Голямата тема за малките масла - 16

• 111 214
  • 747
  •   1
Отговори
# 600
тази масла само за лампа ли са?
някой дали има опит с тях?
http://bulgarianrose.bg/product/list/category/174/filter/578/712/paging/

# 601
Чела съм  листовката на маслото от карамфил, че ми трябваше за вътрешен прием, не беше упоменато за това , което  ми трябваше, но за козметични цели   стават, поне беше в употребата.Но не съм ползвала

# 602
мерси! вчера ги видях в една аптека /дори не знаех, че съществуват/, но консултантката по-скоро имаше нужда от моята консултация  Crossing Arms и не успя да ми даде никаква информация, а листовката беше с доста мъгляво описание  Crazy
ще помисля дали да рискувам с проба  Thinking

# 603
Привет мили дами! Живея в Кипър, и работя в една малка фабрика за произвеждане на натурални сокове. Зимата стискаме тонове плодове, и както сами се досещате- стискахме мандарини, и при съхранението на сока при минусови температури, успяхме да извлечем маслото им. Началника ми каза, че е изключително скъпо, и че се ползва в сферата на красотата, уви, не успях да открия в интернет с какво да го разредя, какво да направя, та затова се обърнах и към вас Simple Smile Благодаря ви предварително и ви пожелавам весели празници!!!  bouquet

# 604
Здравейте дами. bouquet Бих искала да ви помоля за съвет.Решила съм да спра да използвам лосиони за тяло и да ги заменя с натурални масла.Колебая се между какаово и кокосово масло.За второто знам,че запушва порите на кожата на лицето,но дали ще е така и с тези на тялото.. Thinking

# 605
  • Варна
Здравейте!

Четох темата и предишни, но не мога да отсея една марка, от която да сте доволни. Забелязах, че се хвалят нещата в Зоя, но и там предлагат доста.

Трябват ми етерични масла за жабурене с основно масло (шарлан или сусамово). За сега от четене съм се спряла на Пранаром. Добър избор ли е или друго бихте препоръчали?

Извинявам се за нахлуването ми и започвам да следя темата, т.к. тези масла предизвикаха интереса в мен и ми се струва, че тепърва започвам с откритието и употребата им.

едит: Христос Воскресе!

# 606
  • Перник
Христос Воскресе!  Бъдете здрави!
Знаете ли някаква успешна комбинация от масла за себореен дерматит по лицето? Имам етерично масло от лавандула и много видове базови - кокосово, ший, бадем, авокадо, арганово, макадамия, съшо имам и маслен извлек от джинджифил и от жълт кантарион в зехтин.

# 607
  • Бургас/Пз
Може ли да ми препоръчате силно хидратиращо масло. За дехидратирана кожа , но ако може да не омазнява много. Пробвах шипково, но повече ми изсушава , отколкото да хидратира.

# 608
ani_d, аз шипковото го ползвам само за околоочния контур, че ми е много сух... На лицето сега мажа сусамово, не е много мазно, попива бързо, но няма мирис... Другото от което съм много доволна е аргановото масло на Наши за лице и тяло... Не знам има ли го някъде в БГ, малко шишенце с помпичка, омекотява, не мазнее, попива и мирише превъзходно... Ползвала съм и чисто арганово, но малко по-мазно ми идва... Харесвам и маслото от кафе, стига да понасяш миризмата му на кафе... Peace
Някои масла наистина изсушават кожата, аз пробвах какви ли не, не всички ми понасят на лицето, излизали са ми и пъпки даже... Кокосовото например не ми хидратира на мен кожата, какаовото ми харесваше, но миризмата му ми идваше многооо тежка... Просто трябва да се пробва, докато нацелиш "твоето" масло... Peace

# 609
  • Варна
Може ли да ми препоръчате силно хидратиращо масло. За дехидратирана кожа , но ако може да не омазнява много. Пробвах шипково, но повече ми изсушава , отколкото да хидратира.

