Работа, CV-та, HR-и, съвети - 56-та тема

• 48 564
  • 751
  •   1
Отговори
# 180
  • София
Ако изискванията са за средно, много е вероятно като се появят почти всички с висше и претенции все пак да изберат човек със средно.

# 181
myself3, била съм в кол център, но в никой от изброените. Все пак в нашия имаше доста голяма вероятност от агент да те повишат в нещо друго в рамките на година - година и половина. Имахме трейнър, аз също много исках да съм трейнър, но в крайна сметка предположиха, че съм по-подходяща за друг тип работа, който пак включваше припомняне по основните елементи на работа, така да го кажа, защото не беше трейнване от нулата. При нас трейнърът беше само на един на доста голям център и тръгнаха да избират нов, когато тя излезе в майчинство.
С това не знам доколкото ти помогнах, ама все някаква информация е  Laughing

# 182
Една позната работеше някога във фирма, където й казали, че избягвали да назначават хора с висше, защо били с повече претенции и си знаели правата... #Cussing out

# 183
Преди две години във Варна бях точно по това време без работа. Периодът е кофти според мен. Обяви, за които бях отличен кандидат, бяха пуснати отново след НГ, когато вече си бях намерила работа. Звъняха ми и по-старо кандидатстване точно от периода ноември-декември.
Dani, преразгледай си пак CV-то, ако си сигурна, че всичко е ОК, не се притеснявай толкова. Барманството можеш да го махнеш, но не е задължително. Ако имаш нужния опит, стаж или умения, няма да ти пречи. Peace

# 184
Аз и дадох идея да го махне, за да не става излишно дълго СВ-то. Но ако ще остане дупка, по-добре да не го маха. СВ-то трябва да е кратко, но и с всичката полезна за кандидастването ти, информация.

# 185
Понякога CVто не може да е кратко. И не е задължително изобщо да е такова.

Омръзнало ми е от СВта, които като ги погледна и нищо не ми говорят.
Само имена на фирми, колко време е бил човекът там на работа и длъжност. Но от длъжност в една организация, до същата на друга място може да има голяма разлика.
Идва човекът и като започне да обяснява какво е правил на работното си място...ами той изобщо няма опита, който очаквам и се търси.

# 186
Да, но е излишно СВ-то да се удължава с позиции, които нямат нищо общо с търсената, особено, ако не са там, за да запълват дупки.

# 187
Подкрепям,  че краткото CV предразполага да се прочете,  а не да се метне в кофата. Освен това е удачно под името на длъжността,  с 2-3 изречения (или подточки) да се опишат отговорностите и постиженията на това работно място. Без разливане в детайли,  защото " организиране на цялостния процес по......." говори достатъчно и няма нужда да пишем подробна длъжностна характеристика.
Добре поднесено то CV продава -това е факт.
Наскоро на фирмения имейл получихме кратко и стегнато писмо с прикачена автобиография.  Нямаше текущо обявена вакантна позиция. Бяхме пускали обяви преди месеци,  но така и не излезе подходящ кандидат. Случи се, че аз отворих пощата,  CV то ме грабна първо с оформление. Много елегантно,  на блед,  цветен фон. Но нищо крещящо. Никога не бях попадала на толкова кратка автобиография. При все това казваше много. Точно колкото да поискаш да видиш този човек и да го попиташ за още. Препратих на HR,  самата аз нямам общо с процеса на подбор. След ден случайно видях дамата да влиза във фирмата,  познах я от снимката. Въпреки, че не търсехме в момента човек я бяха поканили светкавично. Наеха я. Оказа се пълен въздух и я освободиха. Пряката и ръководителка сподели, че момичето нямало уменията,  описани в CV-то.  Явно откровено е излъгала. Когато пишеш,  че работиш с този и този софтуер и при сядане на компютъра не знаеш даже как да го отвориш,  всичко лъсва.  Но да се върна на първоначалната тема - добре написаното CV я продаде като топъл хляб. В конкретния случай девойката вероятно е платила на можещ човек да подготви всичко, включително е попреписала от LinkedIn профил на колеги, защото "уменията и" отговарях а на 100% на тази длъжност в нашата фирма.

