МИР и Коледа у ЕЛП-ско - 55-та многопетъчна, многоконцептуална, метаксова

• 26 763
  • 758
  •   1
Отговори
# 690
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
 hahaha hahaha hahaha дааааааа

аз пускам нещо по-старо  Blush
Скрит текст:
когато на готин човек му е кофти - това е блус.
когато на кофти човек му е готино, това е чалга.

# 691
  • София
Атти, ахахаха! Нимоа!

# 692
  • SHOOT ME 10 $
hahaha hahaha hahaha дааааааа

аз пускам нещо по-старо  Blush
Скрит текст:
когато на готин човек му е кофти - това е блус.
когато на кофти човек му е готино, това е чалга.

Ааа това скоро го писах и аз...някъде
Важното е че е вярно

# 693
  • Ако искаш да бъдеш щастлив, бъди!
Атти, много хубав виц!

На Мидко честито, да е жив и здрав!

И аз бих искала да уточня кое е нашето място - онова дето сме ходили поне два пъти ли? И дето ви бях донесла от моите соленки?

Куркума, каймак и сметана не е ли едно и също нещо? newsm78 И как напояваш с дюлево желе? Моето не е течно, а клатещо се и би се задържало гордо върху блата, не вярвам да попие.

# 694
Свеч, то е  Wink

# 695
  • SHOOT ME 10 $
 svetal4o27
Цитат
На Мидко честито, да е жив и здрав!

Късмет и щастие Светалчо! Както винаги , внимателна! Hug

Последна редакция: ср, 25 яну 2017, 08:57 от midkoo

# 696
  • n/a
В момента, в който започнах да пиша, че днес е вторник и по традиция
е най-сивият ден от седмица, ме осени, че днес е сряда. Добра поличба
е (за мен), когато се губи представата за дните от седмицата.  Hug

# 697
  • Пазете Гор
....Куркума, каймак и сметана не е ли едно и също нещо? newsm78 И как напояваш с дюлево желе? Моето не е течно, а клатещо се и би се задържало гордо върху блата, не вярвам да попие.

Нямам представа, технически може би са едни и също, но аз имах предвид, че слагам кАймак (млечен деликатес от Сърбия) плюс заквасена бългрска сметана. Ще споделя и конкретните количества: 400 г КАймак, 1 кофичка сметана (Боженци или Мегле),  собственоръчно изцедено кисело мляко от кофичка 800 г, 150 гр  маскарпоне. Имам на разположение и кофичка пълномаслено мляко, щото да регулирам гъстотата. Разбърквам това с миксер заедно с 1 - 1,5 ч.ч захар и 2-3 ванилии. Захарта може да се увеличи и намали, според вкуса на семейството.

За тая торта ползвам от "по-скъпите" тортени блатове - дебелшки и плътни,  а  не онези най-тънките,  с пенеста структура. И с тях става, ама не е същото. Желето се поема абсолютно без проблем, за изброеното количество сложих около 3/4 бурканче от детски храни. Никак не вреди на всеки блат да се полива по една супена лъжичка коняк (Плиска Х.О.). Сега слагам желе, но съм ползвал вишнев или сливов сироп - тоже неплохо. Ръся с неособено старателно стрити бисквити крема върху всеки блат, като най-много слагам връз последния. те са му и украсата. Посочените количества позволяват дебелината на крема между блатовете в момента на полагане да е около 1-1,5 см. Тя после намалява, но остава и дава красив растер при срязване. прави се за по малко от час, и е готова след 10-12 часа престой.

Днеска знам, че е сряда, защото вторник вечер ходя на едни чудесни образователни сказки. Знам, че е неделя, ако комшията отляво пече на скарата.. Електрическа скара. Той хубаво пече, но никога не я чисти ни най-малко, не я престъргва, забърсва, отръсква, абе нищичко.  Не я прибира, нито покрива. Обича риба. Държи скарата в една барака, и в останалите дни на седмицата котките я почистват, колкото могат, облизвайки я. Щом я запали, излиза сиво-син пушиляк, геенска смрад плъпва из махалата, но той е над тия неща. Специално си купува преоценена някаква полугранясала скумрия, дето лъха на гресьорка. Определено има небце тоя образ.

изобщо трябва да отделя повече време да ви разкажа за това създание и целия му род, за специфичните им хранителни, строителни, хигиенни и личностно семейни практики. Да поклюкаря,  простичко казано.

Последна редакция: ср, 25 яну 2017, 10:03 от Куркума

# 698
 Mr. Green чакаме

# 699
  • n/a
Из тия дни (като каза милорд за скумрията, та се сетих) вървим група хора
из софийски улици и се появява натрапчива миризма на пържена риба (от
някакво заведенийце, доста занемарено, направо клеясало). И един от на-
шите се провиква - я, замириса на Бургас  Mr. Green

# 700
  • SHOOT ME 10 $
Из тия дни (като каза милорд за скумрията, та се сетих) вървим група хора
из софийски улици и се появява натрапчива миризма на пържена риба (от
някакво заведенийце, доста занемарено, направо клеясало). И един от на-
шите се провиква - я, замириса на Бургас
 Mr. Green
Айде сега така ли ще си говорим...Ло нищо лично ,нали? Mr. Green
И в Бургас има хубави места,както и в София ,клеясали... Joy

# 701
мите, не подскачай като ощипана буля на всеки майтап де.
големи хора сме  Hug

ние сме любители на малките, както казва любимия образ "каубойски" кръчми.
и на суша и на море все сме така.
вървим си по малките улички, души той въздуха като ловджийско куче и като ти надуши целта се мятаме вътре, а там все капитани, адмирали, контраадмирали или най-малкото морския еквивалент на генералисимуси.
смучат мастика или водка и разказват за бури, оцеляване в малка лодка при над 9 бала буря, далдисване.... какво ли не
но основно за жени Wink ам аистински, не като мен, дето гледам лошо и не пия  Blush

# 702
  • SHOOT ME 10 $
Добри
Не виждаш ли емотиконите??? Не подскачам , отговарям на шегата! Не улавяш тона, какво да те правя... ooooh!

# 703
ЛоАн, двама мои любимци за теб  Mr. Green

Скрит текст:

Куркума, под сръбска сметана павлаци ли имаш предвид?
о-б-о-ж-а-в-а-м!
особено paprika u pavlaci - тача ги повече от плескавиците и почти колкото вешалиците  Heart Eyes
и както казват в кулинарния "окапах се", ама с к'во, не е ясно  Thinking

Добри, моят едно време ривьеше, че не пия, сега ривье, че пия - мъже! иди ги разбери  Crossing Arms

# 704
  • n/a
Пропуснах, защото си мислих, че е повече от очевидно, че репликата
беше изтръгната от дълбините на душата, с явно въжделение  Mr. Green
Напротив, Митко, съвсем лично си е, с най-добри чувства  Hug

мило момиче, благодаря за усмивките  Hug Да ти се връщат стократ.

Общи условия

Активация на акаунт