Ноември 2016 - Тема 1

• 51 787
  • 697
  •   1
Отговори
# 600
  • Някъде в Матрицата
Тези дни, докато времето беше твърде хубаво за март, бяхме кажи речи по цял ден навън. Дотолкова, че аз вчера слънчасах. Като се прибрах бях направо грохнала. Едвам се добрах до леглото и се тръшнах. Момичето ми заспа в синхрон с мен. Не ме е безпокоила. Днес вече съм по-добре. Въпреки вятъра, който подухваше, пак направихме една разходка. Завих я с дъждобрана, така че на бубчето му беше ОК.

# 601
  • Бургас
Момичета, какви слънцезащитни кремчета ще ползвате за бебоците? В чуденка съм какъв да взема  newsm78

# 602
  • Някъде в Матрицата
Аз все още не съм я мазала с никакъв. Старая се да я крия от слънцето. Но по-нататък мисля с 30 фактор. Все още не знам към коя марка ще се насоча. 50ти ми е много мазен и после се отмива по-трудно.

# 603
Този взех, макар че още не сме го използвали. Био продукт е, дано е ефикасен.

http://www.bjobj.com/en/lines/sun/baby-solar-cream-high-protection-spf-30

# 604
Bioderma за бебета, май е 50 фактор, но според педиатърката, до 6 месец не се излагали на пряка слънчева светлина, още не съм го мазала, все е на сянка в количката.

Да ви кажа, много ми е криво и съм на тръни, нещо не наддаде малкия между трети и четвърти месец, обиколката на главата май и тя. Пак сме на преглед, началото на април.. да видим.

Гледам таблици, ама сме в долната граница Sad

# 605
Bioderma за бебета, май е 50 фактор, но според педиатърката, до 6 месец не се излагали на пряка слънчева светлина, още не съм го мазала, все е на сянка в количката.

Да ви кажа, много ми е криво и съм на тръни, нещо не наддаде малкия между трети и четвърти месец, обиколката на главата май и тя. Пак сме на преглед, началото на април.. да видим.

Гледам таблици, ама сме в долната граница Sad

Аз купих защитен крем на бочко, водят го за всички сезони, но не съм го мазала още.

Помбер, не се притеснявай. Всяко дете е индивидуално и е трудно да се определи таблица със "стандарти". Стига детето да е спокойно и весело, според мен няма проблем. Simple Smile

# 606
Добро утро момичета. Само аз ли не спя. Моята Ема е температура за пръв път и леко се паникьосах. А ЛЛ е утре чак следобяд. Ще се побъркам от притеснение, че и детето плака жално цяла вечер и не можеше да заспи. Дадох й Панадол и водичка. Абе мъка е детето да не се чувства добре и да се чудиш как да му помогнеш

# 607
  • Шумен
Здравейте, момичета. Да се отчета, че отдавна не съм писала - вчера бяхме на консултация, 7900 гр., 66 см. Порастнали сме 4 см, на това отдавам че последните дни спи много шушата - 14 - 15 - 16 часа на денонощие. Биха ни и последните ваксини, следващите на годинка.
На 3 април навършва 5 месеца и ще почваме захранването.
В петък отиваме в Пловдив при моите родители, да й се нарадват, че не са я виждали откакто се роди. Ще падне голямо глезене, надявам се и аз да "намажа" 😁
На болните бебчета пожелавам бързо да оздравяват!

