Знаете ли какъв въздух дишат децата ни вкъщи?

• 16 009
  • 43
  •   1
Отговори
# 30
  • Berlin
Ох, гледах го скоро този уред в един друг рекламен пост (на Майко Мила) и се загледах. Laughing Сега ползвам само овлажнител, защото парното много изсушава и ни се запушват носовете.
Та, въпросът ми е - дали от сухия въздух се получава този запушен нос (а при мен и дразнене на гърлото)?
Също така се присъединявам към въпроса за евентуални негативи от това пречистване.

# 31
Привет отново от нас,

·         Относно въпроса за ревюта на продукта – може да погледнете тези на „Майко мила“  и на Parentland.
Именно поради това, че нашите уреди са нови на пазара, в тази тема се стремим да отговорим на въпросите, които ви касаят и да сме ви максимално полезни.
·         Philips Combi 2в1 има възможността да му зададете желаната от вас влажност на въздуха – 40%, 50% и 60%, при което уредът се саморегулира и включва функцията за овлажняване при необходимост
·         Относно големината на помещението – уредът е подходящ за помещения до 120 кубични метра
·         Да, сухият въздух през отоплителния сезон е причина за появата на запушен нос и дразнене на кожата, очите и гърлото.

Очаквайте скоро специално видео с д-р Коста Костов, който ще отговори на най-наболелите въпроси, свързани с респираторните заболявания и пречистването на въздуха.

# 32
Много Ви благодаря за изчерпателния отговор!
Комбинацията от пречистване (акари, полени, фини прахови частици) и възможност за овлажняване над 50% правят уреда абсолютно подходящ за нашите нужди.
Има ли опасност от повреждане на уреда, ако се ползва в помещение с открита камина? Предполагам в този случай би могло да се наложи по-честа смяна на филтъра поради по-голямото количество прахови частици.

# 33
Тия акари къде отиват ( не се смейте, но знам че няма отърване от тях, а са "невидими")

# 34
Здравейте,

При отопление с камина в помещението няма проблем за уреда. Единствено е вероятно филтърът за пречистване да бъде по-често замърсен.

Акарите се филтрират от HEPA филтъра на Philips Combi 2в1.

Хубав уикенд!

# 35
Ние чакаме бебе и взехме уреда на Дайкин цената е почти същата покриваше по голяма площ и има повече степени на филтрация иначе гледам че дават че пречиства от същите неща като Филипс-а. Когато търсих да купувам не съм срещала че и Филипс имат такъв уред.

# 36
  • София
Ние чакаме бебе и взехме уреда на Дайкин цената е почти същата покриваше по голяма площ и има повече степени на филтрация иначе гледам че дават че пречиства от същите неща като Филипс-а. Когато търсих да купувам не съм срещала че и Филипс имат такъв уред.
@Niss, може ли линк към вашия уред? Каква площ покрива?

# 37
@Rima
http://vimax.bg/vzduhoochistiteli/ovlazhnyavashch-vzduhoochistit … mck75j-ururu.html това е нашия но съм се заблудила за площа че е по-голяма явно е същата. Имат и по-евтин модел http://vimax.bg/vzduhoochistiteli/vzduhoochistitel-daikin-mc70l-streamer.html ама не помня каква беше разликата. Сайта е примерен продават ги навсякъде където предлагат климатиците Дайкин.
Бях чела по чужди сайтове имаха разни сертификати за качество и случайно от някакъв форум имаше снимка на Роналдо има в спалнята си същия модел като моя та реших че човекът сигурно е избрал нещо добро. Като цяло няма много инфо и сравнение между марките по сайтовете аз гледах да е марка която ми вдъхва доверие. Филипс също са добра марка не знам кой ще се окаже по-добър

Последна редакция: нд, 11 дек 2016, 13:31 от Niss

# 38
Разликата е във филтрите и методът на пречистване. Този на Филипс просто прекарва въздуха през хепа и карбоновия филтър. Тези на Дайкин ползват електростатичния метод като излъчват йони, един вид наелектризират средата и така привличат замърсителите.
Пречиствателите на въздух по метода, ползван от Дайкин улавят по-малки частици, от колкото е възможно с обикновените хепа и карбонови филтри.

# 39
Здравейте,

За разлика от останалите конкурентни марки на пазара, пречиствателите и овлажнители на Philips НЕ използват йонизиране на въздуха, а естествен метод на пречистване чрез HEPA филтър и филтър с активен въглен.
Частиците, които улавя Philips Combi 2в1 са до 20 нанометра. Съгласно Доклада за оценка на микробиологичния риск от 2008 г. на Световната здравна организация (World Health Organization, WHO) птичият грип, човешките вируси на грип, легионелата, вирусите на хепатит и корона-вирусът SARS са по-големи от 20 нанометра (0,00002 мм). Всички вируси, бактерии, фини прахови частици и миризми се задържат от филтъра. Philips Combi 2в1 има индикатор за смяна на филтрите, който сигнализира кога е време за смяна.  Ако в рамките на 2 седмици от светването на индикатора, филтърът не бъде сменен, функцията за пречистване се заключва, за да ви предпази от изпускането на вредни частици от препълнения филтър.

Методите, които използват йонизиране на въздуха, крият рискове за отделяне на озон над допустимите нива за човешкото здраве. Уредите, които отделят отрицателни йони, пречистват въздуха, но най-дребните частици остават в помещението - полепват по стените, по мебелите, по пода и по дихателните пътища.

# 40
  • Berlin
А колко струва нов филтър и на колко вече се сменя? Има ли вероятност от спиране на производството му? Вашият уред улавя ли тези малки частички, които с йонизиране не се? И какви са опасностите от прекалено стерилен въздух в такъв случай? Благодаря! Simple Smile

# 41
  • София
Интересува ме при филтрацията на въздуха, понижава ли се температурата в помещението?

# 42
Както бяхме обещали, специално за вас се включваме с ексклузивно интервю. Проф. Коста Костов споделя какви са основните здравословни проблеми, които създава замърсяването на въздуха в домашни условия,  повече за астмата и как бихме могли да се предпазим.

# 43
Здравейте!
Philips Combi 2в1 работи с два филтъра – HEPA филтър за пречистване и филтър за овлажняване.
Филтърът за пречистване може да видите тук и се сменя в рамките на 9-12 месеца, в зависимост от интвензивността на ползване: http://www.philips.bg/c-p/AC4158_00/ac-hepa
Филтърът за овлажняване може да видите тук и се семян на 3-4 месеца: http://www.philips.bg/c-p/AC4155_00/humidification-filter-for-air-humidifier
И двата филтъра са налични, заедно с уреда, във верига магазини Технополис.

Philips Combi 2в1 улавя частици 0,02 um* (нанометра).
Зададохме въпроса за стерилната среда на проф. Коста Костов – може да го видите в края на видеото.

При филтрация на въздуха нямаме данни за понижаване на температурата в помещението.

Общи условия

Активация на акаунт