Предложения за странни, необичайни и интересни имена! - 15

• 45 617
  • 738
  •   1
Отговори
# 435
На мен пък Ваяна не ми е странно, съвсем са ми нормални имена с подобно звучене. Не е мой тип, защото съм традиционалистка, но Ваяна, Алиса, Никол,Ванеса и т.н. ги слагам под общ знаменател.

# 436
  • София
Ангара срещнах наскоро.

# 437
# 438
  • Най-красивата страна
Ангара срещнах наскоро.

На руската река Ангара са кръстили детето.
Аз съм чувала Нил ,май е турско,но го свързвам с река Нил.Име на момиче е.

# 439
  • от един красив град
Сега се сетих за Авигейл.  Ми не ми харесва. Авигейл Петрова - например. Не ми звучи красиво. За Авигея, по съм съгласна.

# 440
  • Me? I'm a raging sea trapped inside of a raindrop.
Имам позната Иваяна.
На баба Ива и баба Яна  Mr. Green

Възможно е. С един куршум - два заека. И всички са доволни.  Laughing

По темата - Плумелина.  Rolling Eyes

# 441
Лучия Лепоева
Роберто Гоцев
Росяна
Антоанела
Павла
Деспа
Благородна (не си спомням дали съм я споменавала вече)
Ташка

И ще приключа с зашеметяващата комбинация (поне за мен) - Франческа Паликрушева.

# 442
  • Ако ви трябвам, да знаете, че съм на същото място, където бях и когато не ви трябвах.....
Това Павла ми припомни за една Павлинка.

# 443
  • Countryside
Ох, Франческа и Лучия, явно се харесват имена с италиянски привкус... На една колежка дъщеря й е Изабела, а на една друга Бела Crazy

# 444
  • от един красив град
Тези странни комбинации на имена ме подсетиха за Джорджия Рая.

# 445
Какво мислите за Wolfgang, Wolf или Adolf за момченце, което ще расте в България? Доста са модерни вече западните имена у нас, така че едва ли на някого ще му прави особено впечатление освен да одумват родителите му зад гърба им?  Rolling Eyes Пък като порасне ще го мислят за немец или полу-немец с всичките произтичащи от това активи и негативи...

Познавам момиче, което се казва Оливия.     

# 446
  • Countryside
С каква цел се кръщава дете с немско име, ако родителите са българи и ще расте в България? А и немци да са или поне единия, може да се избере по-универсално име, т.нар. интернационално. Не мисля, че ще се приеме добре...

# 447
Имам наблюдения върху съвременните имена в Австрия и Германия и мога да кажа, че Wolfgang, Wolf и Adolf  са поосртарели и се срещат само при 70-80 годишните. Особено Адолф, което прави асоциации с Адолф Хитлер е много неподходящ избор. Не причинявайте това на детето! Има достатъчно други модерни западни имена.

# 448
  • Най-красивата страна
И моята дъщеря е с чуждо име ,но никой не си мисли,че е чужденка Wink
Ако държите името на детето ви да е немско,има и по-хубави.
Точно Адолф е ужасно.
Ето топ 50 - имената в Германия за 2016
http://www.beliebte-vornamen.de/jahrgang/j2016

# 449
  • София
Е може да искат тяхното дете да е новия Хитлер. Няма как името Адолф да не се свързва с него.

Общи условия

Активация на акаунт