Лъч надежда в борбата срещу заблудата наречена "хомеопатия"

• 161 796
  • 2 734
  •   1
Отговори
# 2 700
  • София
Оф, събудихте ме с тая котка. Толкова ме интригува, сега пак ще търся да чета за пустата му котка на Шрьодингер.

Недей, нищо общо няма - също както вълните, полетата, вибрациите и квантовите осцилации... ами, котката би било забавно допълнение в редичката.

El Mariachi, имаше и един, дето не беше ял нищо 20 години (примерно, но помня точно колко бяха), а се хранел от лъчите на слънцето... Имаше и един, дето правел секс с нимфа ли беше, самодива ли беше, не помня, но след това решил, че картофите трябва да се садят с уста след гол танц... Понеже Анастасия (ама това нимфата, не Романова) така му казала...  baby_neutral

И, нали знаеш, един мармот опакова шоколадовите блокчета...

# 2 701
  • София
Пол Брег и той какъв мошеник е! Намери кого да даваш за пример. Кога ще дойде Луиз Хей?

# 2 702
  • София - Рим и обратно
От фейса:

Един кухар ми се хвали, че си е купил за 1 март безглутенова хомеопатична веган-мартеница, изготвена благодарение на най-новите тенденции в паметта на вода от растителна вълна на лимецова основа, както и Пижо и Пенда, които не са обременени с полови квалификации... Някой има ли енформацеа къде се продават, че да ги изкупя? М?
 hahaha

# 2 703
Пол Брег и той какъв мошеник е! Намери кого да даваш за пример. Кога ще дойде Луиз Хей?

Е, какви да дава? Да не мислиш, че сериозни учени или някакви авторитетни сериозни издания ще дава като пример. Чете псведонаука и псевдоиздания и това за пример. На него му помагала хомеопатията, това значело, че била доказана, а и  сериозни заболявания също лекувала. Хрема вероятно. Той твърдеше, че и с хипноза може да се замени упойка и да се правят операции. Не можах да чета назад, но някой все пак обясни ли как се трие паметта на водата?

# 2 704
  • София

Аз лично обясних как се трие паметта на водата, и то доста отдавна. С гумичка. На Кох-и-Нор.

# 2 705

Аз лично обясних как се трие паметта на водата, и то доста отдавна. С гумичка. На Кох-и-Нор.

Да, да помня.  JoyАма аз исках и любителите на хомеопатията да се произнесат по този въпрос. Ако помниш аз даже заподозрях, че и въздухът има памет.

# 2 706
От фейса:

Един кухар ми се хвали, че си е купил за 1 март безглутенова хомеопатична веган-мартеница, изготвена благодарение на най-новите тенденции в паметта на вода от растителна вълна на лимецова основа, както и Пижо и Пенда, които не са обременени с полови квалификации... Някой има ли енформацеа къде се продават, че да ги изкупя? М?
 hahaha

Прекарал се е
Лимецът не бил еко

Joy

# 2 707
  • София

Да, да помня.  JoyАма аз исках и любителите на хомеопатията да се произнесат по този въпрос. Ако помниш аз даже заподозрях, че и въздухът има памет.

А, там работата е по-тежка, без вениш за петна забрави да падне.

# 2 708
  • Вече в моята си приказка...
Темата се е превърнала в един голям спам... ooooh!

# 2 709
Това е първият ми пост в този форум, но съм длъжен да споделя, че съм особено приятно изненадан, че повечето хора тук отричат тази изотерична/псевдонаучна глупост - хомеопатията.

Добавям няколко кратки клипчета за тези, които очевидно не са ориентирани по въпроса какво точно представлява тя:

https://www.youtube.com/watch?v=6dFYfeADX7g&t=2s

https://www.youtube.com/watch?v=-dKCojucC1A

https://www.youtube.com/watch?v=C6yqd_qr3Xk

... В редакция искам да поясня, че хомеопатията е доста печеливш бизнес и това че има световни конгреси, хомеопатичен софтуеър, струващ хиляди евро (от 1500 до 5000 евро) и "лекарствена" индустрия за милиони, не я прави нито по-достоверна нито по-ефективна от обикновената плацебо-терапия.
А за колегите (поне лично познатите ми, от България и чужбина), които се занимават с подобни шарлатански практики, нямам никаква представа как се заставят да го правят, при положение че противоречи на цялата им логика и образование.

Последна редакция: нд, 12 мар 2017, 15:05 от Laura Lora

# 2 710
  • Вече в моята си приказка...
Я малко да раздвижим темата.
Ето едно клипче, което надявам се, ще ви накара да се замислите!  Peace

https://www.facebook.com/atanaspetrof/videos/1015037851840930/

# 2 711
  • София
Дай кратък преразказ на клипчето и върху какво точно трябва да се замислим.

# 2 712
  • София

Не ми се гледат клипчета. За какво става дума?

# 2 713
  • София
Ха, ха, гледах първите няколко минути - третата основна причина за смъртност в Америка, било лечението от доктори с диплома. И умирали пациентите вследствие на лечението.  Joy

# 2 714
  • София
А не защото са били болни преди това. Ми, има логика.

Общи условия

Активация на акаунт