Ноември 2016 - Тема 1

• 51 791
  • 697
  •   1
Отговори
# 570
Честит 8-и март и от мен. Бъдете здрави, щастливи и обичани.

Днес бяхме за втора порция ваксинки. Аз давах само Био Гайа и го спрях преди една седмица.
За захранването мисля да поизчакам още малко.
Момичета, кога мислите да сменяте легналия кош на количката?

# 571
  • Бургас
Честит празник мили мами!  bouquet
Такааа... Тео си държи главичката вече, по корем не обича много - като риба на сухо е.  Mr. Green Ваксините ги прие сравнително леко, по принцип е много ревлив, така че не видях разлика. Продължава да спи при нас, не иска в кошарата, като види че ме няма и рееев. Вече не обича да го приспиваме на ръце, слагам го на една страна на леглото, държа бибата с ръка (изпуска я), стиска ми ръцете, тупкам го по дупето и шъткам   Laughing Вечер заспива към 20-21, събужда се към 4-5, давам водичка и заспива, и към 7-8  вече е кукуряк.
За захранването - към 5 месец ще го почнем.
А количката ми беше голям филм. Винаги ревеше в нея ако не спи, и не смеех сама да изляза с нея. В края на февруари сложихме летния кош, защото гръбчето се регулира и го направих на следващата степен след изцяло легнало положение (като кошче за кола). И сега е рахат - човека просто иска да клюкари  Mr. Green Приятен празник!  bouquet

# 572
А масажи правите ли?
Аз само гледам някакви клипчета на спокойни бебета как ги масажират, моето е яко рев след баня.
Вярно че тогава са всички процедури, уши, нос, мазане... ама е такова дране, че хич не ми е до масажи. Shocked

# 573
  • Казанлък
 Помбер, утре записах час, да си я види педито. Няма какво да го мисля. Май май ще излезе с някаква нежна и сухичка кожа моята девойка. Купих днес скъпичка козметика, пък да видим.
 По останалите въпроси - зъби -не, от както я похвалих, че се обръща не го е правила повече. Предстоят ни вторите ваксини на 21. Ако имам кърма живот и здраве мисля след 3месеца(демек на 6) да я захраня. Може и месец по-рано, защото ми се ходи на сватба, та да я оставя на някоя баба.
 За коликите всичко на всичко съм изразходила 1 шише еспумизан,1 био гайа и половин колийф. Отдавна спрях да й давам. И нямаше никаква разлика според мен. Не знам внушавам ли си, но сякаш само от както започнах био гайата видях разлика, а са удобни, защото се дават веднъж на ден.
 За количката - и нашия летен кош има легнала позиция и аз се чудя. Ама като цяло е малка за стоене облегната. И последно масажите - правя и аз не знам какво ама я щипя, мачкам, търкам задължително след баня. Опитвам се да й раздвижа кръвта из цялото тяло. Според мен й е кофти все да лежи.
 Дълго стана ама да ви кажа какво я направихме милата - до сега я къпахме с мустела, но нали ви казах, кожата й нещо суха ми стои на места и взех днес специално такова олио за баня за суха кожа...НО то явно лютяло на очичките. Така се разпищя горкото.

# 574
  • Бургас
Момичета, имам притеснение.  Confused Преди 2-3 седмици забелязахме зачервяване на лявото слепоочие на Тео, предполагам се е ударил (редовно си блъска главата в нас от въртене)... Тогава плачеше, така че незнам дали го е заболяло или просто си ревеше както винаги. От тогава има някъкво топченце, не се вижда ако не се загледаш, но се усеща на пипане. Преди това не съм забелязвала да е там. Обадих се на педиатърката, каза да не се притеснявам, най-вероятно било някакъв лимфен възел и да изчакам консултацията другия месец, да не ходя сега, тогава щяла да го види. Ама аз умирам от притеснение. Чета в нета какви ли не страхотий, голям филм ми е. И има ли изобщо лимфни възли на слепоочието?! Някоя от вас ако се е сблъсквала или знае нещо по въпроса да сподели. Незнам как ще устискам до другата консултация. Толкова се притеснявам за мишчицата ни...  Cry

