ÖLENE KADAR - новият проект на нашите любимци Енгин Акюрек и Фахрие Евджен - т.1

• 96 823
  • 740
  •   1
Отговори
# 600
Добро утро! Hug Hug Hug

Цитат
Количество просмотров первой серии: 1.008.321

Приятно гледане на всички довечера! Hug

Хубав ден! bouquet

# 601
Аз се замислих нещо, не ми допада много, че ни показаха още в първи епизод кой е убиеца на бащата на Берил. Обичам да се чудя кой е истинския убиец както беше в КПА, всички бяха заподозрени и беше вълнуващо да познаеш кой е извършителят. И тогава дори не се бях сетила, че може да е брата на Йомер и за мен беше голяма изненада.

Та се надявам Селви да оплете нещата, така, че да обърка Даахан и той да тръгне в грешна посока, да има някакъв съспенс. И не ви ли се струват малко героите? newsm78 Така погледнато в момента е много елементарно, защото ясно е, че не е някой от неговото семейство убиеца, тоест трябва да го търси в обкръжението на Берил. А там е само Ендер!Който реално е виновникът!  Затова вече казах,че не ми е ясно как ще направят дълъг сериал от този сюжет. Надявам се със Селви да тръгнат по някаква друга нишка и сюжетна линия, която още не са ни показали.

# 602
Здравейте Simple Smile

Изгледах серията с превод и бързам да споделя и аз впечатления: съгласна съм с мненията, че серията беше заснета като игрален филм. Това страшно много ми допадна - нямаше разтягане на локуми, близкият план беше много добре предаден, всичко беше заснето перфектно. Лично на мен ми хареса акцента върху вратовръзките, според мен тук се крие символика, макар че фокусът е върху нещо толкова тривиално - Даахан не е бездействал в затвора, използвал е времето по най-добрия начин за себе си предвид ситуацията, може би се е дипломирал по някакъв начин, запълнил е знания, които са му липсвали. Хареса ми и меренето на пулс - отново символично за мен: Даахан се е сдобил с този навик за да поддържа някаква форма, за да си напомня какъв е бил...и просто да има за какво да мисли (възможно е да е мерил пулса на затворници и надзиратели, да е изслушвал болежките им и да им е давал съвети, какво и как да предприемат и за това надзирателят се обръщаше към него с "докторе").
Лично за мен визуалната прилика с Керим при разговорът му с Берил след болницата и после вкъщи с родителите му, не беше добра идея, от гледна точка на неминуемото сравняване. Трябваше да му запазят вързаната отзад коса и в тези моменти или на плитка. Simple Smile
За наблягането на паданията и залитанията - на мен ми харесаха. Трябваше зрителят да придобие пълна представа за действията му тогава, за ефекта на наркотика. Защо не помни, защо е объркан, как впоследствие това негово обикаляне по улиците е повод за спасението му. Хареса ми как Енгин изигра този момент. Особено изражението на лицето - сковано, с отпусната челюст и празен поглед, фиксиран сякаш в нищото. Падането - сгромолясване и рухване, сякаш краката му не го държат...повярвах му!
Хареса ми играта и на другите актьори - нямаше преиграване, всичко беше представено убедително.

daizy_g, съгласна съм с теб за малкото герои...и аз това се чудя, как при наличните връзки, ще се запази интригата?! Според мен постепенно ще вкарват и други актьори, май има такава информация за една нова актриса. Постепенно връзката ще се заплита. Няма как да оставят нещата така Naughty.

Момичета, пожелавам приятно гледане довечера!  bouquet bouquet bouquet

# 603
  • В Града на липите

Дана,  Hug напълно споделям мнението ти.
Това за вратовръзката, книгите, титуловането, та дори и приличния му външен вид, определено говори, че през тези години се е опитвал да живее нормално, доколкото това е възможно в такава обстановка.
Тази рутина, която си е създал, го е държала жив и да не полудее.
За сцената с дрогирането му, нямаше как да е по-кратка, щеше да е нереално, и да стои като недовършена, все пак са минали часове, докато е бил под въздействието на това нещо, а го предадоха за няколко минути.
Въобще, започвам сериозно да се притеснявам, какво ще гледаме след заснетите от Турагай серии.
Надявам се, новата режисьорка да следва стриктно стила му. И оператора също.
Типичните за турски сериали удължаване на моменти, близки планове, излишно разтягане... са безумно отегчителни.

# 604
  • Бургас
 Hug Hug Hug

Типичните за турски сериали удължаване на моменти, близки планове, излишно разтягане... са безумно отегчителни.
Добави и онези диалози, за които Светлето писа, и драмата ще е тотална, и на екрана, и пред него...  Joy

..............................

