Голямата тема за малките масла - 16

• 111 171
  • 747
  •   1
Отговори
# 645
По принцип това прозрачното е повечко филтрирано май. Иначе надали има огрооомна разлика между обикновеното и ямайското. Поне аз не съм попадала на такава информация, а доста рових в нета. Вероятно има някаква разлика, но надали ще е фрапиращо видима и ако вече си си купила, използвай си го и после си купи от другото. Не знам и колко му е трайността, ако залежат повечко маслата гранясвати не стават за нищо.

Аз гледам да купувам висок клас шампоани и балсами по принцип, но ползвам и по-обикновени - примерно Елсев.

Breedlove, вероятно ще са годни, ако са съхранявани правилно, но не се знае колко дълго ще издържат. Аз имам бадемово с изтекъл срок, но не мирише на гранясало и го ползвам, като гледам да го изразходя по-бързичко. Не бих си взела голямо количество обаче.

# 646

Breedlove, вероятно ще са годни, ако са съхранявани правилно, но не се знае колко дълго ще издържат. Аз имам бадемово с изтекъл срок, но не мирише на гранясало и го ползвам, като гледам да го изразходя по-бързичко. Не бих си взела голямо количество обаче.

Мерси Simple Smile 15 мл са, мисля че си заслужава

# 647
Мерси Simple Smile 15 мл са, мисля че си заслужава
Да, особено ако са добре намалени Simple Smile
Аз си накупувах бая масла напоследък и се надявам да успея да ги изразходя, че то като се 'почна за коса, за лице, пък това, че се отразява добре на кожата пък онова че се препоръчва за даден проблем и... пуста лакомия  Mr. Green

# 648
Не знам дали съм споменавала, но откакто започнах да употребявам (вътрешно) кокосово масло (пия кафето си с кокосово масло, както и готвя с него и с краве масло), ям най-гъстата сметана и най-пълномасленото прясно и кисело мляко, пия капсули с масло от вечерна иглика, почти спрях да ям всякакви сладки бисквити, вафли, чипсове, торти и всякакви джънк храни, освен че отслабнах бая, се чувствам по-тонизирана, и кожата ми е сякаш по-гладка и мека. Това, разбира се в комбинация с ползването на масла на кожата. От друга страна обаче пък косата ми се омазнява много по-бързо - корените стават мазни по-бързо, а върховете - сухи и хвърчащи. Чудя се от рициновото масло дали още повече ще се задълбочи омазняването.

# 649
При мен, редовните маслени маски на косата засушават скалпа от към омазняване и съм успявала да разредя миенето до веднъж седмично преди години. Сега се опитвам да постигна същото или поне близо. По принцип я мия всеки трети ден.

# 650
И аз накрая да си купя рициново масло. Взех го най-вече да си правя маски за коса, че много ми е тънка, сплескана и много взе да пада през първите месеци, в които драстично си смених режима на ядене (по-точно какво ям и какво не).

При вас, ако сте ползвали маски за коса с рициново масло, бихте ли споделили какъв ефект са имали?

Четох, че миглите може да се мажат също, за по-бърз растеж. Трябва да намеря и информация и за евентуални маски за лице.

Аз отдавна си правя маски за коса с рициново масло и слагам всичко, което имам  Grinning
Много добре ми се отразява на косата. До скоро купувах обикновено от аптеката, но скоро, заедно с други масла поръчах от Биофетиш. Нищо общо няма с това по аптеките  Peace
На миглите също съм слагала, трябва и аз да се поинтересувам за лице  bouquet

# 651
# 652
Да, това си взех.

# 653
Момичета, в Зоя имат някои масълца на промоция, защото срока им е до 30.04 Според вас ще бъдат ли годни за употреба след това?
Годни са моите- баобаб и маракуя си взех, оворих ги и ги ползвам от месец насам/на 23 март ги получих/. Едното вече ми е на дъното. Мажа лице и деколте, че по-бързо да изразходя.

# 654
Преди няколко вечери си намазах в корените масло от чаено дърво, защото прочетох, че помага при сърбящ скалп. На сутринта си измих косата. Това масло сякаш имаше чудотворно въздействие - за четири дни (иначе мия косата на три дни, че повече не мога да я трая, с мазни корени и сухи краища е) не ме е засърбял скалпът нито веднъж!

Току-що си забърках маска за коса тип "манджа с грозде", та ще видя резултатът какъв ще е. Иначе сложих: рициново масло, масло от жожоба, масло от пшеничен зародиш, течен витамин Е, няколко капки чаено дърво, няколко капки розмарин, също няколко - лавандула. Един жълтък, две лъжици кисело мляко, и малко ракия. Същата, без жълтъка и киселото мляко, направих на дъщеря ми. Ще стоим по около 2 часа (достатъчно ли е?).

# 655
Достатъчно е 2 часа.
Не разбрах резултата от чаеното дърво какъв е. Не е за миене четвърти ден или не сърби скалпа? Аз мих моята в петък и вече е за миене, като имам лек сърбеж и ръцете са ми постоянно на главата.

# 656
Достатъчно е 2 часа.
Не разбрах резултата от чаеното дърво какъв е. Не е за миене четвърти ден или не сърби скалпа? Аз мих моята в петък и вече е за миене, като имам лек сърбеж и ръцете са ми постоянно на главата.

Например ако на сутринта съм си измила косата, вечерта вече започва да ме сърби скалпът, втория ден вече постоянно. Измивам косата на всеки три дена, като на третия ден косата ми е доста мазна. Този път обаче, след намазването на скалпа с маслото от чаено дърво, следващите дни скалпът въобще не ме сърбеше. Косата, естествено, си се омазняваше, но този влудяващ сърбеж го нямаше. Мисля че тук в темата (или може би в интернет) прочетох за това му действие на маслото. Сложих си тази вечер в маската пак чаено дърво, дано този сърбеж да не се завръща повече.

# 657
Благодаря, ще пробвам  bouquet

# 658
Достатъчно е 2 часа.

маслото от чаено дърво е чудесно - има антимикробно и антигъбичково действие, за това се е успокоил скалпът
също се използва при акне и мазна кожа, прогонва и въшките

# 659
Простете за невежеството , но има ли масло от чаено дърво като базово  newsm78
Аз имам етерично. И в Зоя само етерично предлагат.

Общи условия

Активация на акаунт