Имам близнаци на 1 г. 7 м. От няколко дни са на ясла. Според мен се адаптират добре, плачат умерено много
, но после се заиграват.Но не ядат там, по принцип са злояди. Освен това не седяли кротко на масата, пречели на останалите.
Още първия ден персоналът ме посрещна с въпроса "Как ги храните тия деца вкъщи?" (храня ги на бебешко столче един по един). На втория ден от вратата ми заявиха: "Утре идвайте вие да си ги храните". Почнаха се сравнения, другите деца как ядяли, колко били дисциплинирани, а моите разваляли реда.
Как да постъпя? Не виждам с какво ще помогне, ако аз ходя да ги храня. Обясних да не ги насилват да ядат, да им обясняват кое как се прави, да им правят забележки, ако е нужно. Но не, вдигнали били ръце, ако били само моите добре, но с цяла група как да се справят. Изобщо - изслушах ужасни внушение за това какви деца съм закарала в яслата и как другите не са такива.
Естествено, ще стигна и до директорката, ако продължава така, но искам да имам конкретно предложение как да решим въпроса.
Според мен просто им е нужно време да свикнат с новия ред там.
Моля, споделете какво мислите.
Вчера даже посрещнали майка ми с думите: Трябва да черпите леля Спаска, днес го нахрани и с първото, и с второто. Ами ще черпим

Когато стана пролет и намали бледуванията се разбрахме с лелките, че започваме упорито учене по храненето. Вкъщи винаги сме сядали всички заедно на масата, още докато беше бебе (е, имало е извънредни ситуации, но са малко) и винаги е бил с нас докато ядем. И така, лека полека първо с лесни за хващане с ръчичка храни, после с малко по - гъсти ястия и накрая със супите, вече се е усъвършенствал и се храни като голям човек (на 3 е). Само не може да си реже сам месото, но това не ми е болка.
дъщеря ми не само, че не ядеше, тя не можеше да дъвче на 2г, манджи отказваше категорично всякакви. Просто ми казаха, да й нося бебешки пюрета, че тогава само това ядеше, и я хранеха с това. След 2 месеца, просто някак я бяха излъгали със супа в бурканчето от пюре, и до там беше с пюретата. Трябва търпение от тяхна страна и разбиране, това им е работата. И досега яде 2-3 вида манджи, но гладна е стояла само 1 ден, че цял ден менюто не съвпадало с нейният вкус
Добре, че имаше свестни хора сред персонала (извън групата), да ме осведомяват за истинското положение с детето.