Лъч надежда в борбата срещу заблудата наречена "хомеопатия"

• 161 796
  • 2 734
  •   1
Отговори
# 2 685
  • София
Към средата на темата писах - стандарта за пречистена вода за лабораторни цели е 4-6С. Значи в нея според хомеопатията има от ВСИЧКО. Как я чистят/потенцират до 200С???

# 2 686
  • Ямбол
Трябва да питаме Джоан Роулинг.

# 2 687
  • София
С магия, да.
Хрумна ми една смешка - това е същото като да дишаш или да си правиш инхалации с вакуум.

# 2 688
Виж сега, Мариачи, въпросът не е да кажеш Иван колко е лош, а да покажеш, че Петър е добър. Ние питаме за Петър, а ти ни разправяш за Иван.

Не ви харесва диагнозата на Иван ли?  Grinning Аз се опитах да съдействам за дискусия и, макар и накратко, достатъчно добре обясних някъде из предишните страници каква е разликата между подхода на хомеопатията и изобщо на естествените терапии, и съответно на т.нар стандартна медицина. След като има хора, които си позволяват да коментират нещо, от което със сигурност разбират твърде малко или нищо, аз пък мисля, че имам право да напиша какво мисля и да се обоснова за нещо, от което, по стечение на обстоятелствата, разбирам доста. Grinning Дали ви допада написаното или не - това е отделен въпрос. Вие така и не отговорихте по същество на моите обяснения и не ги коменттирахте.  Shocked Що се отнася до възможностите на хомеопатията, независимо дали приемате, че става дума за гола водица или захар, то тя се справя значително по-добре от стандартния подход в много случаи, като преди всичко лекува, докато с алопатични медикаменти преди всичко се потиска, както и при някои хирургични намеси! И пак подчертавам - хомеопатията не е панацея, но е метод с големи възможности при разнообразни по характер и тежест здравословни проблеми, като може да се използва самостоятелно или като съпътстваща терапия, както и профилактично, и съответно посочих случаи за това по време на различни епидемии, включителни и съвременни.  Simple Smile

Ето някои данни за хомеопатията, включително и свързани със СЗО:

Скрит текст:
Worldwide Status and Growth of Homeopathy  Simple Smile
Давам само няколко извадки, а вие можете да прочетете целия материал, ако искате все пак.  Grinning

1999: The WHO called for closer incorporation of homoeopathy into “western medical systems” “The development of research and evaluation structures, combined with a critical education in the discipline, would help to improve practices and define homoeopathy’s potential role in relation to the other therapies, conventional and unconventional, used in Western health systems.” Ref: Poitevin B, Integrating Homoeopathy in Health Systems, WHO Bulletin, 1999
2003-2004: WHO issued a 40-page draft on homoeopathy, entitled Homoeopathy: review and analysis of reports on controlled clinical trials, claimed that the “majority” of peer-reviewed scientific papers published over the past 40 years “have demonstrated that homoeopathy is superior to placebo in placebo-controlled trials and is equivalent to conventional medicines in the treatment of illnesses, in both humans and animals.”
In addition, the WHO stated in their Journal “The World Health Forum” that “Homeopathy seems well suited for use in rural areas where the Infrastructure, Equipment, and Drugs needed for Conventional Medicine cannot be provided.”

The WHO states that Homeopathy is the second most used medical system internationally, with over $1 Billon in expenditures for such therapy. In the United states, there are more than 500 physicians and 5000 non-physicians using Homoeopathy in clinical practice, and 2.5 million Americans currently use Homeopathic medicines – of which two-thirds are self-prescribed spending more than $250 million annually.
Ref: Lawrence M.Tierney, Jr. et al, “Current Medical Diagnosis & Treatment”, USA: The McGraw-Hill Companies, Inc. 2004

•Homeopathy is included in the national health systems of a number of countries e.g. Brazil, Chile, India, Mexico, Pakistan, Switzerland, United Kingdom.

