Песен за огън и лед 26 - Love is poison.

• 64 429
  • 737
  •   1
Отговори
# 630
 хъм трябва да преровя всички глави на БРан и Джон от първите три книги за да го намеря. УТре ще го потърся по-точно. Имам спомен, че баба Нан го споменава, но може да има нещо и в главите  с ИГрит и Нощния Страж. във Всеки случай сам казва на Джон, че летоброенето е сбръкано и не е много сигурно, кой командир е Джон подред - дали 998 -и или някой друг номер.
Във всеки случой, точно при 1000 ЛК, стража ще спер да същестувва в настоящия си вид, КнН ще стане ЛК. Това би трябвало още в първата книга да го има, но не се сещам точното място - някоя от главите на Джон или Бран вероятно.

# 631
Че има грешка в преброяването съм съгласна. Но аз не си спомням някъде изрично да пише, че КН ще е 1000 ЛК. Това са само предположения. Баба ти Нан разказва легенди, а не предсказания. Пък и защо някой да става КН като такъв има. Или имаш предвид след като убият настоящия някой трябва да му заеме мястото и това ще е Джон ли? Разсъждавала съм много по темата, дори и с цифрите се бях заиграла, но от това, което знаем до момента нищо конкретно не може да се каже.

# 632
 такъв има във филмите.   (КнН в настоящето) хайде да не смесваме нещата. В книгите е имало КнН, умрял е и се очаква 1000 Лк отново да е КнН. И Нощния страж да приключи. Именно затова много хора смятат че е възможно това да е Джон - или броенето да е объркано, или да назначат някай след него, той да умре и посел пак да стане Джон. отговоря на всички условия, на които е отговарял и предният КнН - копеле, брат на Краля на Севера(краля на Зимата) има брат на име Брандън. (КнН е брат на Брандън Трошача, Краля на зимата)

друг е въпросът че ние не знаем какво представяла КнН (остави филмите) и дали наистина е лош. Знаем само че щом се появи 1000 Лк, Стражът ще спре да съществува.

Последна редакция: пт, 18 авг 2017, 09:58 от Джон Сняг

# 633
Искаш да кажеш, че има Бродници, които вдигат умрелите и взимат бебетата на Крастър, но те не се предвождат от никой, така ли? Знам кой е бил 13-тия ЛК, знам защо Джон отговаря на условия. Не си чел само ти. Опитвам се да погледна от друг ъгъл. Опитай и ти някой път. Полезно е. Ок, ама ако хората се преборят с Бродниците за какво трябва да има КнН въобще?

# 634
 искам да кажа, че в книгите не е описано никъде че някой е видял КнН и знае как изглежда, нито пък е известно дали КнН вдига Бродниците  или това става по друг начин - например директно Другия да ги вдига. Джон откри че Другите идват с Студа и Мъглата, или мъглата и  студа  - с Другите. това е единственото сигурно нещо.*   **
Да, има Бродници които взимат бебета на Крастър, но как става взимането не е ясно. Общо взето всичките сцени  когато някой умира са : последното нещо което вижда са Другите. И по-късно той самият е Друг. никъде не е казано, как го превръщат в Друг (да, във сериал става с докосване, но в книгите го няма този момент.). Нито пък - че КнН командва армията. Нито пък е казано че КнН е  бил непременно лош герой. Не е зле да се замислим, че времето на КнН - 13 лорд командир съвпада с идването на Андалите, които не били съгласни да спазват примирието с Чадата, а КнН е бил посредникът и е трябвало да го махнат чрез преврат. Затоав няма документи от онова време.

Никой не знае дали хората ще се преборят с Другите, и дали трябва да се борят въобще или някак си ще се договорят с тях. И въобще - да не се окаже накрая че Другите са добрите герои, а Чадата са лошите. Всичко е възможно.
*Отделон - Джон може да е КнН без да знае, че е такъв. Опитай да погледенш от тази гледна точка.
**Бенджен също може да е КнН (остави филмовия герой) - Мартин е казал, че Студени ръце не е Бенджен

Последна редакция: пт, 18 авг 2017, 13:58 от Джон Сняг

# 635
И аз казва, че всичко е възможно, ама ти твърдиш, че било сигурно, че Вала ще падне при 1000 командир и той щял да стане КН. Къде го пише това? Питам, защото може и аз да съм забравила.

