Песен за огън и лед 26 - Love is poison.

• 64 105
  • 737
  •   1
Отговори
# 15
Има нещо странно около поведението на Елия Санд. Вероятно изпраща съобщения на някого в Дорн и заради това се е натискала с ...как му беше името...отговорника за враните. Взех да забравям вече.

Има заговор в Дорн, и може би Обара движи нещата. Ще видим.

# 16
Хубава идея.
Обара не мисля, че има достатъчно ум за това, виж Ним и Тиен...са на друго ниво.

# 17
Всъщност, може би имаме подсказки от чичо- Арео се съмняваше, че Тиен би отровила Доран. Ариан си разсъждаваше, че братовчедките и не биха я предали...очакват ни изненади на този фронт.

# 18
Е, нали змиите вече се включиха в схемите му? Би трябвало да им е станало ясно, както и на Ариан, че не е такава мижитурка и крои планове за отмъщение, та сега нямат мотив да прибягват до нещо такова. Това вече са тъпотии на Д&Д, но че Доран може да се гътне съвсем скоро и в книгите, само че по друг начин, ми се вижда много вероятно. Ако щете, очакваме Дорн да се обяви за Егон, но Доран няма току така да се хване на конспирацията на Варис и Илирио. Ариан вече е друга работа.

# 19
Нямам предвид интерпретациите на ДиД. Преди време четох много интересен анализ на главата на Ариан от Ветровете. Много добре се беше обосновал автора с цитати от текста.
Елия на първо четене изглежда като див тийн извън контрол, но погледнато отблизо в поведението и има последователност и явно някой и дърпа конците. Интересно беше. И понеже при Мартин нещата не са такива както изглждат на пръв поглед, като нищо ЕЛия ще се опита да елиминира Ариан, или ще направи гаф с пощата.

# 20
Но какви биха били мотивите на змиите да работят против Доран и Ариан?

# 21
  • When you are not fed love on a silver spoon, you learn to lick it off knives...
Каквито бяха и на Ариан, преди да разбере, че баща ѝ не е неудачник, който само стои и чака нещо да се случи?!? Flutter

# 22
  • София
Някакво конкретно инфо за Ветровете на зимата?  Confused

10х за темата  bouquet

# 23
Каквито бяха и на Ариан, преди да разбере, че баща ѝ не е неудачник, който само стои и чака нещо да се случи?!? Flutter
В по-горният ми пост написах, че вече би трябвало да са наясно, че не е такъв. Праща Нимерия в съвета, Тиен да се сближи с Врабеца, Обара да баламосва Бейлон Суан. Явно ги е посветил в плановете си. Няма логика оттук нататък да тръгнат да му навреждат.

# 24
Записвам се и благодаря за темата. Среща между Джон и Денерис хич не искам и да има.
Доран е много интересен персонаж. Години планиране и изчакване на подходящ момент за действие... дано Ариен не го подведе нещо. Другият най- интересен в Дорн и за мен е Черната звезда. Ще ми е интересно да си припомним повече подробности около Дорн.

# 25
  • Sydney
Здравейте Simple Smile
Кога се очаква (евентуално) да излезе 6-та книга? Този човек съвсем се забрави  ooooh! Първите 3 ги прочетох на един дъх; четвъртата голяяяям зор, чак накрая се раздвижи; петата освен че наля ощя 1000 персонажа и разви някви линии, нищо по-особено не се случи... сериалът гледах до трети сезон май (the red wedding) и после нещо започна да се размива с книгата и се отказах...

# 26
 Според мен щом са положили клетви пред Доран, на Змиите няма да им е е толкова лесно да ги прескочат. Още повече че те се заклеха в духа на Оберин да  се подчиняват на брат му.
по-скоро са интресни клетвите които дадоха и могат да се търсят аналози с клетвите които Джон получи от водачите на кланове, от Свободния народ. Някой дадоха пълан подкрепа, други частична, а трети се чудят как да се измъкнат от думата си.

Сравнете тези клетви:

"Тогава се закълнете сега, в гроба на баща ви.
Лицето на Обара помръкна.
— Ако не ми беше чичо…
— Аз съм вашият чичо. И вашият принц. Закълнете се или си вървете.
— Заклевам се — каза Тиен. — В гроба на баща ми.
— Заклевам се — каза лейди Ним. — В Оберин Мартел, Червената пепелянка на Дорн и по-добър мъж от теб.
— Да — каза Обара. — Аз също. В баща ми. Заклевам се."

С тези:

" Дадох ти думата си, нали? Думата на Тормунд Ужаса на великаните. Здрава е като желязо. — Обърна се и плю.
Сред потока воини бяха бащите на много от заложниците на Джон. Някои го поглеждаха със студени очи, докато минаваха, и опипваха дръжките на мечовете си. Други му се усмихваха като на отдавна изгубен близък, макар че някои от тези усмивки го притесниха повече от гневните погледи. Никой не коленичи, но мнозина му поднесоха клетвите си.
— Заклевам се, каквото и Тормунд се закле — заяви чернокосият Брог, не особено словоохотлив. Сорен Трошача на щитове кимна сдържано и изръмжа:
— Брадвата на Сорен е твоя, Джон Сняг, ако ти потрябва."

Последна редакция: нд, 27 ное 2016, 11:28 от Джон Сняг

# 27
Цитатите са направо идентични.  Peace
И двата се състоят от думи, а думите от букви

# 28
идентични са дотолкова, доколкото някои клетви са по-здрави, от други. Peace

Клетвата на Сорен е ясна, а на Брог - хлъзгава.
По същия начин стоят нещата и при Змиите. Най-ясна е клетвата на Тиен, а най-неясна - на Обара.
Прави впечатление че само Тиен се заклева в гроба на Оберин-, докато Ним и Обара се заклеват в самия него.
Допълнението,  на Ним, че Оберин е по-добър мъж също предполага известно непокорство, а клетвата на Обара толкова хлъзгава, че нямам думи.

# 29
кацам тежко. И ви казвам, че още няколко теми ще изпишем, преди новата книга Sad

Общи условия

Активация на акаунт