Задължително ли е здравното осигуряване?

• 29 192
  • 377
  •   1
Отговори
# 285
Платежното си е супер важно и достоверно. То при яки сделки и краен срок е достатъчно платежното, пък тя ше каже т'ва платежно нищо не означава. Значи банката издател за нея не означава абсолютно нищо.

# 286
Декларация 7 не се ли подава за това, че вече сама ще си плащате осигуровките? И всеки месец вече по 18,40 лв. Вие за възстановяване на права ли платихте, т.е. 60 вноски наведнъж?

Последна редакция: пт, 10 фев 2017, 17:27 от kristinia

# 287
Не ми казвай че веднъж загубил трябва да платиш всички вноски, а не всички минус 3.
И по примера на Булсатком и други фирми надяваме се няма "такса включване".

# 288
При загубени здравни права се плащат всички пропуснати вноски за последните 5 години. Т.е. плащат се вноски за максимум 60 месеца и за минимум 3. Ако сте пропуснали осигуровките си за една година трябва да платите 12, но в никакъв случай 60. За 60 месеца ще платите ако не сте осигирявани повече от 5 години, даже десет или двадесет.

# 289
И ако загубиш правата си с 6 вноски ще трябва цели 6 да внесеш?

# 290
Да. Когато загубиш правата си, трябва да внесеш всичко невнесено (до 60), а не всичко невнесено минус трите допустими.

# 291

Да, нормално.

# 292
Декларация 7 не се ли подава за това, че вече сама ще си плащате осигуровките? И всеки месец вече по 18,40 лв. Вие за възстановяване на права ли платихте, т.е. 60 вноски наведнъж?

Ако е въпрос към мен  newsm78 Точно така ! Главница + лихви .

# 293
Да, към теб беше питането ми. Чувала съм, че системата на НАП след 3-4 дни отразява, не знам защо е така бавно.

# 294
Оператора ми каза, че системата се актуализира по два пъти в седмицата ...е вторник и петък да е ...вече трябваше да виждам каквото трябва.  Макар че не било гаранция ,че ще се отрази толкова скорошно плащане  Sick Представете си Sad  И за целта имам платежно с 4 цифрена сума ....точно за такива спешни ситуации и  на гишето ми сервира това  ooooh!
Иначе съм записана при личен вече,  който е готов веднага да ми даде направление. Правят си каквото искат и това е . За капак и системата им изпуши ...едвали не престъпление извърших като си дръпнах номерчето.  ooooh!

# 295
Ти си платила на 8-ми. Парите са пристигнали по съответната сметка на 9-ти. Счетоводството на НОИ са разнесли сумата по партидата днес най-рано. Така че, ще се отрази със следващото актуализиране. Ако сумата не е разнесена още по партидата, ще се отрази с по-следващата актуализация.

Това е и отговорът на въпроса защо е толкова бавно. Всяка постъпила сума се осчетоводява към индивидуалната партида на лицето по отделно. В момента е период, в който се плащат заплати. Това нали се сещате колко осигуровки са за разнасяне? И като се добавят и такива на физически лица....Отнема време. По принцип, когато плащам осигуровки и подавам болнични си знам - най-рано след седмица ще са отразени. Няма как да стане от днес за утре.

# 296
  • София
Live_Love, две страници чета възмущението Ви, че не са Ви свършили работата на секундата, след като години наред сте била некоректна. И вероятно щяхте да продължите така, ако не Ви се налагаше да ползвате услуга, която е по-скъпа от четирицифрената сума, която сега сте платила. Хайде по-леко с емотиконите.

# 297
  • София
.... Представете си Sad  И за целта имам платежно с 4 цифрена сума ....точно за такива спешни ситуации и  на гишето ми сервира това  ooooh!
....
За да няма повече такива спешни ситуации, вноски се плащат всеки месец.
ZinaSt, вече е обяснила, че парите ще се видят другата седмица.

# 298

Да, нормално.
Никак даже.

Значи плащам в easypay 1 вноска (виждам си сумата в сайта на НАП) и се надявам до 25.02.2017 да я отразят като платена.

# 299
Live_Love, две страници чета възмущението Ви, че не са Ви свършили работата на секундата, след като години наред сте била некоректна. И вероятно щяхте да продължите така, ако не Ви се налагаше да ползвате услуга, която е по-скъпа от четирицифрената сума, която сега сте платила. Хайде по-леко с емотиконите.

Моля?  newsm78
Вие  там ли работите? Че ми държите такъв тон?
Коя/кой сте  Вие , че ще ми държите и сметка за иконите? И да нямам нужда от операция, дори и за 1 елементарен преглед ми трябва документ ....какво е значението?
А ако не съм била в страната и поради тази причина не съм плащала?  
Хайде Вие по-леко с излишните коментари!  
Плюс това е написано  (както споменах вече,  но късно видях) Че само с ПЛАТЕЖНО СА ДЛЪЖНИ ДА МИ ИЗВАДЯТ Удостоверение !
Заради такива коментари на тези на които им плащаме заплати от данъци сме в такова положение!  #Cussing out  Като не ми помагате с отг си трайте!

Зина, благодаря  Peace

Общи условия

Активация на акаунт