# 636
Защо толкова искаш някой познат герой да е КнН или нов такъв. Ами не приемеш, че това си е някакъв там персонаж както в сериала ?

# 637
Не искам познат герой да е КнН, но мисля, че Също като  в "Колелото" ИСторията се повтаря - само тук таме детайлите се променят

# 638
Ами това е най-голямото клише. ГРРМ едвали ще го направи.

# 639
  • Вестерос
Не искам и аз да има цикличност. По си мисля, че всички ще измрат и може да има за някой някакъв мижав хепи енд.

Последна редакция: пт, 18 авг 2017, 20:52 от Tiffany А

# 640
  • Варна
Лично аз ще се зарадвам на хепи енд от типа: Тирион и Хрътката ближат замръзнало дорнско на клечка в подножието на ЖТ, от който са останали само парчетии за скраб и чакат да доде пролетта  Imp Майтап да става.

# 641
  • Варна
Лично аз ще се зарадвам на хепи енд от типа: Тирион и Хрътката ближат замръзнало дорнско на клечка в подножието на ЖТ, от който са останали само парчетии за скраб и чакат да доде пролетта  Imp Майтап да става.
Съгласна! Умирам си да им чуя разговора. Simple Smile

# 642
Веднага ви казвам как ще протече разговора.

Скрит текст:
- Може да не ми вярваш, но ми липсваше Хрътка.
Никой не ближе замръзнало дорнско като теб, дори и Сив Червей
- !!?

# 643
  • Варна
След Черна вода група Дорнски цигани продали веригата от Капана на Тирион за скраб на ББ ...
То човек колкото и да не е расист...

Рекордът на Брон остана в историята,." Да плуваш в топла локва с Джайм, не е като да плуваш в замръзнало езеро с две зомбита на гърба!" заяви Джон Сноу и отчупи замръзнал сопол от брадата си.

# 644
  • София
Чета и двете теми, но почти не се включвам, защото докато вляза и сте обсъдили всичко Simple Smile. Наскоро приключих петата книга (да, малко ги разтегнах във времето, но най-накрая прочетох цялата поредица) и две неща ми направиха впечатление. Ако са обсъждани, извинете ме, явно не ви следя от толкова отдавна Simple Smile.

Та.. Пророчеството за Дани ѝ казва да се пази от Напарфюмирания, че той е последният, който ще я предаде. Дали има логика това да е Варис (препратка към настоящия сезон на сериала) и той да е къртица?

И още: в "Пир за врани" една леля на Джайм, която е Ланистър (Дженна), но омъжена за Фрей, му казва, че не е син на Тивин. Ето го и цитатът:

Джайм я целуна по бузата.
— Той остави син.
— Остави, да. Всъщност от това най ме е страх.
Странна забележка.
— Защо трябва да те е страх?
— Джайм — отвърна тя и го дръпна за ухото, — миличкият ми, знам те от бебенце на гърдата на Джоана. Усмихваш се като Герион и се биеш като Тиг, а и малко от Кеван има у тебе, иначе нямаше да носиш този плащ… но Тирион е синът на Тивин, не ти. Казах го веднъж в лицето на баща ти и той не пожела да ми проговори половин година. Мъжете сте такива ужасни глупци. Дори тези, които се раждат веднъж на хиляда години.

Дали това не дава отговор на въпроса дали близнаците са Таргариен? Като се има предвид инцеста, страстта на Церсей към огън и лудост, като цяло... и това за раждането веднъж на хиляда години не би ли могло да е някаква препратка за абсурдната теория, че Джайм е Азор Ахай?

Общи условия

Активация на акаунт