Кой какви сериали гледа? - тема 17

• 68 174
  • 744
  •   1
Отговори
# 660
# 661
  • София
Аз много харесвам This Is Us, повече от Parenthood, с който често го сравняват.
Вярно,не се бях замисляла, че има някои общи неща. И на мен ми харесва повече. Страшно ми харесва образа на бащата и се радвам, че все още не показаха смъртта му. Дано има втори сезон.

# 662
  • UK
Подновиха го отдавна за втори и трети сезон. Simple Smile

# 663
# 664
  • София
Подновиха го отдавна за втори и трети сезон. Simple Smile
Супер!  Party

# 665

Аз гледах 8 епизода от първи сезон, а те са 12. Другите не са качени или аз не ги намирам. Втори не знам дали ще има.
https://en.wikipedia.org/wiki/Travelers_(TV_series)

# 666
  • Бургас
От 06.04 по FOX започва новия сезон на Бягство от затвора.

# 667

Аз гледах 8 епизода от първи сезон, а те са 12. Другите не са качени или аз не ги намирам. Втори не знам дали ще има.
https://en.wikipedia.org/wiki/Travelers_(TV_series)
Сезона още си стои на лаптопа. Ами аз имам 12 епизода в папката.

# 668
Излезна трейлъра на последния трети сезон на The Leftovers. Започва на 16. Април.

# 669
  • Вестерос
The Expanse (Syfy) renewed for a 13-episode 3rd season, to air in 2018.
 Party

Shades of Blue (NBC) renewed for a 3rd season.

12 Monkeys (Syfy) renewed for a 4th and final season.

Legion (FX) renewed for a 2nd season.

# 670
Не съм го споменавала в тази тема - преполових японския исторически сериал "Санада мару" (има го преведен в З.). Става дума за същите събития, от които е вдъхновен "Шогун" - така че, ако ви харесва книгата/филма, може да го погледнете.
Малко бавно започва, но нататък става интересно. Няма европейци, въпреки че влиянието на западната култура се усеща. Гледната точка е различна и вероятно по-близка до истината (Клавел е развихрил въображението си за по-интересно). Торанага сама е вдъхновен от Йейасу Токугава, но авторът на книгата си е позволил много свобода при изграждането на образа.

А за същия период става дума и в трилогията "Съдбовните остриета" - там пък Тойотоми е един от страничните (но важни) персонажи и е представен като гей, докато тук определено предпочита жени. Не че е важно, просто отбелязвам. Simple Smile

Любопитно е, как клишетата, които се набиват на очи в западните книги и филми, просто отсъстват, когато продукцията си е японска - няма изобилие от гейши (до тук видях една), хората не се побъркват на тема чест (държат се като всички политици, навсякъде по света) и не налитат доброволно и едва ли не с удоволствие да си правят сепуку (т.е. случва се, но само ако са в много отчаяно положение).

# 671
ха-ха добре казано. особено на чест грам не ги избива. но японците го правят по детски. има гадни персонажи, които са си бая гадни и долни и има честолюбиви персонажи, които са в другата крайност.

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=953779.690;topicrefid=20

# 672
Благодаря за линка, но аз следя тази тема - даже взех доста препоръки от нея.  Simple Smile
Реших да пусна един коментар за сериала и тук, понеже се оказа, че имам доста познати, които обичат "Шогун", но нямат представа, че не е исторически, а художествен роман (то не че аз знаех, но карай...).
Скрит текст:
Що се отнася до честта - таткото на Генджиро успя да предаде всичките си съюзници - впечатляващо Laughing И това е един от главните герои, при това симпатичен; сигурно се е налагало да си води бележки, за да не забрави на чия страна е в момента.
 Вярно е, че при японците всичко е някак по детски. Не са по-малко жестоки от западняците - даже в много случаи са по-жестоки, но въпреки това, западняците са по-гадни - поне в моите очи, не мога да си обясня защо?  Thinking 

# 673
Понеже са ти промили мозъка, че азиатците са по-честолюбиви! То и мен затова ме кефят. Ако и това ми отнемат е*ал съм ги и дръпнатите Laughing

# 674
И това го има, но може би просто наистина не харесвам западняците (в това число включвам всички розовеещи нации на запад от нас, независимо дали са американци или европейци). Не знам защо токова много българи приемат, че сме подобни (и като че ли това е официалната позиция на политиците) - не виждам прилика - приличаме на испанците, португалците, донякъде на гърците, мъничко и на италианците, но с розовите нямаме много общо - нито културно, нито емоционално, нито в начина на мислене. (извинявам се, ако коментарът прозвуча малко расистки, просто изразявам мнение)

И за да не е спам - подновяването на "Легион", "12 маймуни" и "Експанзията" ме радва Simple Smile Хубаво е да се дава шанс на фантастиките - твърде често са пренебрегвани, защото имат по-малко зрители.

Общи условия

Активация на акаунт