Искам да кажа ... (98)_28.11-04.12.

• 47 696
  • 657
  •   1
Отговори
# 255
С температура съм, ей така от раз. Стана ми лошо изведнъж, мерих кръвно- нищо. Щерката се сети за температурата, горкото  Laughing Гадно ми е, а нищо не ме боли

# 256
Кой държи 300 бона в торба у дома, бе Shocked
Да не ги е щипнал някой от семейството или близък, как пожарникарите ше знаят, че има и къде са? Странно.

# 257
  • Пловдив
Кой държи 300 бона в торба у дома, бе Shocked
Да не ги е щипнал някой от семейството или близък, как пожарникарите ше знаят, че има и къде са? Странно.
Joy Joy Joy Не знам, аз ви показвам новината, изводите от вас Simple Smile Само че пожарникари, полицаи и все ми бяха запушили изхода, една тясна уличка, доста време търсих у кой са ключовете. Имаше две големи червени пожарни, един червен полицейски опел с буркан, два еднакви бели необозначени опела (те ми пречеха) - единия на полицаите, другия на пожарникарите, и още един бус, май криминологичната лаборатория. Никакво място за паркиране на изтормозената съседка, т.е. аз.

# 258
Тарти, моите съболезнования!  Hug Hug

Янтра, ми в хубав квартал живееш  smile3508

И при нас е бяло.

Последна редакция: вт, 29 ное 2016, 21:57 от Анонимен

# 259
Малко сте я отминали темата за фирмените партита, ама аз да кажа. Никак не обичам подобни събития, но понякога се налага да ходя. Особено откакто имам участие в ръководството на фирмата, ако не ходя, ще се тълкува като надуване. Обикновен служител може да си позволи да е темерут и особняк, но на шеф не се полага, не е редно някак, и създава излишна дистанция. В началото ходех с нежелание и досада, буквално да отбия номера. Но след няколко тиймбилдинга и няколко Коледни партита, взе че ми стана интересно. И то не толкова, аз да се забавлявам, колкото да наблюдавам другите в неформална среда. Разговори, поведение - дадоха ми някои отговори и ми "отвориха очите" за доста неща във фирмата, които са били на един по-невидим в офисна обстановка план.

Да се похваля, че си купих чанта. Ще кажете, голяма работа. Малката подробност е, че аз имам обикновено по една единствена чанта, избирам я дълго и я нося докато не се увреди непоправимо. Та днес си купих чанта, и то не каква да е, а такава, каквато вече съм имала  Joy Зачудих се дали да не си купя направо две, да си реша проблема за няколко години напред  Joy  С всичко съм така - обувки, бельо, парфюми, някои дрехи - като ми гледа човек снимките двадесет години назад, ще каже, че съм с едни и същи дрехи  Joy Е, понякога сменям номера, но стила - никога.
Утре ще прехвърлям нещата от старата чанта в новата. Макар че си спомням подредбата по разделения и джобове, и няма да ми е трудно. Много ми е важно всяко нещо да си има точно разделение  и джоб, и да намирам всичко с едно бъркане.
Похвалих се  Embarassed

# 260
       Утре е Андреев ден. Нямам познати с такова име, но  от детството си обожавах това време на годината. Баба ми още през нощта накисваше царевица и когато се събудехме, в къщата се носеше приказен аромат.Приготвяше варената царевичка, като я гарнираше с бонбони/ обикновено теменужки/, орехчета.Ние, децата / аз и братовчедите ми/ пълнехме стъклените купички, хапвахме си и и знаехме, че предстоят хубавите зимни празници. Следваше денят на св.Варвара с меденките, после Никулден- с рибника.

Майка ми също прави царевицаза Андреев ден  и обяснява на детето ми как денят нараства с едно царевично зърно.Синът ми много обича тази "сладка супичка",както я нарича  и си я чака с нетърпение.
      Поредицата от празнични дни преди Бъдни вечер и Рождество някак подгряват настроението и много е хубаво ,че точно днес ,макар и за кратко се посипа тих сняг.