Та се надявам Селви да оплете нещата, така, че да обърка Даахан и той да тръгне в грешна посока, да има някакъв съспенс. ...........................
Затова вече казах,че не ми е ясно как ще направят дълъг сериал от този сюжет. ...........................
Надявам се със Селви да тръгнат по някаква друга нишка и сюжетна линия, която още не са ни показали.

Peace +1
+1 предложение по вече леко загатната нишка  tooth  Crazy

Скрит текст:
‘Сичките сме кат’ втрещени –
същи птици замаени,
всяка оффф-ка и се пени:
„Искам дофтура за менИ!”

Екстра мъж, почти  мелек,
Супермен, а не човек;
милост няма, ни кусур
воала – синьор Сойсур!

Дълго ще му е загадка
готината адвокатка,
но със чара си накрая
и с финес ще я омая...
Твърдостта ще й разклати
с най-изискани похвати,
как сърцето й пулсира
с нежен допир ще разбира,
„мон амур” и „мон шери”
с нисък тембър ще мълви,
с длани топли ще я гали
чувствата да й разпали..
Че тогаз като я почне...
С устни парещи и сочни
цялата ще я маркира,
без дори за миг да спира,
страстно ще я обладава,
чак докато спре да шава;
ще я хвърля в небесата
докато изгрей зората... tooth

ПП И много моля, сега да няма делящи се от цялото  Joy Казано е "всички", "всяка"! За подсилване на ефекта и внушението е, не за друго   #Silly  Joy

Приятно гледане и безпроблемен нет!  Hug

Последна редакция: чт, 19 яну 2017, 17:02 от shoppич

# 605
Шо, браво!
 newsm17

Записвам и както съм казала- в първия пост на новата тема ще изтипосам цялостното ти творчество. Simple Smile

Момичета, пак съм заета довечера, но пожелавам на всички безпроблемен нет и проятно гледане!
После ще се включа в коментарите, неподготвена, но с мерак. Simple Smile

Слагам ви линк към руския онлайн превод:
https://vk.com/olenekadar

и към канал ATV за онлайн гледане на сериала:
http://www.atv.com.tr/webtv/canli-yayin

# 606
  • Бургас

Пепелче,  Hug благодаря за линковете!  bouquet

Скрит текст:
А за другото - сакън!  Praynig Аз и сама съм си предостатъчна да се излагам, нямам нужда от чужда помощ  Joy

# 607
Шо,
Скрит текст:
няма да споменавам тогава автора. Wink
Който разбрал, разбрал. Simple Smile Ама иначе ще се загубят с времето. Ей така, сега не мога да открия наръчника на Мукадес (от Хриси) и твоите творения от КПА.

# 608
  • Ако искаш да бъдеш щастлив, бъди!
Шопич, ама много ми допада твоето творчество.
Права е Пепелчето, че не трябвада се затрива.
Толкова малко хумор остана  в живота ни, трябва да кътаме всяка трохичка.
Приятно ви гледане, аз ще чакам превод, поне руския, ако не дочакам български.

# 609
  • В Града на липите
Някой наясно ли е, дали ще има озет или направо ще ни почват?

Шо  bouquet

# 610

Ще залагаме ли дали ще се целунат или да ги оставим на мира още 10-тина серии, да не им даваме зор  Simple Smile

Шо, не са притеснявай и да ти го няма името пак ще те познаем  Laughing, че ти си неповторима!

# 611
  • В Града на липите

Ще залагаме ли дали ще се целунат или да ги оставим на мира още 10-тина серии, да не им даваме зор  Simple Smile

Не знам какво да заложа  Grinning но според мен док, ще спре на един косъм разстояние.
Но поне с поглед ще се целунат  Grinning

п.п. За протокола, Селви започна първа  Joy

# 612
  Добър вечер и приятно гледане на всички  Hug
  За успокоение на Хриси Hug операторът не е сменен - от сета  Peace

Шопич благодаря за творчеството - огън си  bouquet
  Нианта HugСелвито ще се дръпне - видя се ,че Даахан я придърпва,а тя бие спирачки доколкото може  Blush Crazy

# 613
Здравейте, момичета!

Класирах се в последния момент, не успях да ви изчета даже, но веселото стихме на Шо успях и много ме усмихна. Така имах нужда от това. Благодаря! Hug

Озет нямало да има, така че приятно гледане!

# 614
Сега ми стана смешно,защото се сетих за Кютахия Joy Joy Joy
Тази година какво се рекламира в прайм тайма не съм видяла Thinking
Минавам само да ви се обадя и да ви пожелая приятна вечер с втора серия! Hug
Аз съм в плен на децата и ще гледам със закъснение сигурно и на всичкото отгоре си мислих ,че е сряда.Оказа се,че двата ми сериала били в един и същи ден-поне и борба за рейтинг ще има и материал за гледане,което е добре ,че и зимата се оказа качествена тази година.

Общи условия

Активация на акаунт