Ноември 2016 - Тема 1

• 51 789
  • 697
  •   1
Отговори
# 585
Здравейте, мами! Само ви чета, че нещо не мога да се оправя с времето за повече.
viki23, надявам се кашлицата ви да отшумява.
Ние миналата седмица два дни кашляхме повечко, но тъкмо се наканих да ходим на педиатър, то малкият мъж не се изкашля повече.
На вчера станахме на 4 месеца Simple Smile на 23.03 сме на преглед и ваксина, та ще видя какво ще каже педиатърката. Сериозно се замислям, попрочетох доста теми.
Обърнахме се няколко пъти и до там. Ръцете гледат да са в устата само. Другата седмица мисля да се обадя за водна гимнастика в басейна при Бизнес парка, защото домашната гимнастика я спряхме - само рев..
Голям рев е, ако на вечеря не е седнал в столчето за кола (поставено на малка масичка) до масата ни за хранене - трябва да седи и да зяпа някой в устата. Иска да седи, придържам гръбчето и го държа така докато се отпусне, след това го слагам да легне. Общо взето само да има някой да го държи и той да се опитва да намери опора. Имам чувството, че си умира да ме рита в корема, точно над разреза от секциото.
Една питанка към мамите със секцио - вашите кореми, в областта над секциото, усещате  ли ги като изтръпнали?
И да се похваля, че няма на кого, освен на вас (само мамите могат да оценят) - началото на месеца с таткото отидохме за 2 дни в Сърбия и се наспахме - по 14 часа сън на денонощие Simple Smile

# 586
diotimma, кой басейн, Spark ли?

# 587
Да. Няколко познати с дечица, вече на 1 - 2 години , ме посъветваха да ходим на водна гимнастика там. Също така се консултирах и с педиатър по въпроса. А и с годините искам да му създам навик за спорт, тъй като такъв при мен и таткото липсва и виждаме/усещаме минусите на застоя. При раждането имахме малко проблеми с дробчетата, та това е и друга причина.

# 588
Да. Няколко познати с дечица, вече на 1 - 2 години , ме посъветваха да ходим на водна гимнастика там. Също така се консултирах и с педиатър по въпроса. А и с годините искам да му създам навик за спорт, тъй като такъв при мен и таткото липсва и виждаме/усещаме минусите на застоя. При раждането имахме малко проблеми с дробчетата, та това е и друга причина.

Super, пиши как е, аз само се притеснявам, че моя е с чувствителна кожа и не знам водата в басейн как ще му се отрази, но съм много ЗА!

# 589
  • Бургас
Здравейте момичета, отдавна не съм писала. Топченцето на главичката се оказа костичка на мозъка, нямало нищо страшно. Най-вероятно в корема ми е бил на тази страна и затова му е по изпъкнало там. Обаче Тео е болен. С пневмония. В болница сме от 5 дена. Вече не издържам, все го дупчат и сърцето ми се къса, че е подложен на такава болка. Пазете си децата и не давайте на всеки да ги целуват и пипат. Всеки може да носи вирус без да е болен (при нас така се получи).  После е много тежко да слушаш и виждаш как детето ти пищи от болка   Cry

# 590
  • Рим
Здравейте! Не съм писала от толкова отдавна... Как сте, мами и бебоци?

Кофичка, радвам се, че притесненията за главичката се оказаха напразни! Много съжалявам за тази пневмония  Cry Дано скоро всичко да е минало  Praynig

Ние сме добре. В петък бяхме на месечния преглед и Елена е в цветуща форма - на 4 месеца и десетина дена тежи 7100гр и е 61см на дължина  Laughing Макар че е пухкавелка, е много подвижна и се обръща от корем на гръб и, с малко помощ, обратно. Обича да лежи по корем и тогава "четем" книжка или й пускам музика на гимнастиката и тя гледа лампичките.

Продължаваме с изключителното кърмене, подкрепени и от педиатърката. За захранване ще мислим като навърши 6 месеца. Общо взето, яде на 3 часа, нощем поне веднъж се буди да цока. Голямото предизвикателство си остава заспиването - изключително трудно се приспива,дори когато има нужда. Заспива, когато излезем с количката, но вкъщи е невъзможна мисия! Споделете опит, ако има и други труднозаспиващи!  ooooh!

# 591
Здравейте и от мен...Не съм писала цяла вечност..Джо Джо от както е роден всеки месец е на антибиотик..Сега пак хремав...Обръщам се към вас..Моля за съвет и помощ..От известно време не спи и не яде..Днес има само 140  гр за целия ден..Иска само кърма ,АМ не го иска...А вчера например има само 30 мин сън за 14 часа...Нощно време спи с гърдата ми в уста и силно притиснат от мен...Ако не не спи..4 месеца и половина...Лявото зъбче е почти готово..Бели и подути са..Кажете какво да правя...

# 592
  • Казанлък
Kofichka, дръж се мила! Ще мине този ужас и ще го забравите. Ще си се приберете в къщи здравички, без повече да го боли бебчо.
 Мамапак, консултирай се с лекар. Въпреки, че може и тези зъбки да го тормозят.

Последна редакция: нд, 19 мар 2017, 22:36 от viki gudi

# 593
  • Рим
Мамапак, твърде е възможно е да са зъбите! Елена също денем често яде по-малко сега, а вечер/нощем наваксва. Венците й белеят и зъбките се напипват.

