Работа, CV-та, HR-и, съвети - 56-та тема

• 48 539
  • 751
  •   1
Отговори
# 600
  • София
Стана ми интересни и влезнах да им видя обявите. Това есе дето ги искат ми се струва безумно.

# 601
Проверяват възможностите за писане преди самото интервю, предполагам.
След нещата, които съм виждала от кандидати, ми се струва даже разумно. Laughing

# 602
Да, след като се позачетох как протичат интервютата, няколко неща ми се сториха доста странни. Явно провеждат еднотипни тестове за всички позиции и затова се налага да се пишат есета, да се опитваш да продаваш разни неща и т.н., дори за позиции, за които не е нужно да можеш да правиш това (като програмисти и разработчици, например). Но това си техният избор за подбор, колкото и за мен да е непонятен, и човек винаги може да откаже да участва.

# 603
.

Последна редакция: пн, 09 яну 2017, 13:21 от Аktivity

# 604
Аktivity, моето лично мнение е, че зависи от позицията за която се кандидатства.
Млад човек, току що завършил, работодателите предпочитат от гледна точка на това, че спокойно могат да му плащат по-малко. Именно защото няма стаж и опит.
Както и че могат да го обучат спрямо своите схващания и разбирания и т.н.

Човек, работил нещо преди 15г. и за 6месеца...горе-долу може да се приравни спокойно към първата категория. Т.е. хората без опит.

# 605
Аз съм писала есе за Тайтън Гейт, а рекламите който иа за тях ми се струват прекалени  Mr. Green

# 606
.

Последна редакция: пн, 09 яну 2017, 13:22 от Аktivity

# 607
Активити, ако нямат специално изискване за опит и колко точно да е, имаш шансове колкото другите.
Ако ще носиш лично документи, опитай да си уговориш предварително среща.
Все пак служителите HR си имат достатъчно задължения и понякога подобни непредвидени срещи може доста да ги подразнят.

# 608
.

# 609
Откриваш служибен телефон на фирмата и молиш да те свържат с HR.
Ако нямат, ще попиташ къзе се приемат документи за работа.
Молба и др. подобни не са нужни, но е добре.да напишеш за каква.позиция кандидатстваш.

# 610
.

# 611
В мотивационното писмо се пише за каква длъжност се кандидатства.

# 612
  • София

А къде да го напиша това за каква позиция кандидатствам?
40 годишна, със стар стаж и без сегашен опит. Ами тя, милата дори не знае как да си уговори среща, как да напише за какво кандидатства. Но пък напористо ми подскача пред очите.
Ами дори и да и погледна документите веднага ще съм нясно - дамата ще иска реални осигуровки, работно време до 17.00 ч, ще ползва болнични за всеки сопол на детето или просто да си почине. а сме я натоварили с работа - ще се фръцне и напусне, нали милото осигурява семейството.
Не, благодаря - ако съм средностатистически работодател документите веднага ще заминат в кръглата папка. Хич няма да си губя времето за интервю. Бих предпочела или кандидат без опит, или някой пред пенсия. Те поне има какво да губят и ще се стараят.
Хубавото е, че не се занимавам с подбор на персонал.
Иначе е много хубаво да те окуражават тук....

# 613
  • София
Даааа, хубаво е, че не се занимаваш с подпбор на кадри, че с това мислене.........
Аз имам две деца, но не взимам болничен за всеки сопол или да си почина, за разлика от 20-годишните ми колеги. Току-що завършили, нямат никакви трудови навици и си взимат болнични като препият или лятото да ходя на море.................. ooooh!

# 614
дамата ще иска реални осигуровки

Това нещо лошо ли е или???  Shocked

Общи условия

Активация на акаунт