India
•India leads in terms of number of people using homeopathy, with 100 million people depending solely on homeopathy for their medical care.1
•There are over 200,000 registered homeopathic doctors currently, with approximately 12,000 more being added every year.3

1839: Dr. John Martin Honigberger, M.D. (german) introduced Homeopathy to India (Hahnemann was in Paris then)by treating Maharaja Ranjit Singh of Lahore who was suffering from paralysis of vocal chords by giving him dulcamara

1847: First Homeopathic Hospital in India at Tanjore, Tamil Nadu established by Surgeon Samuel Brooking

1866: First homeopathic pharmacy in India: Berigny and Company’s Calcutta Homoeopathic Pharmacy established by Rajendralal Dutta, the Father of Homeopathy in India, Ref: http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3483755/

1867 Feb: First homeopathy Journal in India India Medical Review by Dr. Mahendra lal Sircar,

1878: First homeopathy college in India Calcutta Homoeopathic Medical College and Hospitalestablished byDr. PC majumdar & Dr. DN Roy

Europe
•100 million EU citizens, some 29% of the EU’s population, use homeopathic medicines in their day-to-day healthcare.2
•Homeopathy is practised in 40 out of 42 European countries.4

France
•Oscillococcinum, a homeopathic medicine for ‘flu, is one of the best selling over-the-counter medicines in France

At the General Hospital in Klagenfurt, Austria, children with cancer are treated with homeopathy along with conventional medicine. At another hospital in Austria, (KA Rudolfstiftung), homeopathy is used with newborns in the delivery room and intensive care units. Children with profound mental impairment receive homeopathic care in the Rzadkowo Welfare Centre in Poland. A study at Vinnitsa Medical University (Ukraine) atrial fibrillation was successfully treated using homeopathy. Finally, there was the heartening research of Dr. Nikolaus Hock in Munchen Germany, using homeopathy to treat depression. He presented two cases of people suffering from depression who got no relief from drugs in over two years. They were each cured in five weeks with homeopathic remedies (Aurum muriaticum and Alumina).

The British Royal Family has been under homeopathic care since 1820 and there has always been a Royal Homeopathic Doctor.  Simple Smile

Homeopathy has been available on the National Health Service in Britain since 1948. Then the Government pledged that homeopathy would continue to be available on the NHS, as long as there were “patients wishing to receive it and doctors willing to provide it”.

Това е положението, како Сийке.  Grinning Много хора искат да се лекуват с хомеопатия, много лекари се обучават за това и го предлагат, има и такива, които не са лекари, и в различни държави тази терапия е интегрирана към официалната здравна система.  chef И пак ще кажа: най-важна по принцип е профилактиката, а там положението е критично.  Sunglasses И тя включва като цяло съответно начин на живот и хигиена, хранене и съответно подходящо откъм здравословна гледна точка отглеждане на културите и животните, двигателна култура, мислене, духовни стремления, естествени терапии - хомеопатия, фитотерапия, гладолечение, акупунктура, съвременни психотерапевтични техники и др., и като цяло един интегрален подход, а не интоксикиране и потискане със синтетични медикаменти и ваксини. bowuu Вие как искате да бъдете лекувани - като машини в сервиз или като човешки същества, които живеят в определена среда и имат не само физически болежки, но и емоционални, и духовни и съответно трябва да се обърне внимание на всички аспекти на тяхното страдание, за да се постигне максимален оздравителен ефект, като  се използват  всички налични терапевтични методи по подходящ начин и в подходяща доза. Simple Smile Съвсем скоро говорих с моя позната, която се обърнала към дерматолог, практикуващ и стандартните методи, както и хомеопатия, по повод на кожен проблем, който я измъчвал от месеци. Той я попитал - с кортикостероиди ли предпочиташ да се мажеш или да се лекуваш с хомеопатия? Тя избрала второто. И така за няколко дена забравила за обривите. Sunglasses Та човек трябва да има и право на избор. bowuu

# 2 689
  • София
Ами ние всъщност това си говорим в цялата тема - за правото на избор.
Нищо против някой да избере да се лекува с хомеопатия, билки, акупунктура.
Проблемът е, че някои компании нареждат хомеопатичните средства до конвеционалните лекарства и се опитват да ги изравнят /поне с реклами/, което всъщност е обида и за хората, и за хомеопатията.