Дали не е някакъв вид кърмаческа стачка?

Ти защо се налага да му даваш АМ? Прощавай, ако си споделяла, пропуснала съм! Иначе, понеже помня, че си в Италия и ти, относно храненето и съответните проблеми нямаш ли наблизо консулторио фамилиаре? В нашия квартал има страхотна акушерка, която много помага на майки с трудности и може да се ходи при нея поне веднъж седмично. Разбира се, педиатърът сигурно ще знае какво да те посъветва. Пиши!

# 594
И аз да се включа, че последно време все са ми заети ръцете и само ви чета.  Simple Smile
Моята бебка вечер е доста нервничка и трудно заспива. Поне като заспи не се събужда и ме оставя да се наспя. Вечер гледам да не правя големи паузи, че нали уж сме наддавали малко. Понякога се успивам де.  Embarassed Скоро ще сме на преглед, дано педито остане доволна, че иначе сигурно ще се захранваме с кашичка. Нямам никакво желание. Така ми е добре, като огладнее вадя гърдата и готово.  Mr. Green

При нас времето тотално се побърка. Слагам завивки, махам завивки, пускам радиатори, спирам радиатори, слагам къс ръкав, слагам дълъг ръкав. Днес 25 градуса, в сряда 13, че и сняг малко по-на север.  ooooh!

За бебчетата, които не искат да ядат, в групата има две мами, които са се видели в чудо. Бебоците искат вода и нищо друго, за това внимавайте с водата.  Naughty

Kofichka
бързо оздравяване!  Hug

Малко набързо нахвърлих нещата, но все пак е 3:26. Колко е хубаво у дома да е тихо.  Flutter

# 595
  • Бургас
Здравейте мами. Вчера се прибрахме най-накрая от тая болница. Тео е по-добре, на Аугментин сме още седмица. Обаче ту си изява всичко, ту оставя по 30-50гр. И много интересно се получи: на втория ден от престоя в болницата Тео спря да реве. Реве само когато му се спи, когато е гладен и когато му падне бибата от устата. И продължава да е така. Почти не се криви, все едно не е мойто дете. Преди да се разболее, почти не давах бибка и много ревеше, а в болницата нон-стоп с нея и само кротува и се смее. Почвам да се притеснявам защо така рязко се промени?!  newsm78

# 596
Мамапак, твърде е възможно е да са зъбите! Елена също денем често яде по-малко сега, а вечер/нощем наваксва. Венците й белеят и зъбките се напипват.

Дали не е някакъв вид кърмаческа стачка?

Ти защо се налага да му даваш АМ? Прощавай, ако си споделяла, пропуснала съм! Иначе, понеже помня, че си в Италия и ти, относно храненето и съответните проблеми нямаш ли наблизо консулторио фамилиаре? В нашия квартал има страхотна акушерка, която много помага на майки с трудности и може да се ходи при нея поне веднъж седмично. Разбира се, педиатърът сигурно ще знае какво да те посъветва. Пиши!
Здравей ,,имам консулторио да..Там си ходя ,но явно има друг проблем..Преди малко минхме на преглед..Според доттито има инфекция на пикочните пътища..И кза да започваме със захранването ,щом като не иска млякото...Но това не спане, не ядене ,ще видим на къде ще избие...

# 597
  • Рим
mammapak, дано откриете причината и разрешите проблема! А вие изследвали ли сте урина? В смисъл, от там ли прави заключения докторът? Стискам палци за бързо влизане във форма!

За неспането няма да подхващам, че и аз съм в един вид безизходица с този сън, да му се не види!  Whistling При нас основният проблем е заспиването - противопоставя му се с всичките си сили! #Cussing out

Хайде, на всички болнички пожелавам скоро да са на шест!  Hug Hug Hug

# 598
здравей те момичета болни сме на антибиотик с диагноза бронхит и зачервено гърло преди 8 дни пихме пак антибиотик заради червено гърло и сега пак изписаха ни панцеф дано да се оправи вече от 20 дни кашля и все нищо му нямало а сега чуха вече хрипове и така нямаме температура весели сме но си кашляме и кърмата ми намаля сигурно от притеснение вече и се дохранваме с АМ аптамил .Пазете си бебетата че из не знам от къде го хвана имаме голяма кака ходи на градина тя сега е здрава и така хубав ден на всички  Simple Smile

# 599
Ех, тези болести! Нямат свършване. Бързо оздравяване!   Hug

При нас както беше лято (27º), за 4 дни времето се развали до толкова, че вчера валя сняг.   Shocked
А това е голяма рядкост тук. Щом каката за първи път вижда.  Всичко на всичко трая 2-3 часа. ММ докато се прибере нямаше и следа от снега. Добре, че направих малко снимки иначе нямаше да ми повярва.  Simple Smile Още малко да устискаме за хубавото време. Не смея да влизам с бебето никъде ако не се налага. Добре, че започнах да взимам каката от детска, че да започна да излизам всеки ден. Добре ми се отразява това раздвижване, не че в къщи се спирам, но забелязах, че спрях да качвам килограми. Лошото е, че сега съвсем нямам време за нищо.  Sad

Общи условия

Активация на акаунт