Предизвикване на раждане преди термин

• 9 390
  • 32
  •   1
Отговори
Здравейте ,
Понеже съм нова във форума ме извинете ако съм на грешното място но искам да попитам нещо което мем тревожи от известно време.Бременна съм в 9 ти месец ,термина ми е изчислен на 7 ми Декември.
Миналия Понеделник ходих на преглед и доктора ми каза че имам 3 см разкритие и вече можело по всяко време да започна да раждам.
Понеже бебето било по голямо а ханша ми тесен ,той ми предложи да избера дата а която да постъпя в болницата сутринта  ,да ми включат система Окситоцин и да родя по рано.
Аз обаче нямам контракции , нито водите са ми изтекли ,нито тапата паднала никакви признаци.
Не знам какво да правя ,дали да се съглася с него ,ако има някой който да се е сблъсквал с подобна ситуация моля да сподели как е минало  .
Притеснявам се също понеже съм избрала Епидорална упойка а тя се поставяла на определено разкритие
Знам че по принцип най добре е да се изчака нормалното раждане да си започне ,но не е страх че ако изчакам бебето ще е много голямо и ще се наложи да ме срежат  newsm78 .
Та ще се радвам да прочета различни мнения по въпроса .

# 1
  • Пловдив
На твое място бих се консултирала и с друг лекар.
Без да разбирам особено от материята, доводите не ми звучат убедително, не съм чула да се практикува това, което ти е предложено, по тези причини. Много жени са си раждали сравнително големи бебета с уж тесен ханш, а отделно, че до 7 декември има по-малко от две седмици - колко голяма да е разликата в размерите на бебето...

# 2
Ако бях на твое място и няма други медицински показания за предизвикване, освен гореизброените, щях да чакам раждането да започне спонтанно. Леко раждане.

# 3
Когато тръгнах да раждам първото си дете доктора ме прегледа и каза на акушерката - имаме едър плод и тесен ханш, ще я мъчим до последно, но събери екип да чака за всеки случай. Родих нормално, 3.500 кг. бебе с окситоцин разбира се.
Та спред мен тесен ханш не е мотив за предизвикване на раждането. Но пък е възможно доктора да иска да избърза за да не расте повече бебето. От акушерките тук съм чувала, че най-добре е бебето да излезе ( само ) към 38 седмица. Не е толкова голямо и е съвсем развито за да няма усложнения, т.е. по лесно е за майката.
Консултирай се с още един лекар и не си всявай паника.

# 4
  • Sofia
Аз бих чула още едно мнение. Освен това нямам никакво доверие на премерените с УЗ размери. Много често бъркат и то с не малко. Преди няколко месеца моята племенничка я мереха 4500 гр, тя се роди 3300 гр  ooooh! Ако бебето наистина е толкова голямо не обсъдихте ли опцията планово секцио?  newsm78

# 5
  • София
Има много голяма вероятност предизвиканото преждевременно раждане да бъде и излишно мъчително и трудно. И аз съм с тесен таз, но всъщност е важно този таз дали се "разширява" добре, а не дали е тесен. Консултирай се с друг лекар най-добре.

# 6
Благодаря Момичета , днес ще отида до докторката която ми е по здравна каса и ми дава болничните да я попитам за мнение.
Иначе съм решила да родя в частна клиника в Стара Загора , доктора доста го хвалят а и аз съм с много добри впечатления от него , не така и не мога да реша дали да се доверя.
Притесни ме само коментара идваш рано сутринта  да имаме цял ден на разположение когато целия екип е тука ,та се чудя дали не го прави за негово удобство по скоро ,не ми се иска да мисля че е така .
Четох че Окситоцина предизвиква много по болезнени контракции които се случвали и жени се.мъчели по 12 часа та накрая падали тоновете на бебето и айде с секцио

# 7
  • Пловдив
И аз съм го чела това за окситоцина, не знам дали е вярно.
На мен навремето ми сложиха окситоцин и пак не можах да родя нормално, но определено след поставянето на системата беше много по-гадно. Според мен беше гадно не защото болките са станали по-силни, а защото станаха по-чести, накрая до степен почти да няма паузи, но така или иначе горе-долу с окситоцина почна гадното, съвпадение или не.

# 8
И двете ми раждания са с окситоцин. Неприятно е да, но не вярвам да удължава раждането. Идеята е да забърза.
Не искам да те плаша злишно, но второто ми раждане беше по-гадно от първото заради епидуралната упойка.

# 9
Ханш или таз е казал?
И тазът мерил ли го е или на око по фигурата ти?

Подкрепям и аз консултацията с втори лекар.

За оситоцина - той ускорява раждането. Затова при него болките са по-силни и разкъсванията почти задължителни. Тялото няма време да реагира и да се отпусне достатъчно. Не бих приела, освен в спешни ситуации.

# 10
  Тесен таз не се изразих правилно ,  Wink .
И двамата доктори при които ходя ми го казаха , мериха ме с един уред като триъгълник и предупредиха  , иначе каза че ще уважи желанието ми за нормално раждане но всеки един момент да съм готова за секцио понеже можело и до там да се стигне ако тоновете спаднат .

Иначе до колкото знам ако видят че бебето е по голямо може и те да помогнат като срежат (епизиотомия ) май му се казва , не знам страшно ми звучи .

# 11
  • Телиш/Плевен
Моето раждане беше предизвикано с окситоцин и се случиха много бързо нещата - в 7:15 сутринта ми пуснаха системата и в 12:25 на обяд родих. Така че съм на мнение, че окситоцинът забързва процеса. Друг е въпросът дали в твоя случай се налага. Thinking Аз бих изчакала да започне спонтанно раждане, след като е налице някакво разкритие и тогава бих отишла в болницата. Предварително, без някакви сериозни причини за това, не бих. При мен се наложи предизвикване, иначе дори не бих си помислила да се съглася на такова нещо (много държах да родя напълно естествено, без никакви упойки и системи, но окситоцинът наистина помогна много). Виж какво ще ти каже и другият лекар. Но явно при всички случаи моментът е близо, така че ти пожелавам леко раждане. bouquet

# 12
...мериха ме с един уред като триъгълник и предупредиха...
Доколкото знам само с рентген се доказва тесен таз.

# 13
 newsm78 newsm78Здравейте дами! Бих искала да попитам нещо, което ме тревожи, ако някой е бил в такава ситуация. Ще раждам през декември и смятам да е в Майчин дом София. Бих искала по време на каквито и да е интервенции да не участват стажанти /било то шиене и въобще да ме пипат/, освен да гледат. Въпросът ми е дали някоя мама е наясно дали лекарите се съобразяват с подобни желания от страна на родилката?

# 14
...мериха ме с един уред като триъгълник и предупредиха...
Доколкото знам само с рентген се доказва тесен таз.
Едно време мереха с нещо като щипки, явно и сега правят така. Да се подложиш на облъчване за нещо подобно за мен е неприемливо.

Общи условия

Активация на акаунт