Последна редакция: пт, 10 мар 2017, 14:49 от Kofichka

# 575
  • Шумен
Кофичка, заведи го на друг лекар да го види и да избегнеш притесненията. Лимфен възел на слепоочието не знам да има, ама и не разбирам много.
Главата и ние вече я държим по-уверено, даже пуска по някоя усмивка като е по корем преди да се умори. Смяната на памперса и обличането преди ядене е ад, докато закопчея всякаквите там копченца вече врещим и тресем нервно ръце. Като види шишето се успокоява и дори започна да го хваща  Mr. Green
Май сме в скок - два следбеда подред сме супер криви, чак вечерта се успокоява, но пък нощес спи доволно. Танту за кукуригу 😁

# 576
  • Казанлък
 Kofichka, представям си как се тревожиш! Успокой се! Сигурно не си го забелязала преди това.
 На твое място аз също щях да го мисля, за това споед мен звънни да педито и й кажи, че просто наистина се притесняваш и искаш да го види.

# 577
Кофичке, няма какво да го мислиш, отивай при някой добър частен педиатър. Сто процента е нещо нормално, но колкото и да те успокояваме, ти все ще се притесняваш. Та отивай на педиатър, пък и две педиатэрски мнения са по-добри от едно.

# 578
  • Бургас
Благодаря ви момичета за съпричасността. Цял ден за това мисля, плача си, в голям филм съм се вкарала.  Cry Всички ми казват "няма страшно, не се притеснявай" ... Е как да не се притеснявам, това е детенцето ми. В понеделник сме на лекар и ще видим baby_neutral

# 579

Kofichka, спокойно, добре си направила, че си записала час, сигурно е нещо козметично, стискам палци!

# 580
как сте момичета нашето бебе е болно от преди 10 дни леко се изкашляше само сутрин кашлицата стана по сериозна и ми изписаха антибиотик и има зачервено гърло от четвъртък сме на антибиотика но кашля още и от антибиотика имаме и разстройство утре сме на лекар пак да видим   newsm78
лека нощ от мен  Simple Smile

# 581
  • Шумен
Viki23, а каква диагноза ви поставиха? Пробиотик дадоха ли?
Бързо оздравяване ви пожелавам.
Помбер, аз масажи не правя, след къпане баща й хубаво я разтрива докато я маже с олио, хем я загрява доста. Явно й харесва, защото мълчи.
Обръщат ли се вашите бебчета от корем по гръб? Рада още не е, клатушка се леко на една страна ако й поставя едната ръка по- напред, но не може още да се обърне.
Хубав ден на всички  Hug

# 582
диагноза никаква казаха само че има зачервено гърло и гърдите  са чисти обаче да не стане на бронхит или нещо друго изписаха антибиотик доста кашляме още, по на рядко но си кашля давам и пробиотик

# 583
диагноза никаква казаха само че има зачервено гърло и гърдите  са чисти обаче да не стане на бронхит или нещо друго изписаха антибиотик доста кашляме още, по на рядко но си кашля давам и пробиотик
И ние бяхме така имахме фарингит Sad Пихме бисептол,фенистил, проспан за кашлицата и слава на Бога мина :/

# 584
Бързо да се оправяте!

Времето е супер гадно тази седмица, дано се оправи вече, че аман!

И моят не се обръща, може, ама само се криви на една страна, яко лапа всичко, вижда ми се нещо се белее леко на долния венец, скоро сме на педиатър, да каже дали е зъбче.

Чух че пак имало проблем с петвалентните ваксини, вие имате инфо, аз ще питам сега като ходим newsm78

Общи условия

Активация на акаунт