Голямата тема за малките масла - 16

• 111 198
  • 747
  •   1
Отговори
# 615
Какви сапуни използвате? Замислям се да си поръчам някой.  bouquet
Отскоро си купувам ръчно направени от https://www.facebook.com/guardianangelremedies/
Вече два съм ползвала и съм доволна.

# 616
Привет момичета,

Изчетох голяма част от темите + изгледах доста клипове в тубата по темата за маслата и най-после се престраших да пробвам на лицето си. До сега съм ползвала спорадично масла за косата си, но рядко и през годините. Тъй като от известно време забелязах оредяване на косата реших, че трябва да направя нещо. Знам, че маслените маски ми се отразяваха доста добре та започнах интензивни грижи. Покрай косата попаднах на много информация колко добре се отразяват на кожата и тъй като съм на 40г вече, реших че ще пробвам.

Кожата ми е доста лоша - мазна Т зона с разширени пори и черни точки, сухи бузи и много тънка и суха кожа под очите. Порите ми се запушват лесно, черните точки в Т зоната никога не успявам да почитя напълно колкото и да се опитвам и лицето там се омазнява от почти всички кремове, дори в началото когато се намажа да попиват добре, след няколко часа съм като лъснат тиган. По начало съм с малко лунички, а след бременността се сдобих и с обилно количество пигментни петна, които така и не се заличиха. Единственото хубаво нещо е, че не е чувствителна.

От няколко дни прилагам метода на почистване с масла - без сапун и други измиващи продукти и смея да кажа, че съм във възторг от резултата  Shocked. Кожата ми никога не е била толкова добре почистена дори след козметик. Порите са доста свити и почти нямам черни точки. Тенът е доста по-равен, въпреки петната които си стоят, няма зачервявания, пъпки, запушени пори или бели точки. Обикновено, ако даден продукт ми запушва порите, запушването започва да се усеща почти веднага.

Само с масла свалям всичкия грим. Както съм с всичко по лицето от деня, слагам малко масло в шепа и разтривам хубаво по цялото лице и шия. Масажирам докато всичкия грим се размаже хубаво. След това слагам намокрена с гореща вода хавлиена кърпа върху лицето за няколко секунди и след това изтривам маслото с всички гнусотии. Повтарям процедурата още веднъж като втория път правя няколко минутен масаж и след това задържам топлата кърпа малко по-дълго. След тази манипулация абсолютно всичкия грим и нечистотии са свалени.   
Не се гримирам много, но ползвам спирала - доста, молив за очи, фон дьо тен, пудра. След процедурата, кожата ми е супер добре почистена, доста гладка, мека и я усещам една такава плътна. След почистването се мажа със ретинолов серум или серум с млечна киселина. Вместо крем се намазвам с малко масло. Лицето ми става доста лъскаво и мазно, но до сутринта всичко е попило и кожата ми изглежда много добре, а на усещане е просто уау. Сутрин ползвам Neutrogena 2 In 1 Visbly Clear Wash Mask, която също доста добре почиства порите.
Всички други продукти без маслата ползвах и преди, за това съм сигурна, че невероятния резултат добре почистено лице е заради маслото.
Никога не съм си мислела, че мога да ползвам масла за почистване на мазната ми кожа и съм просто удивена от резултата, за това исках да споделя.

За лицето ползвам масло от шипка основно. За косата съм си взела розмарин, жожоба, макадамия, кокосово, бадемово масло и ЯЧРМ. Веждите и миглите мажа с обикновено рициново масло. Като цяло съм доста "мазна" напоследък  Mr. Green

Извинявам се за чаршафа, който сътворих, но се надявам да съм полезна на някой.  bouquet

# 617
Момичета, какво масло бихте препоръчали за след операция. Не целя толкова прикриване на белег,/ той не се вижда, а и почти няма да остане/, а по-скоро ме сърби и опъва кожата около него.

# 618
  • Варна
Момичета, какво масло бихте препоръчали за след операция. Не целя толкова прикриване на белег,/ той не се вижда, а и почти няма да остане/, а по-скоро ме сърби и опъва кожата около него.
За масло от невен съм чела, че успокоява, хидратира, стимулира производството на колаген и го препоръчват за рани.
Аз съм го ползвала и попива много бързо, не оставя мазен филм, леко е.

