ми. Тормозят ме по всички начини, пишат неоправдани докладни.

Искам да се занимавам с нещо сама. Примерно с обувен магазин, проверила съм обувките нямат май определени проценти, които да се слагат върху цената на която са купени. А и има евтини ест.  кожа. Така че е добра идея. Други нямам. Рисувам и пея добре. Фотограф съм на собствено самообучение. Снимала съм доста сватби и кръщенета. Моля за идеи. Моята майка е негативен човек, песимист, цял живот е мислила, че не мога да се оправям сама, с пари,ще дава начет, но и доказах като работих на 3 места с пари и аз бях ок.

Общи условия

Активация на акаунт