Проблем при пиърсинг на пъпа

• 615
  • 4
  •   1
Отговори
Здравейте, имам пиърсинг на пъпа вече 9 месеца и до сега не съм имала проблеми, но преди месец ми се появи голямо зачервено топче на горната дупка. Забелязах, че потича гной от него и около седмица го промивах и мажех с гентамицин. Нямах проблеми в продължение на около две седмици и тази вечер отново забелязах че се е зачервило и подуло. Понатиснах леко, няма болка, но потече гной отново. По какъв начин бихме ми препоръчали да го третирам, за да избегна още едно появяване?

# 1
Отиди на лекар.

# 2
  • София
Иди на дерматолог да провери дали всичко е ок - зарастването и дупките за пиърсинга. И ако се наложи, да ти предпише медикаменти.
Имам пиърсинг на пъпа и не бих се опитвала сама да реша подобен проблем.

# 3
Ако някой попадне в подобна ситуация ще дам съвета веднага да започне да се почиства периодично, докато изчака преглед при лекар. Аз лично не стигнах даже до записване на час. Направих процедурата както при пробиването през няколко часа промивки и мазане с гентамицин, още след първото мазане спадна напълно и остана само минимално зачервено. Склонна съм да вярвам, че може и проблема да е в дрехата с която бях през деня, понеже беше оставила и доста мъхчета. Паниката просто в този момент идва доста бързо и започва да се търси решение, но за съжаление след толкова преглежданията на темата никой нищо не казва и сподели. В стари теми бях чела за оксикорт, не стигнах до закупуването му, предполагам няма и да ми се наложи, но също го препоръчват за подобни възпаления.

# 4
Здравейте, имам пиърсинг на пъпа вече 9 месеца и до сега не съм имала проблеми, но преди месец ми се появи голямо зачервено топче на горната дупка. Забелязах, че потича гной от него и около седмица го промивах и мажех с гентамицин. Нямах проблеми в продължение на около две седмици и тази вечер отново забелязах че се е зачервило и подуло. Понатиснах леко, няма болка, но потече гной отново. По какъв начин бихме ми препоръчали да го третирам, за да избегна още едно появяване?
Хубаво подсушавай мястото, никога да не е влажно.

Общи условия

Активация на акаунт