Голямата тема за малките масла - 16

• 111 825
  • 747
  •   1
Отговори
# 120
Благодаря, Хексе!

# 121
Аз бях купувала преди 2-3 месеца от Зоя, наливното шипково. Вкъщи когато го пробвах миришеше ужасно на гранясало и го изхвърлих. Същото беше и с кокосовото на грамаж, беше отвратително качество. Повече не бих взела нищо от наливните/насипните им масла.

# 122
Аз бях купувала преди 2-3 месеца от Зоя, наливното шипково. Вкъщи когато го пробвах миришеше ужасно на гранясало и го изхвърлих. Същото беше и с кокосовото на грамаж, беше отвратително качество. Повече не бих взела нищо от наливните/насипните им масла.
Като го отворих в началото, не ми мирищеше нищо. След няколко дни се появи лек мирис на гранясало. Държа го на стайна температура, обаче мисля да го прибера в хладилник. Мажа се с него, нямам странични ефекти.

# 123
Моето шипково е показаното по-горе от Iherb и го съхранявам в хладилник. Много съм доволна  Peace

# 124
  • София
Моето взето от Зоя също е от наливните, мирише силно на шипка и е с много приятна консистенция и наситен оранжев цвят, който в началото ме стресира...  Mr. Green По ваш съвет, ще го сложа в хладилника.  Peace

# 125
  • софия
Маслата от iherb са хубави ,не знам колко са био и студенопресовани ,но са добри ,от гроздови семки също е добро .

# 126
Маслата от iherb са хубави ,не знам колко са био и студенопресовани ,но са добри ,от гроздови семки също е добро .
то има ли нещо, в което да си сигурен  Tired

# 127
  • софия
то има ли нещо, в което да си сигурен  Tired
Факт Peace

# 128
Кажете кое масло ви помага най-бързо при цъфтеж  Hug

# 129
Моето шипково е показаното по-горе от Iherb и го съхранявам в хладилник. Много съм доволна  Peace
И аз имам такова от айхерб, доволна съм, взех го при някаква промоция за 5.16€. Но не е оранжево и няма миризма на шипки. Цветът е бледо жълт, типичен като на масло. Не го държа в хладилник, а трябва ли? имам го от м. април.

Christina-89777 - доколкото знам само няколко вида масла имат достатъчно малки молекули за да проникнат в косъма на косата - това са арганово, рициново, зехтина, за други не се сещам. Другите масла само смазват външно косъма, а не проникват в него, което не е от голяма полза. Цъфтежът е от вътрешно увреждане и освен маска с тези горните масла, може да ти помогнат и някакви добавки, аз си взимам от време на време биотин, било полезно...

# 130
  • София
Да се изкажа за шипково масло. Това едно прекрасно прекрасно масло, което се ползва вечер. Регенерира кожата и намалява бръчките, отлично е за околоочен контур. Подобрява еластичността на всеки тип кожа, но особено на сухата. Прилага се при пигментация, белези. За чуплива и проблемна коса. За кожичките на ноктите.

Но! Шипковото масло много лесно оксидира, т.е гранясва. Затова има кратък срок на годност (ок. 6 месеца) и задължително се държи в хладилник и на тъмно. Когато купувате задължително гледайте кога е произведено. Ако имате витамин Е - добавете в маслото. Евентуално ще удължите срока на годност. Свежото масло е жълтооранжево и ухае приятно на шипки.
И не забравяйте - не прилагайте през деня, от слънчевата светлина може да се получи пигментация.

И не на последно място - шипковото масло е базово масло, не е етерично.

# 131
Soulmate, можеш ли до споделиш как се отразява на чупливата коса и откъде го купуваш?

# 132
  • София
Кажете кое масло ви помага най-бързо при цъфтеж  Hug
Масло от пшеничен зародиш.

# 133
  • София
Soulmate, можеш ли до споделиш как се отразява на чупливата коса и откъде го купуваш?
Косата става гъвкава и гладка. Купувам от тук: http://www.ekomama.net/beauty-kitchen/bazovi-masla/nava-maslo-ot-shipka.html или от http://www.ekomag.bg/aromaterapia/bazovi-masla.html?p=2

# 134
 Благодаря! bouquet

Общи условия

Активация на акаунт