Работа, CV-та, HR-и, съвети - 56-та тема

• 48 526
  • 751
  •   1
Отговори
# 615
  • София
Много си е хубаво реалното осигуряване.
Но повечето гаражни работодателчета гледат да си го спестят.
Въпреки всичко много нереално ми се вижда кандидат-работник да не знае как да си уреди среща, как да подаде документ, как да отпебелжи за каква позиция кандидатства. Ами това са елементарни неща, ако не ги знаеш какво си правил 15 години?

# 616

Аз бих казала задължително.
А дали ще ги дадат, зависи и от кандидата.

# 617

Човек, работил нещо преди 15г. и за 6месеца...горе-долу може да се приравни спокойно към първата категория. Т.е. хората без опит.

Значи би трябвало да съм подходяща за всички позиции изискващи тази специалност и недържащи на предишен опит и стаж Rolling Eyes

Тъй като смятам да подавам документи лично на място и ще имам контак с човек от човешки ресурси да речем, където да си оставя автобиографията какво ще ме посъветвате??

Не бих казала, че си автоматично подходяща за всички позиции, които не изискват стаж. Самият факт, че имаш друг опит и 15 години си работила (но друго), вече те прави различен кандидат от току-що завършилите без опит. Ако екипът е по-скоро от 25 годишни, може да преценят, че просто няма да се впишеш например. И като цяло, кандидат на 35-40 без опит по конкретната позиция, няма нищо общо с кандидат на 25, без никакъв опит. За позиции, неизискващи опит,втория тип кандидати са предпочитани.

Не те обезкуражавам. Просто е добре да гледаш реалистично.

Колкото до личното носене на документи, не знам от кога ти е опита, но това не е препоръчителен подход. Ако няма действаща обява, никой вече не съхранява хартиени CV-та. А ако има - по-скоро се очаква да си спазиш реда за кандидатстване, посочен в обявата. Т.е. да кандидатстваш по електронен път.

HR-ите също си имат графици за деня и някой да се появи ей така, защото е решил да ти разказва себе си, кандидатствайки за позиция, каквато няма обявена - това е доста натоварващо. Евентуално, ако имаш предварително уговорена среща, но според мен по-скоро ще ти отказват да ти насрочват такива срещи и ще ти казват да си пратиш документите по електронен път. Специално тези, които се занимават с подбор, се срещат с куп хора всеки ден. Това е натоварващо. Една допълнителна среща, пък на всичкото отгоре несъгласувана предварително, по-скоро може да подразни.

# 618
Ако няма действаща обява, никой вече не съхранява хартиени CV-та.

Аз преди година бях си занесла така СВ в Кауфланд (без да е имало обява) от отчаяние и ми се обадиха за интервю за касиер Grinning

# 619
  • София

Аз преди година бях си занесла така СВ в Кауфланд (без да е имало обява) от отчаяние и ми се обадиха за интервю за касиер Grinning

В случай мисля, че по-скоро изключението потвърждава правилото.

А по казуса-смятам, че 6 месечен опит отпреди 15 години никой няма да зачете.

# 620
ZinaSt, отново е права. Simple Smile

Среща може и да не и откажат, но е много вероятно ако няма обявена позиция.

# 621

За касиер във верига или продавач в квартален магазин и изобщо ниско квалифицирани позиции с голямо текучество - това е ОК като подход. Аз останах с впечатление, че е за друг тип позиция.

# 622
Не знам, аз просто отговарям на твоя коментар. Активити не я чета.

# 623
  • София
Някой може ли да ми даде повече информация или примерни тестове по счетоводство на английски?
Благодаря!

# 624
Но повечето гаражни работодателчета гледат да си го спестят.
Въпреки всичко много нереално ми се вижда кандидат-работник да не знае как да си уреди среща, как да подаде документ, как да отпебелжи за каква позиция кандидатства. Ами това са елементарни неща, ако не ги знаеш какво си правил 15 години?

Може 15 години да е работила на едно и също работно място и да не и се е налагало смяна на работата. И от там да и липсват специални познания за кандидатстване.
Но дали има шанс с опит от 6 месеца преди 15 години може да се каже едва след като разберем позициите, за които кандидатства и дали има поне някакво частично припокриване между тях. Примерно при нас е кандидатсвала току-що завършила -  задочно икономика медицинска сестра с натрупан доста голям опит като такава и кандидатства за счетоводител. Никакво припокриване в опита.
Пък и 6 месеца не са кой знае какъв стаж, дори и да не е преди 15 години. Ако  го беше работила това 2,3 или 5 години може би нещата щяха да са по-различни.

# 625
  • София
С 2 думи активно да търси връзки за да я назначат на харесаната позиция.
Тогава няма необходимост от стаж, опит и понякога и от документи.
Да, да знам, че вече така не се прави...

# 626
Къде ги тези връзки?!?
....и аз ще си поръчам! Mr. Green

# 627
  • София
не предлагат това работно време което търся,въпреки че аз знам че имат такива позиции,но явно за свои хора..

Потребителката разполага с вътрешна информация.
Да включи тежката артилерия и няма да и искат дори СВ.

# 628
На една конкретна потребителка не смятам изобщо да отговарям на каквото и да било.

Последна редакция: пн, 09 яну 2017, 16:38 от Аktivity

# 629
На една конкретна потребителка не смятам изобщо да отговарям на каквото и да било.
На всички които взеха отношение по моя въпрос-търся си работа като мед.сестра/акушерка,специалността ми е акушерка.Работила съм в аптека като пом.фармацевт и основния ми стаж е по тази специалност.
Като Акушерка съм работила 6 месеца в болница както казах преди 15 години-извършвала съм всички манипулации които се изискват от Акушерката.Но преди 15 години.Мисля, че ще си ги припомня бързо,въпреки че е минало време.
Идеята ми беше да подавам в здравни заведения,болници ,поликниники на място.Но аз имам изискване за работно време.Поради тази причина реших да търся по първата си специалност работа защото това работно време което търся не е възможно при втората ми специалност.
И двете ми специалности както се вижда са в една сфера.Нямам проблем още утре да започна в аптека.Въпросът е че не ме устройва работното време,и дори да си уговоря каквото на мен ми е удобно,пак не ме устройва защото това е временен вариант.

Ааа, сега се сетих. Ти беше онази с изискванията за работното време, която набързо обяви за експлоататор един работодател, за който споменах.

Миии, забравя се. Добре че личните събощения имат архив.

Също беше и тази, която публикова личната ни кореспонденция тук, без да го е съгласувала....

Това не знам за мен ли е или за celika, щото ти тогава ни нареди всичките тук. Но и на мен няма нужда да ми отговаряш.

Така е, като не съм злопаметна и ги забравям тия неща, в един момент се оказва, че давам съвети на хора, чието поведение съм приела за недопустимо грубо....  ooooh!

Общи условия

Активация на акаунт