# 2 690
  • София
то, хубаво да си изразиш мнението, ама много дълго,цели чаршафи пишеш, при това много трудни за четене, защото има твърде много клишета, които поне пред  мен не вървят. Както са казва, този учебник вече съм го чела и разпознавам ключовите думи, които уж трябва да придадат тежест на изказването ти. щом харесваш Петър и искаш да го харесам и аз, ми разкажи за неговитее качества, а не се опитвай да отклоняваш въпроса към лошотията на Иван или с желанието да представиш нещатаа така, че на фона на Иван Петър ще ми се види ангелче.

# 2 691
никой не отговори на простичкият въпрос: "Как се пречиства водата, за да се приготви монопрепарат?" Моля, отговорете на това. Общи приказки колко е добра хомеопатията може да говорите след това. След като обясните как чистите водата от запаметените в нея други неща,за да направите монопрепарат само от това, което желаете, във висока потенция. Ако не можете да отговорите на този толкова прост и фундаментален въпрос, можете да си съберете сергията с шарлатаниите и да се преместите в Папуа, където хората не са така вманиачени по научния подход!

# 2 692
Не съм чела отдавна. Дестилирана вода се ползва.

# 2 693
Нали знаете, че дестилираната вода не е напълно лишена от примеси? Дори излагането й на въздух води до примес на вещества, в концентрация много по-висока от тази на хомеопатичен препарат? Допустими са примеси до 500 мг/л. в дестилираната вода за пиене, което си е сериозно количество. Примеси от порядъка до 10 мг/л разнородни вещества- например минерали, разтворени газове от средата и остатъчни белтъчни молекули от унищожените с ултравиолетова светлина микроби са налични в най-чистите инжекционни разтвори. Дори там има примес, който не може да се избегне и този примес е в концентрация по-висока от тази на активното вещество в хомеопатичен разтвор. Вероятността хомеопатичното лекарство "Живак" във висока потенция да съдържа по-голямо количество азот например е около 102 %. Там някъде....Та, как се прави препарат от живак? Във вакуум може би? Хомеопатът, който го блъска в масата в задната стая, го приготвя без достъп до въздух, за да не се замърси водата от азота във въздуха и хората го приемат в космоса, зад Луната?

# 2 694
Хомеопатът не приготвя препаратите. Правят ги фирми като Боарон. Хомеопатът най-много да пусне няколко вече готови  гранули в спиртен р-р и  вода.

# 2 695
  • София
Аз се опитах да съдействам за дискусия и, макар и накратко, достатъчно добре обясних някъде из предишните страници каква е разликата между подхода на хомеопатията и изобщо на естествените терапии,

Нищо естествено няма в приемът на дестилирана вода.

# 2 696
  • В заешката дупка

Последното какви ви звучи: "Само за 10-20% от всички процедури в медицинската практика е установено, че са ефикасни при контролирани опити." Shocked
.....

Звучи като това, че когато човек не може да каже нищо по същество,  измества темата.  Grinning

Проблемите в конвенциалната медицина не са малко. (Това  го казах още първия път когато се опита да изместиш темата.) Ако за теб това е шокиращо. За други - не е.

Но проблемите в конвеницоналната медицинска, не правят хомеопатията клинично ефективна. Без значение дали това се харесва или не. Реалността е такава.

