Клиника Малинов - клиниката сбъдваща мечти :) Празнична Тема 20

• 47 304
  • 723
  •   1
Отговори
# 480
И на мен ми казаха,че медикаментозния аборт уж е по-щадящ за следващо забременяване и затова го предпочетох,но въобще не искам и да си го спомням.Блингче,ходя тук в Бургас при една моя приятелка гинеколожка да ме следи дали добре съм се изчистила.Засега всичко е нормално,но като знам,че имам зад гърба си 3 хистероскопии-изтръпвам при мисълта за нови полипи-при мен никнат като гъби.Сега ще си почивам малко,но след януари живот и здраве ще започна да си назначавам сама изследвания.Сега не ми дава мира мисълта,че това,че не си бих фраксипарин,както каза Русев може да е изиграло лоша шега.Но пък аборт в 9 седмица и половина.....дали може да е заради фраксипарин?Докторката каза-случва се.Добре е поне,че знаем,че може да забременяваш.То хубаво....ама съм на 41.

# 481
Кате, след това, което преживях на никой не бих препоръчала да почва фраксито след трансфер. Много е вероятно всичките ми проблеми да се коренят в това и ако е така скъпо ще ми струва този опит и упорство. Лошото е, че причина никога няма да откриете особено след като е пропусната възможността за днк анализ на ембрито поради медикаментозния А. Така че се опитай да не дълбаеш в тази посока и гледай напред Hug
Скрит текст:
И до ден днешен като върл "почитател" и защитник на терапиите с хепарин и АП, не мога да си обясня как без тях и при всичките конски дози лекарства по кръвни показатели съм разредена все едно съм на терапия. Изрових стари изследвания от първата ми Б и там и е подобно. Единствено съжалявам, че нямам такива от втората, когато именно бях на терапия над месец и грам проблем нямах. Не знам дали е случайност просто с тази Б или съм някакъв странен случай. Но след всичко, което минах осъзнавам, че наистина в огромен процент от абортите просто се дължат на аномалии. И това тръбене и набеждаване на тромбофилиите за виновник, особено за ранните аборти, е силно преувеличено. Най-малкото, защото твърде малко лекари биха могли да го докажат ехографски и то в ранни седмици, когато не се вижда добре кръвотока и когато реално се случват по-голямата част от А.

# 482
Точно това каза и Семерджиева-тя също не е фен на фраксипарина.Няма да дълбая,явно така е трябвало да стане.Дано да има следващ път,тогава ще го мисля

# 483
Кате, аз като забременях реших, че ще се следя при док до момента, в който трябва да отида при Сигридов. Док е противник на хепарина и не ми го изписа. След миседа отидох по спешност при Сигридов и той ме нахока, защо съм била без фракси. В крайна сметка, генетичния тест показа, че причината е била хромозомна аномалия, а не липсата на хепаринова терапия. Мисля, че Воайорчето си слагаше фракси и при нея причината се оказа генетичен дефект на ембриона. Нека ме поправи ако бъркам.

# 484
И двамата са противници на терапиите с хепарин и АП. Но всеки случай трябва да се наблюдава индивидуално в зависимост от обременеността.
Скрит текст:
За себе си и изобщо по принцип вече считам прекалено рисково включването на хепарин след трансфер. След положителен тест и първи преглед може би да. Но само при много строг контрол и оглед на състоянието на лигавицата и то от специалиста извършил процедурате. Явно нещата при ин витро са по-различни в предвид това, че и по изкуствен начин ни поддържат с лекарства.
А може и аз да съм някакъв специален случай не знам... Факт е, че бях върл защитник на тези терапии и изобщо не съм подозирала, че някога ще имам такива проблеми. Всеки защитава неговите си виждания, набеждава другия, развива нови теории. Но аз съм тази, която вече два месеца си играе на руска рулетка.

# 485
Имам приятелка кардиоложка и тя ми беше казала,че фраксипарина никак не е безобиден и е по-добре да си слушам докторката от София.Тук в Бургас,гинеколозите казаха-задължително минавай на терапия.Сега след аборта,приятелката-кардиоложка ми каза,че май при следващ пол.тест трябва да се замисля дали да не си бия.Наистина е много индивидуално.Ще видим...

