Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Какво е антибиограма и защо е важна?
Какво е Sumamed и как се приема?
Как мога да убедя детето си да приема лекарството си и какво да правя, ако откаже?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Какво е антибиограма и защо е важна?
-
Какво е Sumamed и как се приема?
-
Как мога да убедя детето си да приема лекарството си и какво да правя, ако откаже?
Убеждаването на дете да приеме лекарство може да бъде трудно. Можете обаче да опитате да дадете лекарството след хранене, да го разтворите в любима напитка, да обещаете награда след приема на лекарството или обяснете защо е важно за здравето на детето. Ако детето ви откаже да приеме лекарството си, можете също така да опитате различни методи като разтваряне в любимата му напитка, предлагане на награда след приемането му, обсъждане на важността на лечението с него или постепенно убеждаване.
-
Какво представлява ревматоидният фактор и какви са неговите класове?
-
Какво да правя, ако детето ми откаже да вземе лекарство?

Вече сме на новите лекарства- 3 на брой . Едното два часа преди хранане сутрин, другото преди самото хранене, третото след хранене. малко е трудно това два часа преди хранене, хайде и да не е два часа , то поне час и половина. Доктора - шефа на отделението ми обясни,че не случайно има лекарства , които се пият на гладно, други след храна. Специално за омепразол , нексиум.. ми каза час и половина поне да има преди закуската сутрин, иначе ако дам на гладно но веднага след яде след това, все едно не съм го дала. И друго.. Пробитора ни беше по половин капсулка сутрин на гладно.. но аз деля капсулката и едната сутрин давам само прахчето с вода, а вече другата сутрин давам другата половина от прахчето в капсулката със самата капсулка. Та той ми каза като се дава без капсулка няма същият ефект...капсулката е с не знам какво освобождаване каза. Та имат значения тънкостите в пиенето на лекарствата.
Имам нужда от помощ. Вентолинът сироп съм чела, че прави сърцебиене при някои деца, след първия прием няма реакция. Хубаво го "изпитах" доктора, а той дълго ме успокоява. Поводът за вентолин е обострено дишане, което можело да се дължи и на факта, че преди да влезем за преглед лудя в студа с отворена уста, но все пак каза, че е чул проблема и е добре да се почне вентолин. Освен това каза, че има мъъничка точица на сливицата, но беше сигурен, че засега си е вирус, вероятно напреднал от преохлаждане.
Е, разбира се, трябва да се направи и ехокардиография за да се изключат патологии, но при липса на такива се счита за нормално. Също така в детска възраст сърдечните шумове са доста чести находки. Частите на сърцето, точно както и всички останали части на тялото, не нарастват равномерно, растежът на камерата може да изпревари растежа на някоя клапа и да има временно лек пролапс, а после клапата да навакса. Поне на мен така ми го обясниха в НКБ
Иначе нито Т сме вдигали, нито нищо, само нея я заболяха и ушите (нищо ново под слънцето), та пи Суметролим, ама кашлицата от това не се повлия. На мен ми изписаха Димекс, ама и от него ефект не виждам, дерем се вече 3 седмици и двете с едни гадни храчки.