Популярна е хомеопатията - това на всички е ясно. Аз няколко пъти назад в темата казах, че тя има своето място. Както и други алтернативни методи (които не са доказано вредни). Като допълващи и в случаи когато конвенционалната медицина няма решения. Но може и да бъде опасна - особено при сериозни случаи когато човек решава да зачеркне доказани решения на конвенциалната медицина за сметка на бучка захар. Смятам за неморално да се твърди, че хомеопатията има клиничен ефект когато такъв не може да бъде доказан. Смятам и за неморално това да се прави и в конвенционалната медицинска практика. (Това за протокола, защото явно някои си мислят, че когато някой не приема хомеопатията безрезервно, не е критичен и към конвенционалната медицина.) И, да, човек трябва да има право на избор, но и право да не бъде лъган и заблуждаван.

Последна редакция: пн, 27 фев 2017, 18:46 от ЧеКа

# 2 697
  • София
Нали знаете, че дестилираната вода не е напълно лишена от примеси? Дори излагането й на въздух води до примес на вещества, в концентрация много по-висока от тази на хомеопатичен препарат? Допустими са примеси до 500 мг/л. в дестилираната вода за пиене, което си е сериозно количество. Примеси от порядъка до 10 мг/л разнородни вещества- например минерали, разтворени газове от средата и остатъчни белтъчни молекули от унищожените с ултравиолетова светлина микроби са налични в най-чистите инжекционни разтвори. Дори там има примес, който не може да се избегне и този примес е в концентрация по-висока от тази на активното вещество в хомеопатичен разтвор. Вероятността хомеопатичното лекарство "Живак" във висока потенция да съдържа по-голямо количество азот например е около 102 %. Там някъде....Та, как се прави препарат от живак? Във вакуум може би? Хомеопатът, който го блъска в масата в задната стая, го приготвя без достъп до въздух, за да не се замърси водата от азота във въздуха и хората го приемат в космоса, зад Луната?

Всъщност това не е съществено - със сигурност няма 10мг/л примеси в дестилираната вода, това е адски висока концентрация, но дори и бидестилирана вода да вземат, каквото и да правят - как точно изтриват спомена за, примерно, мангана, пък оставят спомена за сярата? Щото преди дестилирането е имало, да речем, манган, калий, калций - абе, каквото се сетите - и те са оставили спомен, нали така? и магия, и вибрации, и квантова котка. И какво става с мангановата Шрьодингерова вибрираща с мечти котка, че после твърдят, че е останала само арсеновата такава?..  newsm78

# 2 698
  • София - Рим и обратно
Оф, събудихте ме с тая котка. Толкова ме интригува, сега пак ще търся да чета за пустата му котка на Шрьодингер.

# 2 699
 Grinning Стегнете се малко, де.  Grinning Чаршафи съм писал, клишета имало, измествал съм темата, неестествено било пиенето на дестилирана вода...  Joy Пол Брег, автор на "Чудото на глауването", живя в перфектно здраве до 95 години, пил цял живот дестилирана вода, загина при нещастен случай, докато сърфираше в морето.  Grinning

Който го интересува хомеопатичната фармакопея и какво и що - ето ви подробна книга по въпроса, поръчайте си и четете:  Grinning Всъщност при приготвянета на лекарствата до тяхната крайна форма се използва основно 90% етилов алкохол.  Grinning

Скрит текст:

bowuu

А за да се оцени даден метод, сравняването му с други налични е необходимо. За мен няма никакви съмнения в клиничния ефект на хомеопатията, защото лично съм го изпитал и видял много пъти.  newsm53 Същото се отнася и за много други хора, включително и при сериозни здравословни проблеми. Както се вижда и от материалите, които съм цитирал по-горе, и в СЗО дори са го приели.  Grinning Чисто и просто повечето хора си карат по инерция. щото това са им набивали в главите дълги години - само официалната медицина се справя с еди какво си, алтернатива е немислимо. Да, ама не. Grinning Алтернативи много и всеки има право да решава коя да избере или зачеркне. И нищо заблуждаващо няма в твърдението, че с хомеопатия много здравословни проблеми могат да бъдат разрешени трайно и окончателно, а не човек да зависи от фармацевтината синтетика цял живот! chef  

Общи условия

Активация на акаунт