Аз се опитах да съдействам за дискусия и, макар и накратко, достатъчно добре обясних някъде из предишните страници каква е разликата между подхода на хомеопатията и изобщо на естествените терапии, и съответно на т.нар стандартна медицина. След като има хора, които си позволяват да коментират нещо, от което със сигурност разбират твърде малко или нищо, аз пък мисля, че имам право да напиша какво мисля и да се обоснова за нещо, от което, по стечение на обстоятелствата, разбирам доста.
Дали ви допада написаното или не - това е отделен въпрос. Вие така и не отговорихте по същество на моите обяснения и не ги коменттирахте. 

Много хора искат да се лекуват с хомеопатия, много лекари се обучават за това и го предлагат, има и такива, които не са лекари, и в различни държави тази терапия е интегрирана към официалната здравна система.
И пак ще кажа: най-важна по принцип е профилактиката, а там положението е критично.
И тя включва като цяло съответно начин на живот и хигиена, хранене и съответно подходящо откъм здравословна гледна точка отглеждане на културите и животните, двигателна култура, мислене, духовни стремления, естествени терапии - хомеопатия, фитотерапия, гладолечение, акупунктура, съвременни психотерапевтични техники и др., и като цяло един интегрален подход, а не интоксикиране и потискане със синтетични медикаменти и ваксини.
Вие как искате да бъдете лекувани - като машини в сервиз или като човешки същества, които живеят в определена среда и имат не само физически болежки, но и емоционални, и духовни и съответно трябва да се обърне внимание на всички аспекти на тяхното страдание, за да се постигне максимален оздравителен ефект, като се използват всички налични терапевтични методи по подходящ начин и в подходяща доза.
Съвсем скоро говорих с моя позната, която се обърнала към дерматолог, практикуващ и стандартните методи, както и хомеопатия, по повод на кожен проблем, който я измъчвал от месеци. Той я попитал - с кортикостероиди ли предпочиташ да се мажеш или да се лекуваш с хомеопатия? Тя избрала второто. И така за няколко дена забравила за обривите.
Та човек трябва да има и право на избор. 

Стегнете се малко, де.
Чаршафи съм писал, клишета имало, измествал съм темата, неестествено било пиенето на дестилирана вода...
Пол Брег, автор на "Чудото на глауването", живя в перфектно здраве до 95 години, пил цял живот дестилирана вода, загина при нещастен случай, докато сърфираше в морето. 
Всъщност при приготвянета на лекарствата до тяхната крайна форма се използва основно 90% етилов алкохол. 

Същото се отнася и за много други хора, включително и при сериозни здравословни проблеми. Както се вижда и от материалите, които съм цитирал по-горе, и в СЗО дори са го приели.
Чисто и просто повечето хора си карат по инерция. щото това са им набивали в главите дълги години - само официалната медицина се справя с еди какво си, алтернатива е немислимо. Да, ама не.
Алтернативи много и всеки има право да решава коя да избере или зачеркне. И нищо заблуждаващо няма в твърдението, че с хомеопатия много здравословни проблеми могат да бъдат разрешени трайно и окончателно, а не човек да зависи от фармацевтината синтетика цял живот!