Съвет-да се разделя ли с мъжа ми?

• 69 908
  • 979
  •   1
Отговори
Здравейте
Пускам си тук темата,защото в Семейни отношения ще получа доста критика,която в момента не ми е нужна...Търся съвет от хора,които са били в моето положение или подобно,които гледат децата си сами след раздялата.
С мъжа ми сме заедно отдавна.Заживяхме под един покрив преди девет години.И тогава имахме неразбирателство,но в последните години много се засили.Имаме дете на 5 години.Постоянно имаме разногласия,той ми е казвал,че не е щастлив,искал е и да си тръгне няколко пъти(последно преди дни),не получавал от мен уважението,което искал,интимността ни много куца от моя страна,защото причината е друг мъж.Сега тук ще вметна,че той се появи неочаквано в живота ми,аз го потърсих и чувствата ни са взаимни.Не сме имали някаква връзка кой знае каква,от няколко месеца се познаваме,но аз искам да бъда с него.Поради тази причина се отчуждих много спрямо мъжа ми,безразличен ми е,няма ги чувствата към него,които са били в началото.Имаме брак от преди да се роди детето.
Раздвоена съм!!!Не искам да продължавам да се залъгвам,че мога да съм щастлива в това семейство,не искам да губя времето и на съпруга ми(негови думи при последния спор между нас),искам щастие,което не усещам при сегашните обстоятелства.
Другия мъж не ме притиска за нищо.Той е на мнение да обмисля добре нещата и да направя крачка едва когато съм напълно готова за това.Аз съм наясно,че чувства към мъжа ми нямам,не съм щастлива с него и не искам да опитвам да бъда,защото това ме съсипва.Може би ми трябва време да реша,но искам да опитам с другия човек дали нещо ще се получи.Звучи детинско и безотговорно,защото не го познавам отдавна,но се придържам най-вече към факта,че не обичам съпруга си,което също само по себе си е причината да мисля за раздяла.
Тук идва и момента да кажа,че живеем с моите родители,които по никакъв начин не ни се месят,дори напротив,помагат ни много,без тях няма как да се справим.Неговите също помагат много.По стечение на обстоятелствата аз съм безработна в момента,търся работа,но детето ми е от по-често боледуващите,затова сега съм в това положение.Сигурно ще си помислите-тая не стига,че е безработна,че и се чуди какво да прави от скука,но не е така.И преди не бях щастлива,винаги сме били в обтегнати отношения с мъжа ми,не можа да ми приеме трудния характер,разбирам го,той също не бил щастлив,твърди,че ме обича,но мен това не ме прави щастлива.Имал е залитания и той,само виртуални уж,по неговите думи,за които разбрах наскоро и може би това още повече ме мотивира да вървя към щастието си и да допусна такива мисли.
Приемам всякакви мнения и съвети.Много ще са ми от полза.Ако нещо съм пропуснала ще отговарям и на въпроси.

# 1
Може двама души да се обичат, което не означава, че са един за друг. След като нито ти, нито той сте щастливи, разделете се.

# 2
  • Ако ви трябвам, да знаете, че съм на същото място, където бях и когато не ви трябвах.....
И той ли иска раздяла или само на теб ти минават тези мисли?

# 3
И той е искал,защото не бил щастлив.
Опитваме да оправим нещата,но всичко трае по седмица и пак сме в същото положение.Може би затова напоследък често ни минават такива мисли и на двамата.

# 4
Ти за какво отговаряш в живота? За жилището - не, живееш в чуждо. За работата - не, друг работи. За семейството - не. Рядко съм категорична и често защитавам оплакващите се от мъжете си, но ти си малка явно, все още лекомислена и безотговорна. И какво - другият мъж и него ли ще го вкараш при майка ти и баща ти. И ще искаш бившия да ви издържа? Бррр.
Апропо, темата е в Семейни отношения. Където и да си искала да я пуснеш /отново за да заобиколиш някакви правила и ред/, не ти се получи. Труден характер - кое му е трудното - тате носи, мама меси, а гаджетата си вървят едно след друго...  ooooh!