# 188
Наскоро на фирмения имейл получихме кратко и стегнато писмо с прикачена автобиография.  Нямаше текущо обявена вакантна позиция. Бяхме пускали обяви преди месеци,  но така и не излезе подходящ кандидат. Случи се, че аз отворих пощата,  CV то ме грабна първо с оформление. Много елегантно,  на блед,  цветен фон. Но нищо крещящо. Никога не бях попадала на толкова кратка автобиография. При все това казваше много. Точно колкото да поискаш да видиш този човек и да го попиташ за още. Препратих на HR,  самата аз нямам общо с процеса на подбор. След ден случайно видях дамата да влиза във фирмата,  познах я от снимката. Въпреки, че не търсехме в момента човек я бяха поканили светкавично. Наеха я. Оказа се пълен въздух и я освободиха. Пряката и ръководителка сподели, че момичето нямало уменията,  описани в CV-то.  Явно откровено е излъгала. Когато пишеш,  че работиш с този и този софтуер и при сядане на компютъра не знаеш даже как да го отвориш,  всичко лъсва.  Но да се върна на първоначалната тема - добре написаното CV я продаде като топъл хляб. В конкретния случай девойката вероятно е платила на можещ човек да подготви всичко, включително е попреписала от LinkedIn профил на колеги, защото "уменията и" отговарях а на 100% на тази длъжност в нашата фирма.

Joy
Ами, вие ги подбирайте още по фона на CV-то и формата на веждите и брадичката от снимката, пък после нека реват работодателите, че нямало подготвени кадри и кандидатите за нищо не ставали. Ами, с такива HR-ри... Mr. Green

# 189
Аз съм си описала голяма част от задълженията. Сложила съм графа: "Основни дейности и отговорности" и съм дръпнала в булети голяма част от нещата. Мисля си, че е полезно за отсрещната страна, защото все пак аз кандидатствам за позиции съвсем оперативни. И има значение какви транзакции съм ползвала, какви са дейностите, които покривам. Иначе какво? Ако напиша само например "отдел Продажби" това би могло да значи и активен търговец, а аз не съм.
Прави ми впечатление, че винаги когато са ми се обаждали отсрещната страна са били съвсем добре подготвени какво точно правя.
За съжаление с този липсващ английски при мен...

# 190

Joy
Ами, вие ги подбирайте още по фона на CV-то и формата на веждите и брадичката от снимката, пък после нека реват работодателите, че нямало подготвени кадри и кандидатите за нищо не ставали. Ами, с такива HR-ри... Mr. Green
Не ги избират по фона на CV -то, а казах,  че прави впечатление и се откроява пред стандартните формати.  Другото е твой неуместен опит за духовитост.
Всеки може да излъже,  че има познания по това или онова. В случая дамата имаше дипломи по специалността,  стаж в същия бранш и на същите отговорности. Истината лъсна още първите дни и я отпратиха. Вероятно се е осигурявала заради майчинство във въпросната фирма.

# 191
Какво пишете в полето за кандидастване в джобса - нещо стегнато и кратичко, но е хубаво да има нещо, нали?

# 192
Аз не пиша нищо.

# 193
И аз не пиша нищо вече, преди слагах някой и друг ред, но вече не, нали добавям и мотивационно! Аз пък друго да попитам HR... Преди снимката ми беше част от CV, сега съм си сложила снимка на самия профил в jobs и я махнах от CV, че иначе CV-то става много тежко. Според вас ок ли е или трябва да има снимка и в CV?

Последна редакция: нд, 04 дек 2016, 02:20 от myself3

# 194
Присъединявам се към питането на myself Peace

Общи условия

Активация на акаунт