# 619
За масло от невен съм чела, че успокоява, хидратира, стимулира производството на колаген и го препоръчват за рани.

Благодаря, bouquet
Ще го потърся, ако не намеря мисля за хубав зехтин.

# 620
  • Бургас
Ами и на мен ми препоръчваха лекарите крем с невен.Взех на Кройтърхоф,но ефект почти нямаше.Доста време ме опъваше,остана огрооомен белег,може би защото беше рязано два пъти на едно и също място.Другото,което е малко по-скъпо е кремът на Цикатредина,той е с хиалуронова киселина.
На мен ми се получи изсушаване на скалпа от изсветляване с витамин Ц и бадемовото масло доста ми помогна.Можеш и с него да пробваш и евентуално с крем.Но нищо няма да има огромен ефект,където е рязано е доста дискомфортно дори година след операцията.

Последна редакция: нд, 23 апр 2017, 17:52 от mariqivanova799

# 621

Благодаря, bouquet

нещо, което вече ми е любим продукт:
кантарион в зехтин  Heart Eyes
чети описанието  Peace

# 622
Маслото от шеа също помагало за заздравяване.

# 623
Благодаря на всички за препоръките. Много сте мили в тази тема Heart Eyes

ПП:  ще поръчам кантариона в зехтин и гледам разни други масла за лице и коса, за да съчетая доставката:)

# 624
  • Варна

Благодаря, bouquet

чети описанието  Peace

Когато родих свекърва ми донесе едно шишенце със зехтин, в който имаше екстракт от кантарион. До тогава не бях чувала за такова мазило, но реших да й се доверя. Имаше странен цвят между червено и кафеникаво, още първата седмица чувствително облекчи положението. Така че още един + и от мен, бях го забравила и поста ти ми напомни да й поръчам да ми направи пак  Hug

# 625

Скрит текст:

Благодаря, bouquet

чети описанието  Peace

Когато родих свекърва ми донесе едно шишенце със зехтин, в който имаше екстракт от кантарион. До тогава не бях чувала за такова мазило, но реших да й се доверя. Имаше странен цвят между червено и кафеникаво, още първата седмица чувствително облекчи положението. Така че още един + и от мен, бях го забравила и поста ти ми напомни да й поръчам да ми направи пак  Hug
Защото е било мацерат от цветовете. Това е от корени и листа и няма цвят. Но пък е много лековито.

# 626
  • Варна

Скрит текст:

Благодаря, bouquet

чети описанието  Peace

Защото е било мацерат от цветовете. Това е от корени и листа и няма цвят. Но пък е много лековито.

Слагам си го в списъка за поръчка  Hug

Сега се сещам да дам отзиви за маслото от гроздови семки, което ползвам по два пъти на ден през последната седмица. Леко ми е на кожата, попива бързо и веднага ми облекчава опъването, особено по бузите, където пак са се появили сухи участъци. Но най ми харесва ефекта върху околоочния контур - подхранва ми ги страхотно, видимо по-свеж вид имам сутрин. Паралелно, но сутрин, слагам масло от Ему - не ми подхранва достатъчно, действа ми добре на лицето. Имам съмнение, че едно от маслата ми запушва порите, направих грешката да ги ползвам паралелно, че и арагново слагах, и не знам от кое от трите е. Подозирам, че е от това от Ему, но следващите дни ще ги ползвам по отделно, за да разбера. Надявам се да не е от гроздови семки, защото наистина много ми харесва ефекта под очите  Praynig

# 627
Алое гел- върши чудеса! Заличава петна от пъпки, изсушава тръгнали да излизат пъпки за ден-два! Аз ползвам 99% алое гел от iherb,но със сигурност и тук може да се намери такъв

# 628
Миоки,аз също съм чела за метода почистване с масла,но там се редуват топла-студена кърпа,ако не си пробвала-завърши със студената,за да е по-видим ефекта със свиването на порите  bouquet

# 629
Благодаря за съвета, ще пробвам  bouquet
Мисля, че за моето лице ще трябва и някакъв пилинг, за да се свият порите. Черните точки са на 95% редуцирани само след 4 дни, но порите ми са като кратери и само с почистване мисля че няма да стане.

Общи условия

Активация на акаунт