Това искам да кажа тази вечер Simple Smile

# 261
  • Пловдив
Царевицата сладка ли я ядете? И баба ми вареше, но солена.

# 262
Благодаря момичета за положителните отзиви към намисленият подарък. Simple Smile
Само трябва да намеря и някакви забавни коледни опаковъчни торбички и съм готова. Simple Smile

Ако някоя иска да направи подарък за себе си, или приятели, мога да дам линковете към магазините. Simple Smile

# 263
  • Бургас
Тарти, съболезнавания!

Sesylle, шоколадовите лъжички са супер идея.

Светкавица, подсети ме за на баба ми царевицата /казвахме й влашка/. Нощта преди да отидем накисваше винаги по една тенджера изронена царевица. След това,топличка, със захар или без нищо, купите си вървяха една след друга.

# 264
  • Ако искаш да бъдеш щастлив, бъди!
Сесили, аз искам линк. Много ми хареса идеята ти, не съм пробвала такива лъжички, даже не съм ги виждала и ми се прииска да ги опитаме.

Светкавица, много ме стопли твоят разказ за Андреевден. Не знаех, че се приготвя царевица. Може ли да разкажеш как точно се приготвя и как така се сервира с бонбони? Ние ядяхме варена подсладена царевица на Васильовден, който тогава беше на 14 януари. Нещо като компот от царевица, и аз много го обичах и точно заради аромата на царевицата.
Вуйчо ми се казва Андрей, много обичам това име.

Тарти, наистина е много тъжно да загубиш близък човек, съчувствам ти.
Аз още не мога да да се отърся от загубата на приятелката ми, вече три месеца...

# 265
Имам кръщелник Андрей. Разкажете за царевицата, моля, за пръв път чувам.

Бърдс, така ми напомни на  мъжа ми с написаното, той все иска да си купува по две-три еднакви неща, ако са му удобни. Викам, ако тръгнеш по чужди жени, ще рекат че си все с едни и същи гащи има по 4 еднакви, 4! Joy

# 266
Аз за царевицата за първи път чувам.

Тарти, съболезнования и от мен!

Преди няколко години почина баба ми, майка ми също по никакъв начин не успя да дойде за погребението. Само мога да си представям как се е чувствала.

svetal4o27, преди няколко години ми бяха донесли от Германия, много са хубави, шоколадът е страхотен. Simple Smile

Ето линк за всички, които се интересуват.
Тук са направени в готови подаръчни опаковки в комплект с чаша и др., като и цената им е по-висока.
https://spark.adobe.com/page/xHuVwk9XQb18r/

А от тук, могат да се поръчват индивидуално по 1бр., също така имат и ръчно изработени шоколадови бонбони, които предлагат в подаръчни кутии. Simple Smile Изключително любезни са, днес цял ден водим кореспонденция. Simple Smile
https://www.facebook.com/chocolaterieamelie.bg/

# 267
Лека нощ момичета. Желая ви весела Коледа и новата година да ви донесе здраве и спокойствие  Hug. Не мога да повчрвам, че дойде толкова бързо, но... изнизват се годините.

Бъдете щастливи и се радвайте на моментите.

Ти да не спираш форума до края на годината та такива ранни пожелания пишеш?

# 268
Кристин, и аз си помислих същото за Даун!  Thinking
Жаки, видях играта, може и да се възползвам, но ще ми трябва за момиче, което навършва 6 години, но не отива на предучилищна и не е ходила на градина. Или е за по- малки деца?
Андреевден не съм свързвала с царевица, а с друго вариво- папуда, боб. Виж, на Варвара царевицата си е задължителна. Със захар, нарязани орехи, канела и ломонова кора. Обожавам я.
Искате ли още подробности за вчерашните  бойни случки на моя син. Бил казал на класната и тя му казала "Браво"  newsm78
Тарти,  bouquet

# 269
  • Ако искаш да бъдеш щастлив, бъди!
Сесили, благодаря. Не можах обаче да се ориентирам във ФБ-страницата къде са продуктите и как се поръчва.

Общи условия

Активация на акаунт