# 486
  • От Луната
За съжаление не намерих лекар, който да ми даде отговор на тези въпроси ...
Аз минах без кървене, но беше чист късмет!
Понеже имах шевове след пункцията док прецени да не включваме клексан и АП, за да спре кървенето. След втория положителен тест двамата с доцента обсъждаха и ми измениха терапиите, като намалихме уторгестана и включихме АП и клексан. На първи преглед в 6та седмица се видяха първите проблеми. Спрях аспирина, но ползата беше нулева, в 8ма седмица проблема даже се беше задълбочил, а аз бях толкова разредена, че само да се ударя леко някъде и посинявах. Отделно имах отоци и хематоми по краката (зад колената) и долу на ходилата. Спрях всичко до прегледа при Сигридов, там отидох с нови изследвания и той като ме подкара от вратата ... съвсем се ошашках и хайде при Лисичков, и той беше на същото мнение ... започнах пак клексана, но пак същата история започна, едва си издухвах носа ... всичко беше кърваво и понякога няма овладяване. Така в крайна сметка послушах доцента и сега съм през ден. И пак имам кървене от носа ... ползвам овлажнител за въздуха, защото иначе в носа ми е има "сталактити" и те ми разраняват лигавицата.
Напоследък имам проблем с вземането на кръв, все ми пукат вената ... а изследванията не са ми добри, но даже да ми кажат да минавам пак всеки ден, няма да мине номера ... аз се опитвам да си вдигна хемоглобина, а на ден губя не малко кръв от носа. Почти няма ден да не ми тече ... сега поне са само кървави сополи, а не кръвотечение. Изобщо има лекари, който някои симптоми като че ли им минават покрай ушите ... казваш имам кървене, отози ... не - започвай клексана!!! Честно идеше ми да ги събера на едно място и да ги затворя докато не се разберат. Изчетох какво ли не по тези въпроси, и съм на мнение, че при значително млади пациенти, тромбофилията по скоро не би се проявила. Още повече че съм била спортист, не пуша, не пия, храня се относително здравословно ... цялата тази паника, без повод (нямам нито един кофти доплер, а рибко е седмица напред) ми идва в повече и накрая сама си взех решение, както ме посъветва док! До този момент, за мен лично, това е най-правилната терапия ...
Та много индивидуално трябва да се подходи ...

# 487
  • София
Кате, защо не писа, че ще правите аборт с хапчета? Аз минах през това чудо, че после и кюртаж и от там се получи срастване на матката, та и още едно хистеро за бонус! Stop

# 488
Много набързо трябваше да взема решение пък и не знаех,че ще е ужасно преживяване.Защо се наложи кюртаж при теб?И на кой ден?

# 489
Кашмир, от какво ти се е получило срастването?

# 490
Здравейте, извинявам се, ако се натрапвам, но от доста време се каня и ако го отложа за следващата година, може и да не го направя. Искам да стана донор, но не знам дали тази седмица ембриолозите ще работят, случайно да имате информация дали са в отпуска ? Лекар съм по професия и от колеги чух за една голяма болница, че има нужда, но с изненада открих, че и Малинов набират желаещи.

Последна редакция: сб, 17 дек 2016, 18:46 от Volejbolista

# 491
Волейболиста, най-добре се обадете на регистратура в понеделник и попитайте. До колкото зная, ще работят до 23 12.

# 492
До 23 ще работят всички

# 493
  • София
Кате, защото не се изчисти всичко. Правиха ми и инжекции за химическо абразио и нищо. На кой ден след медикаментозния ли? Не поння точно, два дена ме мъчиха и като не стана, кегнах на масата.
Поли, никой не каза от какво, според мен от целия коктейл.  Tired

# 494
   Poly84, kate 75, благодаря за отговорите, ще се обадя, даже на място ще отида. Попитах защото понякога се получава така, че някои отделения, излизат по различно време в отпуск.

Общи условия

Активация на акаунт