# 5
  • Ако ви трябвам, да знаете, че съм на същото място, където бях и когато не ви трябвах.....
След като и на двама ви минават тези мисли спокойно може да се разделите.Не разбирам какъв е проблема в случая  newsm78

# 6
Съвет не мога да дам, но във всяко семейство има върхове и спадове.
Чудесно би се получило, ако си седнеш на дъто и погледнеш на мъжа си така, както в началото на връзката ви.
Няма нищо по-ценно от здраво и обичащо се семейство, с щастливо детенце.
А това не се постига лесно.
Или не и тогава, когато при всеки проблем намираме "щастието" навън.
Ако опиташ да бъдеш щастлива с другия, няма гаранция, че тежкия ти характер няма да предизвика същото развитие на връзката ви.
Новият има ли семейство?

# 7
Е какво да опита, да му се натресе той да я издържа?  Laughing Ми да опитва, аз повече няма какво да кажа. Да си я взима, халал да му е.  Laughing
Що ли си мисля, че не е преритал обаче.

# 8
Пълна Луна,не съм малка.На 29 съм!Да,в момента не отговарям за нещо съществено,но се грижа за семейството си както мога.И не,няма да го вкарам при родителите си другия.Ако имаме бъдеще то ще е отделено от тях.
Захарче,проблема в момента е,че мъжа ми все пак продължава да се надява,че нещата ще се оправят по някакъв начин,а мен ме спира зависимостта,която имам от него.Все пак до някаква степен той ме издържа,както и детето.Казвам до някаква степен,защото и той не е напълно независим,предвид факта,че родителите ни помагат.

# 9
Новият няма семейство.На 37 е.Разведен от две години,но не поддържа връзка с детето си,което и да не е така не ме притеснява.

# 10
Мъж който не поддържа връзка с детето- наистина ли не ти свети нещо?

# 11
Новият няма семейство.На 37 е.Разведен от две години,но не поддържа връзка с детето си,което и да не е така не ме притеснява.
Точно от това бих се притеснила най-много. На него не му дреме за кръвта му, за теб ли ще мисли, след като ти се насити?

# 12
Значи първо замисли се този новия до колко можеш да разчиташ на него. Naughty Да не поддържа връзка с детето си е много показателно до колко би могло да се разчита на него за сериозни отношения и за бъдещ баща на твоето дете.
Започни работа,без оправдания и когато станеш независима и ако все още искаш да се разделиш с мъжа си действай.

# 13
сладурковци

# 14
Наскоро говорих с една моя приятелка на твоите години и вече разведена. Апартамент, кола и бизнес всички от мама и тате и това я кара да се чувства независима, не й трябвали пари от мъже и т.н. Разведе се със съпруга си защото вече не била щастлива с него, а в същото време се появил бившо гадже и усетила нещата така сякаш имало нещо недовършено с него, неизживяно  ooooh! Тези глупости са присъщи на момичета, които не знаят какво искат и на 40 год. да станеш, все тая! Едно семейство се гради, не може при първото "отдавна не съм щастлива", да намериш друг и "Адиос". Нито имате проблеми от сорта - боеве, хазарт, алкохол. Значи е поправимо всичко, стига да има желание за разговор, няма как някои да ме убеди, че "обичам го" ама не съм щастлива с него, ами с другия с който си го слагам.  Naughty Намери начин да се преоткриете с човека до теб, имате дете и някакви си битови и дребни проблеми. Опитай, недей да скачаш от един брак в друг, трети, пети. Казваш, че новия има дете ама не поддържа връзка с него, ами роди му и ти едно и той като кукувиците снася ту тук, ту там яйца и някой друг да ги гледа. Безотговорни хора....

Общи условия

Активация на акаунт