Боледуване на децата ни - тема 45

• 48 604
  • 737
  •   1
Отговори
# 255
Бе,прокашля още.Бяхме на контрола-гърди,гърло чисти.Сопол още има.И утре сме вкъщи.В четвъртък вече ще трябва да е на градина.

# 256
Лайт, аз на твое място бих ги пуснала по-късно, в смисъл щях да изчакам повечко време..
Но те и разбирам, притеснено ти беше и бързаше да се увериш, че бактерията я няма.

# 257
  • гр.София
Лайт ужас направо като няма кой да ти даде съвет. То направо си е кошмар за децата това взимане на кръв и секрет. Верно,не е болка за умиране,ама като може да се спести....
Дани,как сте у дома,успокоихте ли се? Пие ли си лекарствата детето?
Аз на Хоупчето си записах лекарството. Че мен много често ми излизат,при нерви,при притеснение и съм цъфнала с херпес.
У дома с парното задължително пускам овлажнител. Но имам и влагомер(незнам как му беше името) и следя процентите,защото и прекалената влага е опасна. За конвекторни печки,се продават едни ставки за чаши(като поставка за саксия на парапет е,хахаха).Слагат се отзад или отпред където излиза топлината. В чашата се пълни вода и се изпарява. Имаме такава печка на село,но и чашата със стойката беше към нея. Ама сигурно и отделно се продават.

# 258
  • shumen
Лайт,радвам се за добрите новини при Вас.
Мария,да,поуспокоихме се малко у дома.С малко пазарлък,но си пие лекарствата.Ако не иска и сестрите днеска го заплашиха,и аз,че пак отиваме,ако не е добре и ни приемат и сега се дава по лесно.
Това вземане на кръв и на моето дете му е кошмар.Сега в болницата се наложи на 3-4 пъти като ще му вземат да го държим поне още 2 човека освен мен.Не дава,реве,дърпа се,крещи и става ужас.

# 259
Оо при нас взимането на кръв дори венозна не е никакъв проблем,седи и не плаче.Секрет също никакъв проблем не е вземането му. на училище е от вчера...надявам се да изкара до коледната ваканция здравичак . Не знам, но така са ми се натрупали болестите с годинитее, с години боледува често и вечее имам като невроза хахах Laughing Таз сутрин пак надничах в гърлото  ooooh!

Дании правиха ли ви контролна снимка, щом са ви  изписали ...а изписаха ли ви антибиотик за в къщи ?
Дано повече не влизате в болница. Щом имате вече инхалатор не ви ли казаха нещо за инхалации за профилактика поне извесно време ?

Последна редакция: ср, 07 дек 2016, 08:39 от Lightning

# 260
  • варна
Момичета търся съвет.Малкия кашля около седмица, след това започна и прозрачен секрет да изтича от нослето , след няколко дни прозрачния секрет  спря ,започнах от вчера цинабсин ,защото видях ,че секрета се стича отзад, не е жълт.Днес го заведох на лекар и естествено му изписаха капки за  нос Цилоксан.
В дилема съм дали да ги слагам ,толкова много капки за нос сме ползвали а тепърва тръгнахме на ясла (2дни за по 1 час)  и знам колко често ще ги ползваме.
Какво да правя  ,да изчакам  да помогне цинабсина  ,което рядко се случва или да слагам капки и в понеделник да е на ясла.

# 261
Миме, когато синът ми беше в яслената възраст, и ние сме ползвали доста АБ капки. В началото се дърпах от тях, после почнах да ги ползвам, вкл. и аз съм самоназначавала. Едва сега, когато детето ми е на почти 6 г., имам смелост да оставя сопол сам да мине, без да прибягвам до капки. И то ако не ми вдига Т. Вдигне ли ми - ще ги почна, без да се чудя лично аз.

Та с две думи-ако имаш нерви и търпение-пробвай с цинабсина, ако са на изчерпване нервите Mr. Green-ползвай АБ капки Peace

Т има ли детето? Ти си го познаваш - хремата прави ли му проблеми, усложнения от нея да развива?

# 262
  • варна
Ако капките ги започвахме сега ок, но ние си ги ползваме откакто се е родил, понеже каката ни носи градинските сополи в къщи.Като по малък правеше усложнения,  но вече не.Т няма само кашлица

# 263
Ясно. Защото ние до яслата почти не сме боледували.

В такъв случай пробвай с бабините илачи - топло чайче, много витамин С, почистване с морска вода..
В момента точно това прилагам и аз на сина ми - вит.С, чай, издухване и чакам да мине Rolling Eyes
Но ми е свито и притеснено, не отричам...все го мисля newsm78

# 264
  • София
Миме, аз на моя ясленик АБ капки не капя. Оставям ги да си минат сами сополките. 2-3-4 дни е необходимо детето да остане у дома, а през останалото време посещава яслата с корички в носа, но сопол напред не тече. Т няма. Обикновено даваме ериус по 5 мл. вечер. Цинабсин има купища вкъщи, но не давам.

# 265
Момичета,чета че си пускате овлажнителите при отопление с прано.Ние сме на климатици и въздуха става още по сух от тях.Исках да ви питам какво ниво на влажност допускате.Лично аз гледам да е между 45-60%.Моя мъник сега пак е с хрема.Пак почнах с инхалациите и промивките със Стеримара.Миналата седмица спряхме черните капки в комбинация с виброцила и всичко беше идеално.Нямаше и помен от сополки.До неделя,когато му беше партито за РД.И едно от гостенчетата дойде с кашлица и хрема.Еми.....на следващия ден започна леко да ми похърква с нос,а вчера вече и сополите тръгнаха.Просто чудесно.Да видим как ще се развият сега нещата.

# 266
Аз влажност не съм измервала, но някак я усещам, тази година не съм усетила проблем, и ние сме с климатици. Но миналата година, когато се запушваха носовете ни нощем, предположих, че е много сухо и слагах вечер по една намокрена и хубаво изстискана хавлиена къпа в стаята,  вършеше работа.
Бързо оздравяване  bouquet

# 267
Аз влажност не съм измервала, но някак я усещам, тази година не съм усетила проблем, и ние сме с климатици. Но миналата година, когато се запушваха носовете ни нощем, предположих, че е много сухо и слагах вечер по една намокрена и хубаво изстискана хавлиена къпа в стаята,  вършеше работа.
Бързо оздравяване  bouquet

Преди да си вземем овлажнителя и аз правех като теб.Слагах една мокра хавлия в стаята да виси.На сутринта си беше чисто суха.Сега ако не пусна овлажнителя да работи гърлата ни изсъхват,а чак и ни дразнят с лека болка.Много неприятно.Обаче го пускам само в стаята на малкия.Иска ми се и за спалнята да вземя един,че сега като се роди бебока и не ми се мисли с тоя сух въздух,ама мъжа ми нещо се дърпа.Тая машинка много шуми,бре.Не може да спим от нея.А малкия хич и не му прави впечатление.

# 268
  • варна
Сложих капките ,достраша ме, въпреки аспиратора за нос за прахосмукачка от пред почти нищо не излиза , а кашлицата е кофти.Днес разбрах, че една приятелка са в болница с пневмония.
И сега като го слагах да спи краката му  бяха ледени, явно е намръзнал  на разходката.
Истината е, въртим -сучим все до капки стигаме ,или ако не сложа после става нещо и съжалявам ....

# 269
Така е Миме, и аз бях така и още съм Confused Шубето е голям страх Mr. Green
Измери му Т, да не е вдигнал...с тези ледени крачета Rolling Eyes

Общи условия

Активация на акаунт