Мисля, че очакваш чудеса. Няма такова масло, което да хидратира повече отколкото а омазнява.

Здравейте дами. bouquet Бих искала да ви помоля за съвет.Решила съм да спра да използвам лосиони за тяло и да ги заменя с натурални масла.Колебая се между какаово и кокосово масло.За второто знам,че запушва порите на кожата на лицето,но дали ще е така и с тези на тялото.. Thinking
Не , не е така. не запушва порите. Ползвам ги повече от две години.,Ползвам комбинация от двете(защото какаовото е много твърдо)+ кайсиево масло. Използвала съм ги  и в комбинация  със сусамово и тиквено. Става много хубава кожата, харесва ми аромата им.

# 610
Преди няколко дни попаднах на магазин във Варна, пишеше на табелата им, че са екслузивен вносител на Холанд и Барет. Ще отида да видя дали имат гела от зелена мида за ставните болки, за който Гифти беше писала. Имат и онлайн магазин
Скрит текст:

Гифти, можеш ли да ми кажеш дали това си го пробвала:

Майка от няколко дни се оплаква от по-силни болки, затова се разрових да видя дали имат нещо по твоето описание, само това намерих.
Да, точно това пия, по две на ден. Не мога да кажа дали има ефект. Иначе от гела pernaton съм много доволна. Предполагам, че и хапчетата действат. Има капсули със зеленоуста мида и в бг аптеки, други производства

# 611
И аз  новак в маслата, но пред месеци случайно в магазинче здравословно забелязах масла в по голяма разфасофка и си взех една макадамия- 350 мл студено пресована за да го ползвам за коса, но много ми харесва и на салати, страхотен аромат, тъй като това масло не е за козметични цели, после се поразрових  и открих че е доста качественно, на  косата ми е идеално! Има го на доста места, така че го ви  препоръчвам момичета! 
http://vitaline-bg.com/index.php/porfolio/item/42-portfolio-makademia

# 612
Ох , с тези маслени маски за коса , при мен е пълен провал отмиването после. Аз наливам да покрие цялата коса / с къса съм/ , после найлонова шапка и една плетена и така стоя поне час-два. Обаче с отмиването ми е мъка голяма. Какъв шампоан използвате ? След маска чувствам косата си ужасно зле , затова и толква рядко правя.
При мен всякакъв работи, но трябва поне два пъти да се "шампоанисам". Можеш да пробваш, без да мокриш, втриваш шампоана в косата и стоиш 5 минути, после измиваш. Щом косата ти е къса, спокойно можеш да не мажеш краищата, а само корените.

Аз ползвам масла основно за коса, но се вдъхнових да пробвам и за лице. Много лесно ми се запушват порите и се появяват черни точки, обаче бузите са ми сухи а Т зоната мазна + много тънак кожа под очите. Бръчки нямам освен мимически около очите, които се виждат само като се усмихна, обаче очите ми са чувствителни и ако се намажа с масло под тях, веднага започват да ми смъдят и сълзят.
Моля, дайте ми съвет за масло което не запушва порите - моето лице е много податливо, за това ми трябва съвет за нещо проверено. В момента имам масла от бадем, жожоба, арганово, шипково, макадамия, невен + етерични портокал и евкалипт.

За косата иначе съм забелязала, че ако ползвам редовно преди измиване, скалпът започва да се омазнява хпо-бавно и мога да увелича интервалите на миете на веднъж седмично.

Последна редакция: ср, 19 апр 2017, 12:25 от Миоки

# 613
Какви сапуни използвате? Замислям се да си поръчам някой.  bouquet

# 614
  • София
Аз използвам два сапуна - черен африкански (на блокче) и сапун от Алепо с прополис. Първият е по-активен и доста повече изсушава кожата, затова винаги го ползвам, когато съм почистила първо лицето с олио, а вторият го ползвам и за лице, и за тяло, без някаква особена подготовка преди това.

Общи условия

Активация на акаунт