Голямата тема за малките масла - 16

• 111 198
  • 747
  •   1
Отговори
# 630
Благодаря за съвета, ще пробвам  bouquet
Мисля, че за моето лице ще трябва и някакъв пилинг, за да се свият порите. Черните точки са на 95% редуцирани само след 4 дни, но порите ми са като кратери и само с почистване мисля че няма да стане.
Аз си правя пилинг с кафе(утайка) и зехтин,със захар и някакво масло и със сода за хляб и вода.Днес си правих маска с куркума и мед и съм очарована..от първия път! Куркумата била пълна с антиоксиданти,много добре тонизира и изравнява тена. А черните точки отстранявам механично с уредче,подобно на пинсета с 2 дупки,по-малка и по-голяма,върши идеална работа.Както и отлепящата маска с прясно мляко,желатин и активен въглен-изкарва всички черни точки и мръсотии от кожата

# 631
Мисля, че за моето лице ще трябва и някакъв пилинг, за да се свият порите. Черните точки са на 95% редуцирани само след 4 дни, но порите ми са като кратери и само с почистване мисля че няма да стане.
Аз си правя пилинг с кафе(утайка) и зехтин,със захар и някакво масло и със сода за хляб и вода.Днес си правих маска с куркума и мед и съм очарована..от първия път! Куркумата била пълна с антиоксиданти,много добре тонизира и изравнява тена. А черните точки отстранявам механично с уредче,подобно на пинсета с 2 дупки,по-малка и по-голяма,върши идеална работа.Както и отлепящата маска с прясно мляко,желатин и активен въглен-изкарва всички черни точки и мръсотии от кожата

Каква е тази маска с куркума?

# 632
Смесва се чаена лъжичка куркума с мед(желателно е да е течен),става на каша,нанася се на лицето и след 10-15 минутки се измива с хладка вода.Куркумата може да се замести и с индийско орехче(на прах) и става и за пилинг,но аз съм влюбена в първата,кожата ми стана много хубава

# 633
Christina-89777, много ме зарадва с маската с куркума  bouquet, че имам един голям пакет с куркума на прах и се чудя какво да я правя. Знам, че е полезна, но не я харесвам в ястия. 
Обаче, не ти ли боядисва кожата тази маска?

# 634
Christina-89777, много ме зарадва с маската с куркума  bouquet, че имам един голям пакет с куркума на прах и се чудя какво да я правя. Знам, че е полезна, но не я харесвам в ястия.  
Обаче, не ти ли боядисва кожата тази маска?
Не,няма проблем,измива се лесно и не ставаш китайка,спокойно  Joy http://m.az-jenata.bg/a/58-kozmetika-i-grim/10697-vsichki-domash … a-na-edno-myasto/ тук има ужасно много маски с масла и домашни продукти,от тук взех идеята за маската

# 635
И аз накрая да си купя рициново масло. Взех го най-вече да си правя маски за коса, че много ми е тънка, сплескана и много взе да пада през първите месеци, в които драстично си смених режима на ядене (по-точно какво ям и какво не).

При вас, ако сте ползвали маски за коса с рициново масло, бихте ли споделили какъв ефект са имали?

Четох, че миглите може да се мажат също, за по-бърз растеж. Трябва да намеря и информация и за евентуални маски за лице.

# 636
Не,няма проблем,измива се лесно и не ставаш китайка,спокойно  Joy http://m.az-jenata.bg/a/58-kozmetika-i-grim/10697-vsichki-domash … a-na-edno-myasto/ тук има ужасно много маски с масла и домашни продукти,от тук взех идеята за маската
Значи ще се намацам в най-скоро време, благодаря за линка, има доста интересни маски. Simple Smile

Gifty, аз си правя маска с рициново масло, но от скоро и още не мога да кажа има ли някакъв ефект. Също си мажа веждите и миглите всяка вечер, но отново не знам дали ще има някакъв ефект. Хубаво е да се смеси с друго масло, защото е доста плътно - като сироп и трудно се размазва самостоятелно.

# 637
  • София

Кажи моля те за отлепящата маска за черни точки.Купувам на дъщеря ми от черните отлепящи маски , но бих пробвала домашна.Най-вероятно ще е по-евтина.

# 638
# 639
Аз за содата съм чела, че не е много полезна за мазна кожа, защото повишава pH-то и предизвиква повишено омазняване.

# 640
  • София

супер , благодаря  bouquet задължително ще я пробвам.Предполагам , че активния въглен се купува от аптеката, нали?

# 641

супер , благодаря  bouquet задължително ще я пробвам.Предполагам , че активния въглен се купува от аптеката, нали?
Да,на таблетки е и лесно се натрошава

# 642
  • София
аз и на други места съм попадала на маски с желатин , явно е добър

# 643
Тази вечер се напъхах в един магазин за коса и продукти за коса срещу гарата ни (който си седи там от много години, ама кой да му обърне внимание  Sad ). Та там имаше всякакви мазила и масла и милиони разни продукти. Видях, че имат ЯЧРМ, светло и тъмно. Чудя се (тъй като си купих вчера "нормално" рициново масло), дали ЯЧМР е много, много по-добро, та да си взема и него?
Иначе тази вечер смесих и си направих маска на косата с рициново масло, малко зехтин, един жълтък и лъжица пълномаслено кисело мляко. Ще постоя няколко часа. Обаче сега попаднах на някакъв блог, и в една статия пише след маска за коса (верно с ЯЧРМ) да се измие косата с шампоан с протеин, не схванах много защо. В тази връзка да попитам дали използвате специални шампоани за коса (по принцип) или обикновени, които ги има по супермаркетите.

# 644
Момичета, в Зоя имат някои масълца на промоция, защото срока им е до 30.04 Според вас ще бъдат ли годни за употреба след това?

Общи условия

Активация на акаунт