# 608
Siberia9, нашите са на една и съща дата.
Обаче моят сега е в някакъв кисел период, почна да захитрява и ме следи с поглед и ако изляза от стята, мрън-мрън.  Rolling Eyes  Twisted Evil

# 609
  • Шумен
Помбер, и ние бяхме киселяци, около две седмици всеки следобед беше ужас някъв, но отмина. Чакам следващия 😁 . Сега сме в златен - седи сама по 15-20 минути, приспива се сама повечето пъти, даже ме " удря" по ръката ако я галя да я приспивам, един вид махай се, мога и сама  hahaha

# 610
Започвам да си мисля, че тук сме само мами с по две деца и затова нямаме време да пишем.  Simple Smile

Всички у дома спят и реших да си отделя едни 15 минути за мен.  Whistling

Хайде на отчет, как са болните бебчета?  Rolling Eyes

При нас няма нищо ново. Другата седмица ще я водя при педито да видим дали сме започнали да наддаваме повече, ако ли не, сигурно ще захранваме. Вие захранихте ли? Как и хареса ли им на бебчетата, това което дадохте? Ние предполагам ще започнем с картоф или кашичка. Ако е кашичка ми се иска аз да си я правя, дано има рецепти в нета. Иначe като давам зеленчуци, няма да смесвам с кърма (тя АМ не е пила) нека да свиква с вкусовете. Вода също не съм давала до сега и ще трябва да въведа и нея.  Grinning  В началото мисля да давам само био зеленчуци или поне тези, които имат най-високо съдържание на нитрати да са био.

Толкова бавно се точи темата и се надявам да не се повтарям.  Joy

# 611
  • Казанлък
Лара, аз по едно време имах чувството, че сама си пиша и за това поспрях, иначе чета, не, че има и за четене де.
 Болничките да оздравяват! Много ми е мъчно! При нас баткото ПАК го чух да кашля.....направооо не знам какво се случи с това дете.  Sad
 При нас - след няколко дни ще стане на 4 месеца. Най-малката, рано е още за захранване, но и аз се вълнувам по темата. Иначе, по цял ден сме на вън. От 12 до 17 и 30 .Кърмя излизам, после след обяд към 15ч кърмя в една пробна в магазина на една много близка дружка и така. Прегръдки на всички и пак болничките да се оправят миличките! А да и момичета снощи ако знаете какъв рев се дра, направо без въздух оставаше и много време рееев истеричен. Направо се стреснах. Дали корема я е заболял? Как мислите? Такава истерия не е била... newsm78

# 612
Как сте в тия жеги, аз направо бос го държа.
Пиша повече в октомврийската група, че тук сами си пишем две-три  Grinning

Както писах нещо е във фаза малкия, киселяк, май е скок на растежа, в понеделник е на консултация и ще ми кажат мерки и теглилки.

Вече искам да почва захранването, вие как планирате, ще правите домашни или готови?
Много се чудя за една, две .. лъжички да пасирам, варя, ама ще видим newsm78

# 613
  • Бургас
Ние вече сме добре, оздравяхме  Praynig На 1 април Тео става на 5м. и мислех да почвам захранване, но ще изчакаме още малко, предвид че беше болен. Предстояха и в началото на април последните ваксини, но ще е към края на месеца стига да е здрав. Беше отслабнал малко и не беше качил нищо този месец, ще видим след Великден на консултацията дали е качил.
Момичета, по колко мл мляко ядат бебчетата ви и най-вече тези на АМ? И през какъв интервал от време? Аз давам по 150мл АМ HIPP през 2.30 3 часа. Но като чувам познати, дават на двумесечни бебета по 120 150?! Мисля, че давам колкото трябва, аз се ориентирвам по Тео, но ми се струва, че понякога не му стигат  newsm78

# 614
Kofichka, след като давах дози по съвет на педиатрите и детето ми наддаде само 200 грама за цял месец, реших да се водя по детето. Оказа се, че моето яде "по кутията" порциите, които са огромни, според педиатрите. През 4 часа, 180-200 мл, като не повръща, не реве след като приключи (HIPP Combiotic HA) и е спокоен след хранене. Изхожда се всеки ден.
Явно му е било малко, защото правеше паузи от 1, 2, дори 3  дни с изхождането, увеличих дозата и вече е всеки ден. Това ми е критерий, че му е достатъчно.

Общи условия

Активация на акаунт